VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Nibbla, Ekerö

Kungsliljevägen 8

I den lantliga idyllen Nibbla som ligger endast på 23 minuters resa från Brommaplan hittar du detta välskötta fritidshus på Kungsliljevägen 8. Här erbjuds ett avkopplande sommarboende med en närmiljö som har allt man kan önska sig i form av vandringsstråk i skog och mark, bland öppna fält och med Mälarens strand bara ett stenkast bort. Här finns en badplats samt möjlighet till båtplats genom föreningen.

Huset har löpande renoverats och vårdats med varsam hand. Stugan inrymmer kök och vardagsrum i luftig öppen planlösning, ett sovrum och altan inglasad med skjutdörrar som gör den anpassningsbar till väder och vind. Med ingång från baksidan finns ett rum med förbränningstoalett och med nedgång från husets gavel en källare som ger mycket goda förvaringsmöjligheter.

Tomten är mycket vackert anlagd med ståtlig blomsterprakt under sommarhalvåret och gräsmattor som ger utrymme för lek. Solen strålar här från morgon till kväll och sommartid är det fantastiska solnedgångar över området och nejden intill.

(Tomten på Kungsliljevägen 8 är liksom samtliga 125 kolonitomter i området under avstyckning. Friköpet beräknas bli klart under hösten 2022)

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten för mer information och intresseanmälan för visning!

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 28 kvm + 21.5 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 2 varav 1 sovrum
Tomt 450 kvm
Byggnadsår 1955
Pris 2 195 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Powerbild NiklasBergsten
Powerbild NiklasBergsten
Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kungsliljevägen 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 28 kvm. Säljarens information Biaren avser inglasad veranda (9 kvm) och källare 12,5 kvm).

Två elelement i stor rummet. Rullgardiner för samtliga fönster. Inglasad altan på ca 8 kvm och är försedd med markis.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus med källare
Boarea 28 kvm
Biarea 21.5 kvm
Byggnadsår 1955
Vatten & avlopp Indraget sommarvatten från Mälaren finns som används för disk (utevask på verandan) och utedusch under perioden maj till oktober. Dricksvatten kan hämtas i någon av områdets fyra pumpar, den närmaste endast ca 40 meter från huset. Enklare avlopp från utevask går ut i komposten som är gjuten med grus i botten (liknande funktion som stenkista).
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongtakpannor
Grundläggning Källare & Torpargrund
Uppvärmning Direktverkande el och öppen spis
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader På tomten finns även ett redskapsförråd.

Förbränningstoalett är installerad 2015. Takpannorna på huset bytta till betongpannor i mitten av 90-talet.

Info från säljaren:
Förbränningstoalett 2015
Glasparti veranda 2013
Nydragen el 2010, komplettering 2015
Spisplattor, ugn, kyl och fläkt 2010
Revidering avseende byte av tak, måste varit senare delen av 1985.

Rum

Kök

Köket har generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter i flertalet skåp. Här finns kyl, induktionshäll med två plattor, ugn och fläkt. Massiv bänkskiva i trä, vita skåpluckor, vitt kakel och linoleumgolv.

Rum

Här finns plats för både matbordsgrupp och sällskapshörna. Öppen spis finns mitt i rummet och utgör en extra mysfaktor att elda i. Vitmålade
väggar och trägolv.

Sovrum

Vitmålat trägolv å väggar med ljusa tapeter. Här ryms en enkelsäng alternativt våningsäng för den som önskar.

Toarum

Väggar med vitlaserad träpanel. Här finns förbränningstoalett.

Källare

Med ingång från husets gavel finns access till källaren som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Målat golv och väggar i betong. Detta är ca 7-8 kvm stort.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 195 000 kr Utgångspris
Driftkostnad 7 075 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 3 400 kr
  • Sotning: 175 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 2 500 kr

Ägaren har nyttjat huset som fritidshus under främst sommaren. Driftkostnader är alltid inviduella. Ev ytterligare driftskostnader kan tillkomma i samband med att marken blir friköpt.

Tomt

Tomtarea 450 kvm
Tomttyp Svagt sluttande trädgårdstomt
Övrigt Mycket välskött trädgårdstomt som sommartid erbjuder en blomsterprakt utöver det vanliga i form av rosor, rhododendron, prästkragar och syrrén. Här finns även päronträd, plommonträd och körsbärsträd. Här ges chans till sol från morgon till kväll och framförallt fantastiska solnedgångar över området sommartid.

(Tomtarean är en cirauppgift. Exakt tomtarea kommer att fastställas i samband med avstyckningen som för närvarande pågår)

Dokument

Området

Nibbla koloniområde är beläget alldeles utanför Ekerö tätort och ligger granne med Ekerö sommarstad där bland annat Ekerö kyrka är belägen. Området bebyggdes i mitten av 50-talet då Stockholm stad köpte fastigheten. Man ville då erbjuda dem som haft kolonistugor i Bromma ett alternativ då Bromma flygplats byggdes på den plats där många kolonier fanns då. Det är ett idylliskt läge intill Mälaren där badplats och båtbrygga finns. Det omges också av vackra fält och strövområden i skogar och på vandringsleder. I området finns en lekplats, fotbollsplan och dansbara där olika arrangemang anordnas varje år, bland annat traditionsenligt midsommarfirande. En lantlig idyll men ändå på behagligt pendlingsavstånd till stan.

Närområde

På gångavstånd från området ligger livsmedelsbutik och tankstation vid Nyckelby. På väg ut till området passerar man både Ekerö centrum med sitt stora utbud av butiker och närservice samt en välskött Lidl-butik vid Träkvista.

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 passerar området och busshållplats Ekerö Prästgård. Från hållplatsen ser du området över fältet och det tar endast ca 3-4 minuter att gå.

Räkna på ditt nya boende