VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Vapnövägen 11

Nu kan vi presentera denna välrenoverade trea om 75 m2 i välskötta Brf Detektiven med sina låga månadsavgifter. Här kommer du trivas med renoverat kök, helkaklat badrum samt två bra sovrum som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Vapnövägen 11 ligger på centralt läge med absolut närhet till flertalet vackra parker och promenadstråk. Du har dessutom centrum och dess utbud av butiker, caféer och restauranger inom loppet av bara några minuter till fots. Med en kortare cykeltur finns Flygstaden med dess utbud av flera matbutiker och shopping. Brf Detektiven är känd för sin välskötta ekonomi och fastighet. Under 2021 läggs taket om på samtliga huskroppar samt att föreningen passar på att klä om husfasaderna. Föreningen erbjuder generös tvättstuga samt en trevlig innergård. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3339 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

3339 kr/mån i avgift!

Planritning

Vapnövägen 11 copy
Vapnövägen 11 copy

Vapnövägen 11 copy
Vapnövägen 11 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vapnövägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75 kvm.
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Rymlig hall med textilmatta på golvet och målade väggar i vitt utförande. Några steg in i hallen finns en garderob till förvaring. Under nuvarande ägares tid har bostaden genomgått en uppfräsch av ytskikten. Eftesom lägenheten är genomgående är den mycket ljus och rymlig. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt till vänster om hallen finns lägenhetens badrum med ljust klinker på golvet och målat kakel på väggarna. I taket sitter spotlights. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas samt handdukstork.

SOVRUM
Det första av två sovrum nyttjas efter behov och idag används rummet som kontor och gästrum. 2 st dubbelgarderober har installerats för att erbjuda förvaring. Det finns dessutom en garderob sedan tidigare. Laminat på golvet och väggarna är målade i grå nyans och i taket sitter taklister.

KÖK
Rymligt kök med vacker bänksskiva av inoljad ek som snyggt bryts av mot ett vitt kakel som stänkskydd. God förvaring erbjuds i underskåp och önskas ytterligare förvaring kan du bygga vidare med fler överskåp. Vid fönstret finns den naturliga matplatsen med bord för upp till fyra personer. På golvet ligger ett parkettgolv, väggarna är målade samt bär en träpanel. Förvaring erbjuds även i skafferi. Utrustning: spishäll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt inbyggd ugn.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Rummet har kraftfulla detaljer som t.ex. skjutdörren in mot sovrummet och sitt fina fiskbensparkett på golvet. Väggarna är målade i en behaglig beige ton. Rummet är stort nog för att rymma en större mat- och soffgrupp om så önskas. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sol från lunch till senare eftermiddag.

SOVRUM
Det andra och större sovrummet nås via vardasrummet. Rummet inbjuder till möblering efter behov och du får plats med en större säng med tillhörande nattduksbord om så önskas. Rummet har två gardober till förvaring. På golvet ligger ett slitstark laminatgolv, väggarna är målade i grå nyans samt bär taklister.

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden finns ett vindsförråd och ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-03-16
Energikonsumtion 108 kWh/m2 år.
Primärenergital 88

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8
Avgift 3339 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 1 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 2,669%
Andel av årsavgift 2,77%

Förening

Föreningsnamn BRF Detektiven
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-0273
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger fastigheten Detektiven 13 som består av totalt 39 bostäder samt 1 lokal. Fastighetens adress är Vapnövägen 11-13, Brodddesonsgatan 63 A-C och Karlsrovägen 8 i Halmstad. I föreningen finns 4st 1:or, 5st 2:or, 18st 3:or, 8st 4:or samt 4 st 5:or. Föreningen hyr ut lokalen och får därmed in hyresintäkter till föreningen och stärker föreningens kassa.
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i IF som även innefattar ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg.
Föreningen har en egen hemsida: http://brfdetektiven.se Gå gärna in och läs mer om föreningen där, den kommer även att uppdateras framöver.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På innergården finns gemensam uteplats med bord och stolar under tak samt grill som man som medlem får nyttja. Föreningen har en tvättstuga i källaren med separat mangelrum och torkrum. Praktisk förvaring för cykeln i cykelrum i källaren finns även att tillgå.

RENOVERINGAR
2022 - Ventilationsförbättringar. Godkänd radonmätning.
2021 – Renovering av fasad samt takbyte på föreningens hus.
Utförda:
2019 - Installerat Fiber
2019 – Gått igenom samt lagt på ny yta på taken, ventilationsrensning och reparation av entrétrappa.
2013 – Relining stammar.

PARKERING
Föreningen har 11st parkeringsplatser (kostnad 153 /månad) samt 9 st garage varav 3 st är lägre höjd (kostnad 250kr/mån) samt 6st i markplan (400 kr/mån). Separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
Föreningen har installerat Fiber (öppen) i fastigheten 2019. Bostadsrättshavaren bekostar samt tecknar valfritt abonnemang själv

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2022-07-20: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en mycket god ekonomi. Höjt avgiften med 2% 2022-07-01 för att täcka framtida underhåll.
Antal lägenheter 39
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.