Fyllinge, Halmstad

Mörtvägen 9

Här kan du bo bekvämt med villakänsla där du slipper ta det stora ansvaret om det yttre underhållet på fastigheten. Detta är en unik chans att få bli ny lycklig ägare till ett av de få husen med störst tomt, perfekt för barnen att springa och leka på. I trädgården kan du sitta och njuta av solen från tidig lunch samt resten av dagen och kvällen. Uterummet blir perfekt att sitta och mysa i när det regnar eller blir lite kyligare.

Bostaden erbjuder bra sociala ytor med ett stort kök med matplatsdel, stort vardagsrum, separat tvättstuga, 2 stora badrum samt 4st sovrum med möjlighet att skapa ytterligare 1 sovrum om det skulle behövas. I anslutning till bostaden finns ett stort förråd som många i föreningen valt att göra om till ett kontor eller hobbyrum.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, sophantering TV (grundutbud) samt eget garage i närheten av huset med fjärrstyrd port. Föreningen har de senaste åren sänkt avgifterna samt sänkt belåningsgraden rejält genom att amortera ned de befintliga lånen.

Välkommen att boka in dig på din personliga visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 125.5 kvm
Avgift 5926 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1986
Pris 2 195 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

1,5 planshus på barnvänliga och populära Fyllinge

Planritning

Mörtvägen 9 övre copy
Mörtvägen 9 övre copy
Mörtvägen 9 entre copy
Mörtvägen 9 entre copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörtvägen 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 125.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

2 plan.

ENTRÉPLAN

HALL
Stor trevlig välkomnande ljus hall med ljusinsläpp från flera håll. På golvet ligger ett ljust laminatgolv som fortsätter in i vardagsrummet och köket. I hallen finns gott om plats för att ha extra garderober för förvaring om så önskas. Väggarna är målade i vitt.

BADRUM
Från hallen når vi badrummet direkt in till vänster. Helkaklat badrum i vitt och grått kakel och klinker. Badrummet helrenoverades för 7 år sedan och är utrustat med: duschhörna, WC, tvättställ, handdukstork samt spegelskåp med belysning. Och för maximal komfort finns även golvvärme installerat.

KÖK
Stort trevligt ljust kök med ljusinsläpp från flera håll och plats för en naturlig matplats för 4-6 personer. Här har man under åren fräschat upp med nylackerade luckor samt ny spis. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, hel kyl - och frysskåp, fläkt samt dubbel diskho med blandare. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Köksluckorna är silverfärgade, en arbetsbänk i laminat i mörka färger.

VARDAGSRUM
Från hallen öppnar bostaden upp sig vidare mot vardagsrummet som ligger på höger sida. Ett stort rum med mycket ljusinsläp från flera håll med plats för både en matplatsdel till vänster samt en vardagsrumsdel in till höger med plats för en större soffa och annat möblemang. På golvet ligger samma ljusa golv som i hall och kök och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet tar man sig vidare ut till trädgården via altandörren på vänster sida.

SOVRUM
Från hallen nås det stora sovrummet direkt in till höger. Här har nuvarande ägare valt att ha det som tv-rum men går ju självklart lika bra att ha som sovrum eller gästrum för den som behöver det. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

TVÄTTSTUGA
Separat tvättstuga som nås via köket på vänster sida. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, diskho samt fjärrvärmeväxlare. Plastmatta på golvet och en vävtapet i vitt på väggarna samt en praktisk arbetsbänk.

FÖRRÅD
Via tvättstugan tar man sig vidare ut till förrådet på vänster sida. Vill man så kan man även göra om till ett kontor eller hobbyrum men bygglov krävs för att göra en förändring av användning. Utanför förrådet är det stenbelagt mellan huset samt förrådet.

ÖVRE PLAN

SOVRUM 1
Detta sovrum nås från hallen på övre plan direkt in till vänster. Perfekt rum till barnen med plats för säng samt skrivbord och ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en plastmatta i ljust och väggarna är målade i vitt. Fönster ut mot den egna trädgården.

SOVRUM 2
Detta sovrum nås också via hallen på övre plan på vänster sida. Även detta rum har en ljus plastmatta på golvet samt ljusa väggar. Fönster ut mot trädgården och storleksmässigt som det andra rummet intill.

