Centrum, Halmstad

Klara Johansons gata 7

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - VID INTRESSE KONTAKTA MARCUS PÅ 070-3350567 FÖR EN PRIVAT VISNINGSTID

Stor tvåa med härligt inglasad balkong på populära Nissastrand söker nu efter ny ägare. Här trivs du med en modern och öppen planlösning, stort luftig sovrum, helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt din egna walk-in-closet. Pricken över i:et är den mysiga och inglasade balkongen med sol från förmiddag till tidig eftermiddag, som även bjuder på en glimt av Nissan i bakgrunden! På Klara Johansons gata bor du på ett centralt läge med absolut närhet till city för dess utbud av shopping, restauranger och puls. Utmed Nissans blänkande vatten finns flera mysiga promenadstråk och parker att njuta i året om. Brf Bryggan är en ytterst välskött förening och har senaste året sänkt avgiften med hela ca 8 %. Avgiften på 4287kr /mån inkluderar värme, vatten, TV samt bostadsrättstillägg. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 78 kvm
Avgift 4287 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2007
Pris 2 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor inglasad balkong!

Planritning

Klara Johanssons gata 7 copy
Klara Johanssons gata 7 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klara Johansons gata 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Via hiss når du denna ljusa och rymliga bostad på näst högst våning. Hallen fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. Direkt innanför hallen ligger ett vackert parkettgolv som är genomgående för bostadens samtliga rum. Direkt till höger har nuvarande ägare inrett klädkammaren till en stor och rymlig walk-in-closet med PAX-garderobsystem, perfekt för den klädintresserade (tidigare ägare nyttjade detta utrymma som ett extra "sovrum")! Då hallen går i L-vinkel finns utrymme för en fåtölj för avkoppling eller förslagsvis ditt egna hemmakontor. Bostadens yta fördelar sig över 78 m2 vilket ger stora umgängesytor och utmärkta förvaringslösningar. Väggarna i hallen är tapetserade i vitt utförande. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det luftiga sovrummet ligger direkt till vänster om entrén. Rummet rymmer en större säng med tillhörande nattduksbord om så önskas. Tack vare rummet storlek kan du smidigt använda en av rummets kortsidor till plats för mer förvaring eller för ett hemmakontor. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

BADRUM
Stilrent badrum som bär mörkt klinker på golvet, som även följer ena väggens kortsida och bildar en fondvägg. I övrigt vitt kakel på väggarna. På höger sida finns det rejält med arbetsytor på bänkskiva av laminat. Förvaring erbjuds dessutom i överskåp. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare.

KÖK/VARDAGSRUM
Med en öppen planlösning mot varandra ligger köket och vardagsrummet. Ytorna erbjuder till möblering efter behov och en större mat- och soffgrupp får du enkelt plats med om så önskas. Fönster i två väderstreck ger ljus och rymd åt ytorna. I köksdelen finns idag ett större matbord. Önskas kan du istället ha ett mindre köksbord här, och ett större matbord i vardagsrumsdelen när festen skall ordnas. Det påkostade köket från Ballingslöv har luckor av trä och beslag av borstat stål. Bra arbetsytor erbjuds på bänkskiva av laminat. Ovanför bänkskivan sitter ett mörkt kakel som stänkskydd. Förvaringsmöjligheterna är många i flertalet under- och överskåp. Kapitalvarorna är i rostfritt utförande och av märket Bosch. Utrustning: spishäll, spisfläkt, diskmaskin, kombinerad kyl/frys (2020), inbyggd mikro samt inbyggd ugn.

Via vardagsrummet når du även den stora och härliga inglasade balkongen. Balkongen erbjuder sol från morgon till tidig eftermiddag och erbjuder en trivsam vy mot gamla Albany Nordiska filts huvudkontor samt torget Ernst Wigforss plats. Du bjuds även på en glimt av Nissan! Tack vare inglasningen kan balkongen nyttjas under stor del utav året!

Välkommen att flytta rakt in i denna trevliga tvåa på Nissastrand!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 2007
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader RENOVERINGAR
- Tapetserat om , samt nya lister, i hela lägenheten 2020.
- Ny kyl/frys 2020
- Garderobsystem 2020
- Nya innerdörrar 2021.

Till bostaden finns ett större förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-10-16
Energikonsumtion 100 kWh/m2 år.
Primärenergital 111

Ekonomi

Lägenhetsnummer H53
Pris 2 695 000 kr utgångspris
Avgift 4287 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,3996%
Andel av årsavgift 1,4%

Förening

Föreningsnamn Brf Bryggan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769614-1477
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Längs med Nissan finner ni välskötta och mycket omtyckta Brf Bryggan i Halmstad. Föreningen består av 62 lägenheter i 7 plan samt en verksamhetslokal om 142 m2, belägen vid Torntorget. I dagsläget bedrivs en träningsanläggning i verksamhetslokalen. Föreningen äger fastigheten Jagaren 3 med adress Westerbergs gata 2,4,6 och Klara Johanssons gata 7. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och inkluderar ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har avtal med PART Fastighetsförvaltning som biträder föreningen med ekonomisk och teknisk förvaltning.

Föreningen har en del i en gemensamhetsanläggningen Jagaren tillsammans med fastigheterna Jagaren 2 och Jagaren 4. Gemensamhetsanläggningen omfattar utrymme utanför husfasader mot allmän plats, gård, garage, del av Torntorget samt ledningar. På lummiga innergården finns lekplats för de minsta barnen, bänkar och cykelställ.

I källarplan finns ett medföljande förråd till varje lägenhet samt cykelförråd och garage. Tillträde till lägenheten via trapphus sker med nyckel, portkod eller porttelefonanläggning. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen har mycket god ekonomi och avsättning till yttre underhållsfond görs i enlighet med föreningens stadgar.

RENOVERINGAR
Kommande: Göra om trädgården på innergården. Målning av fasad.
Utförda:
Laddstolpar (2022).
Tvättat fasaden (2019).
Ny beläggning garagegolv, målning av p-rutor. (2018).
LED-belysning, kompressor för cyklar (2017).

PARKERING
I källaren under huset finns garage med parkeringsplatser (43 platser) att hyra för 500 kr/mån (separat kö). Nerfart till garaget sker från Westerbergs gata.
Föreningen har dessutom 10 st ladd-stolpar. Utför parkeringsavgiften tar föreningen 80kr/mån för stolpen samt 2kr/kwh för elen. Fakturan kommer separat.

Parkering i det kommunala parkeringshuset (Gamle Tull) samt möjligt att ansöka om boendeparkering i området. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
I avgiften ingår SVT 1, SVT 2 och TV 4 via Telenor. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen. Fastigheten är ansluten till Halmstad Stadsnät där bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar sitt egna abonnemang.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-06-16: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar och låg belåningsgrad. Föreningen sänkte avgiften 1/1 2021 med hela ca 8 %!
Antal lägenheter 62
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende