Ellstorp, Malmö

Nobelvägen 147H

Varmt välkomna till denna genomgående lägenhet på femte våningen med underbar rymd. Fräscha ytskikt tillsammans med tidstypiska detaljer som lamprosetter, fiskbensparkett och gedigna fönsterkarmar i sten skapar en hemtrevlig atmosfär med en charmig känsla. Väl tilltagen takhöjd tillsammans med stora fönster och en välplanerad planlösning bidrar till rymlig innemiljö. Dessutom erbjuds även ett helkaklat badrum som renoverades 2017 i samband med föreningens stambyte samt ett modernt kök. Runt knuten bjuds det på populära promenadstråk och flertalet matbutiker samt Värnhem och Östervärn station som enkelt tar oss vidare via buss eller tåg.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 52 kvm
Avgift 3990 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående 2:a på populära Ellstorp!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nobelvägen 147H

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Rymlig hall som leder vidare till bostadens alla rum. Plats för avhängning som hallmöbel och en inbyggd garderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita och släta.

Kök

Trevligt och modernt kök utrustat med spishäll, ugn, micro och kombinerad kyl och frys. Köket går i vita högblanka luckor med en ljusgrå bänkskiva och vitt kakel. Plats för ett mindre matbord. Väggarna går i ljusgrått och på golvet ligger ett grått laminatgolv.

Vardagsrum

Ljuvligt vardagsrum med stora härliga fönsterpartier. Här finns det gott om plats för soffhörna samt ett matrumsbord. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är släta och vita samt en fondvägg med en känsla av grå putsad betong.

Sovrum

Mysigt sovrum med god plats för en stor dubbelsäng och en mysig läshörna längst in. Härifrån nås även balkongen. Goda förvaringsmöjligheter och ytterligare plats för sängbord. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vita och släta.

Badrum

Helkaklat och fräscht badrum utrustat med wc, kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara väggar. På golvet ligger ett kakel i grå ton och på väggarna sitter ett vitt kakel.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-02-28
Energikonsumtion 131 kWh/m2 år.
Primärenergital 159

Ekonomi

Lägenhetsnummer 91
Pris 1 295 000 kr
Avgift 3990 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,18601%
Andel av årsavgift 0,18601%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Ellstorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-4943
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Ellstorp är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1938. Föreningen förfogar över 404 lägenheter och 13 lokaler belägna på Ellstorpsgatan 2-4 och Nobelvägen 145-147. Föreningens mark är friköpt och föreningen äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö. Även förvaltning, fastighetsskötsel samt lokalvård hanteras av HSB Fastighetsservice personal.

För att bli medlem i föreningen krävs det att man är medlem i HSB Malmö, en avgift om 500 kronor betalas in vid inträde och betalas tillbaka när man går ur HSB Malmö.
Föreningens ekonomi Den för år 2019/2020 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 3% och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna från och med 2021-01-01. Avgiftshöjningarna ska spegla investeringsbehovet och spridas på nuvarande och framtida medlemmar med en avvägd justering varje år.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 404
Antal lokaler 13
Renoveringar 2020 Oljeavskiljare (biltvätt) och ventilation (spelens hus)
2019 Renovering av trapphus
2019 Installation av taggbaserad passersystem och tvättbokning
2019 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 Fasad- och takåtgärder
2016 Stambyte och badrumsrenovering
2014 Utemiljö och cykelförråd samt dränering
2012 Garagedäck
2010 Tätning och justering av fönster
2008 Miljöhus
2001/2003 Takbyte
1991/1993 Byte vattenstammar
1991/1993 Byte elstammar

Planerat underhåll:
- Byte av bottenavlopp i samtliga byggnader i föreningen
- Underhåll/byte av värmepanna
Planerade åtgärder ska finansieras med eget kapital och långsiktiga lån.
Parkering Garaget är beläget under innergården och har 100 stycken parkeringsplatser (93 bilplatser och 7 mc-platser som i vissa fall går att dubblera om behov finns). Kontrollera med föreningen om vilka priser som gäller för en garageplats. Separat kö tillämpas. Boendeparkering finns i området och ansökan görs hos www.malmo.se. Parkering finns längst med gatorna i området mot en avgift. Stor parkering som Q-park disponerar, finns på gamla Östervärns stationsområde och denna yta disponeras fram tills kommunen tagit beslut om vad som skall göras med tomten. Här går även att köpa månadskort i betalautomaten.
Tv och bredband Kabel-TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Gällande bredband har Brf Ellstorp ett avtal med Bredband2 som precis har omförhandlats till hastigheten 1000/1000 till ett pris på 99 kr/mån. Man kan även välja bredband från ComHem.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har stora gårdar med fina grönområden. Den del av gården, som är belägen ovanpå garaget är återställd efter garagerenoveringen med nya träd, buskar och grönytor. Man har även utfört dränering längs med L-husets gårdssida.

Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring samt barnvagnsförråd finns i föreningen. Tvättstugorna ligger i källaren och nås utifrån. Man får använda vilken av tvättstugorna som man vill. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modell och det finns både torktumlare och torkskåp samt friliggande torkrum.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Närområde

I området finner vi bland annat tandläkare, frisör samt någon mindre restaurang. En kort promenad bort finner vi Värnhem med shopping, nöjen och stort utbud av restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

Längst Sallerupsvägen går stadsbusslinje 6 som tar dig mellan Handelsområdet Toftanäs till Klagshamn och passerar genom centrala Malmö. I korsningen Sallerupsvägen/Nobelvägen hittar vi även linje 3 och 33. Linje 3 är Malmös ringlinje som passerar bland annat Malmö C, Nobeltorget och Mellanheden. Linje 33 tar dig mellan Shoppingrika Värnhem och Ön med badstränder och småbåtshamn. Endast någon minut bort finner vi påfarten till motorvägen som leder oss vidare till E22 mot Kalmar eller E6 mot Göteborg.

Parkering

I området finns parkeringsplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I dagsläget planeras det att byggas ytterligare 700 bostäder i norra delen av Ellstorp, intill Östervärns station som knyter samman Kirseberg med de centrala delarna av Malmö.

Räkna på ditt nya boende