BADRUM
Badrummet på övre plan nås rakt fram från trappen. Halvkaklat badrum i ljusa färger med vitt kakel samt är väggarna målade i vitt och på golvet ligger en plastmatta i ljust. Badrummet är utrustat med badkar, toalett, vask samt spegel.

SOVRUM 3
Detta är det större av sovrummen som nås på höger sida i hallen på övre plan. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Här finns gott om plats att ha en dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Här har nuvarande ägare gjort en garderob med skjutdörrar längst hela korstidan i rummet.

TRÄDGÅRD
Trädgården nås antingen via vardagsrummet eller via en grind på framsidan som finns mellan förrådet och huset. En stor gräsmatta med mycket plats för spring och lek. I trädgården ligger solen på nästan hela dagen från tidig lunch till sen kväll. I trädgården finns ett uterum som man går via för att komma vidare till trädgården med plats för matbord eller loungemöbler. Förmodligen den största tomten i området så passa på att bli ny lycklig ägare till denna bostad.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 125.5 kvm
Byggnadsår 1986
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

I närheten av bostaden finns ett eget garage som ingår i avgiften till bostaden.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2020-12-15
Primärenergital 76

Ekonomi

Lägenhetsnummer 270 i Brf Fiskekroken
Pris 2 195 000 kr som utgångspris
Avgift 5926 kr/mån
Kommentar Inklusive bostadsrättstillägg, kabel-TV, sophantering samt garage.
Driftkostnad 20 509 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 10 838 kr
  • Vatten/avlopp: 4 000 kr
  • Hushållsström: 5 671 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning. I posten uppvärmning ingår uppvärmning av bostad samt vatten, vattenförbrukning 148 m3.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,49373%

Förening

Föreningsnamn Brf Fiskekroken
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-1882
Hemsida http://fiskekroken.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Fiskekroken ligger lugnt belägen i Fyllinge med närhet naturen. Både Stjärnarpsskogen och Stadsbondgården Olofstorp finns i närheten. På cykelavstånd
nås såväl Östra stranden som Trönningestranden. På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral samt shoppingcentret Hallarna!

Föreningen äger fastigheten Fyllinge 20:399. Föreningen består av 74 lägenheter fördelade på 17st 3rok, 42st 4rok och 15st 5rok. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar Halland här ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen har tecknat avtal med SBC om ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning sköts av Farmartjänst i Laholm.

Föreningen brukar anordnar gemensamma aktiviteter så som grillfest på våren och glöggfest i början av december.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://fiskekroken.bostadsratterna.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra med bord, stolar och köksutrustning som kan användas för max 30 personer.

RENOVERINGAR
Utförda:
2016 - Utvändig renovering och ommålning tegelfasader, träfasader, fönster m.m.
2017 - Underhåll yttre miljö, hårdytor samt nya P-platser.
2017 - Underhåll garage ytterväggar.
2018 - Underhållsspolning av spillvattenledningar.
2019 - Byte av samtliga tjänstefördelare inne i lägenheter samt huvudswitchar (internet)
2020 - Lekplatser

Kommande:
2022 - Byte armaturer utebelysning.
2022 - Rengöring av ventilationskanaler.

PARKERING
Ett eget kallgarage med fjärrstyrd portautomatik medföljer till varje lägenhet. I övrigt finns det flertalet fria parkeringsplatser i området.

TV & INTERNET
Fiber via Halmstads Stadsnät finns indraget i lägenheterna. Den enskilde bostadsrättsinnehavaren tecknar och bekostar valfritt abonnemang. Kabel-TV via Viasat Bas Plus som ingår i avgiften med ca 20 kanaler.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2020-11-11: Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen anser sig ha en väldigt god och stabil ekonomi, har därför valt att sänka belåningsgraden med extra amorteringar på 0,6 mkr 2018, 1 mkr under 2019 samt ytterligare 2 Mkr år 2020. Detta för att sänka deras räntekostnader. Föreningen har dessutom sänkt avgifterna 2018-01-01 med 7,4, 7 % 2019-01-01 samt 10% under från 2020-01-01. Föreningen har haft budgetmöte för 2021 och beslutat om att behålla avgifterna oförändrade.
Antal lägenheter 74
Antal lokaler 1
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Kopare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”hund-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstad nya stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Förskola Gäddans förskola, Gyllebolets förskola, Klackens förskola, Fyllinge förskola

Grundskola Fyllingeskolan F-9

Räkna på ditt nya boende