Jordbro, Jordbro

Sommarbo 264

Välkommen till ett ytterst välplanerat gavelradhus i populära Sommarbo! Här erbjuds en bostad i genomgående fint skick med 4-5 möjliga sovrum, generösa sällskapsytor, nyrenoverat kök, två badrum samt en generöst tilltagen uteplats i bästa solläge. Området är barnvänligt och präglas av rad- och grändhus i diverse kulörter. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 151 kvm
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 196 kvm
Byggnadsår 1978
Pris 4 200 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt planerat gavelradhus i tre plan!

Planritning

vind
vind
Samuel Söderling

Samuel Söderling

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sommarbo 264

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 151 kvm. taxeringsinformation

- VÄLSKÖTT GAVELRADHUS MED 3-5 MÖJLIGA SOVRUM
- TOPPRENOVERAT KÖK
- UTEPLATS I SÖDERLÄGE
- BARNVÄNLIGT OMRÅDE
- TILLHÖRANDE GARAGEPLATS I LÄNGA

Varmt välkomna till Sommarbo 264 och detta välskötta gavelradhus i barnvänligt område med närhet till det mesta. Här erbjuds ett boende för de kräsna med goda sällskapsytor, fyra-fem möjliga sovrum och en härlig uteplats/trädgård i söderläge.

Fastigheten har genom åren skötts exemplariskt och huset har genomgått flera större renoveringar/förbättringar så som t ex nytt kök (2018), nya innerdörrar (2017), nya golv i hall, vardagsrum & kök (2012). målats om (2008), inredning av vindsvåning (1990) etc.

Här bor du i ett lugnt och tryggt område med välskötta innergårdar, fina lekplatser och vackra naturomgivningar med motionsspår, fotbollsplan och grönskande parker runt knuten.

I området finns både förskola och skola samt bussar och diverse service. Området är naturskönt och närheten till exempelvis populära Rudan är ett stort plus. Här erbjuds fiske, skridsko- och skidåkning under vintertid. På ca 20 minuters bilfärd nås både skärgårdsidyllen Dalarö och Gålö men även centrala Stockholm om så önskas.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans radhus med inredd vind
Boarea 151 kvm
Byggnadsår 1978
Kommentar till byggnadsår Ombyggt 1990
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Grundmur Betong
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden Förbesiktning är genomförd och protokoll finns tillgängligt på mohv.se samt på visning. Säljaren har för avsikt att teckna en dolda felförsäkring.
Fastigheten har del i en samfällighet som omfattas av tre sektioner:

Sektion 1 omfattar förrådsutrymme, parkeringsplatser, kvartersvägar med parkering och tillfartsvägar, gångstråk och körbara gångvägar, lekplatser och grönytor. Vidare delar av centralantennanläggningen, ytterbelysning, serviceledningar för vatten och avlopp samt dräneringsledningar, sekundärnät för fjärrvärme och byggnader för huvudcentraler samt trafikskyltar. Samtliga medlemmar omfattas av sektion 1.

Sektion 2 omfattar garagelängorna med innerbelysning och uttag. 129 medlemmar omfattas av sektion 2, dvs. fastigheter på de bilfria gårdarna.

Sektion 3 omfattar delar av centralantennanläggningen (Tele2). Samtliga medlemmar omfattas av sektion 3.

Läs gärna mer om samfälligheten på: http://tallkobben.se/foreningen/allman-information/

På senare år har nedan renoveringar/underhåll genomförts i bostaden:
2018 - Nytt kök
2018 - Kortsida av balkongen bytt
2017 - Ny stolpe vid entrén
2017 - Nya innerdörrar
2017 - Ribbstaket mot granne
2015 - Larm Verisure (kan övertas)
2012 - Golv vardagsrum, hall & kök
2008 - Målat huset + kontinuerligt genom åren
2007 - Ny värmeväxlare
2006 - Ny ytterdörr
2004 - Nytt badrum
2004 - Jordfelsbrytare (ej kyl&frys)
1999 - Ny altan
1994 - Renoverat duschrum
1990 - Inrett vindsvåning
1990 - Nytt innertak (hall mellanvåning)
1988 - Nytt innertak entrévåning.
Övriga byggnader Rymligt förråd vid bostadens entré.

Garage i närliggande garagelänga.

Rum

HALL

Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är tapetserade i ljus, sandfärgad nyans. Från hallen nås bostadens duschrum till vänster, kök och matplats till höger samt vardagsrum rakt fram.

DUSCHRUM

Från hallen nås bostadens helkaklade duschrum (1994) med wc, dusch, handfat, spegelskåp och förvaringsskåp. Här finns gråmönstrade kakelplattor och klinker i sandfärgad nyans. Golvvärme.

KÖK

Topprenoverat kök från 2018 med goda förvaringsmöjligheter och väl tilltagna arbetsytor. Här matchas mörkt kakel och bänkskiva med vita skåpluckor och rostfria vitvaror. Självklart finns här allt som kan förväntas av ett modernt kök, såsom rostfria vitvaror från 2018 i form av inbyggd diskmaskin, ugn, induktionshäll, mikrovågsugn, köksfläkt och kyl & frys i fullhöjd. Gott om utrymme för matbord med plats för stora dukningar vid fönstret. Laminatgolv och ljustapetserade väggar.

VARDAGSRUM

Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv och tapetserade väggar i ljus ton. Rymlig yta med plats för soffor, soffbord och tv-möblemang. Stora fönsterpartier tillför ett härligt ljusflöde och utgången till altanen förlänger rummet under sommarhalvåret. Rummet kan med enkelhet delas av och möjliggöra ytterligare ett sovrum.

ALTAN / UTEPLATS

Med utgång från vardagsrummet nås bostadens "baksida" i härligt söderläge. Här finns gott om utrymme för det stora loungemöblemanget och givetvis grillen. Utanför altandelen finns gräsmatta som sträcker sig runt knuten och till uteplatsen på framsidan.

OVANVÅNING

På andra våningen välkomnar tre rymliga sovrum, en stor klädkammare samt ett fräscht badrum.

SOVRUM 1

Direkt till vänster på våning 2 välkomnar bostadens ena sovrum med ljusa väggar (samt en röd fondvägg) och ekparkettgolv. Här ryms en stor dubbelsäng och gott om utrymme för förvaring. En garderob och tre linneskåp. Utgång till rymlig balkong i söderläge.

SOVRUM 2

Likt de övriga sovrummen är detta rymligt och lättmöblerat. Ljusa väggar, laminatgolv och två garderober.

SOVRUM 3

Bostadens tredje sovrum är likt de övriga rummen väl tilltaget och med gott om plats för både säng och förvaringsmöbler. Gråtapetserade väggar och laminatgolv. En garderob erbjuder förvaringsmöjligheter.

BADRUM

Helkaklat badrum från 2004 med ljust kakel och klinker. Här finns ett bubbelbadkar, handfat, wc och väggfast förvaringsskåp. Tvättmaskin vid fönstret och inbyggda spotlights i taket. Givetvis finns här också golvvärme och ett praktiskt torkskåp.

VINDSVÅNING / ALLRUM / SOVRUM

På översta plan välkomnar ett generöst tilltaget rum med stora möjligheter. Rummet kan med fördel användas som ett extra vardagsrum/allrum eller varför inte som tonårsrum eller master bedroom? Längs med väggarna nås kattvindar med goda förvaringsmöjligheter. Fönster mot gavel skänker rikligt med ljus. Björkparkett på golvet och ljusa väggar.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-03-26
Energikonsumtion 111 kWh/m2 år.
Primärenergital 113

Ekonomi

Pris 4 200 000 kr Accepterat pris
Taxeringsvärde 2 687 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusmark: 845 000 kr
  • Smahusbyggnad: 1 842 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 842 000 kr
Värdeår 1980
Summa inteckningar 2 800 700 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 59 023 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 500 kr
  • Renhållning: 1 788 kr
  • Hushållsström: 15 486 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 37 249 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Tomt

Tomtarea 196 kvm
Tomttyp Plan trädgårdstomt
Parkering Garageplats ingår i samfällighetsavgiften. Övrig parkering på parkeringsplats.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan

Dokument

Området

Sommarbo ligger i ett naturnära och barnvänligt område men samtidigt i direkt närhet till kommunikationer och närservice. Här bor du i ett lugnt och tryggt område med välskötta innergårdar, fina lekplatser och vackra naturomgivningar med motionsspår, fotbollsplan och grönskande parker runt knuten. Området är naturskönt och närheten till exempelvis populära Rudan är ett stort plus. Här erbjuds fiske, skridsko- och skidåkning under vintertid. På ca 20 minuters bilfärd nås både skärgårdsidyllen Dalarö och Gålö men även centrala Stockholm om så önskas.

Närområde

Inom gångavstånd ligger Jordbro centrum med närbutik och apotek. Ett par kilometer bort ligger Haninge Centrum med ett flertal butikskedjor, mataffär, systembolag samt restauranger.

Kommunikation

Från Jordbro går direktbuss till Gullmarsplan, buss 810 samt buss till Handen. Från Jordbro till Gullmarsplan tar det ca 25 minuter. Det går även pendeltåg till Stockholm respektive Västerhaninge/Nynäshamn. Restid Jordbro / Stockholm city ca 30 minuter. Med bil från Jordbro kommer man snabbt ut på motorvägen och det tar t.ex. ca 10 minuter till Farsta och en kvart till Globen.

Parkering

Garageplats ingår i samfällighetsavgiften. Övrig parkering på parkeringsplats.

Övrigt

Inom gångavstånd finns ett flertal förskolor/skolor.

Räkna på ditt nya boende