Västra Hamnen, Malmö

Scaniaplatsen 21

Kommande försäljning - kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Nu kan vi stolt presentera detta boende utöver det vanliga på exceptionellt läge! Penthouse i etage beläget i hjärtat av Bo01, endast ett stenkast från Sundspromenaden och närmsta badplats. Vart vi än tittar ut möts vi av en spännande utsikt med havsglimtar och Västra Hamnens omväxlande arkitektur. Lägg därtill en södervänd takterrass om ca 30 kvm som bjuder på många härliga soltimmar. Ett boende som måste upplevas på plats!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 97 kvm
Avgift 7035 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2006
Pris 6 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Penthouse i etage med stor södervänd terrass på eftertraktad adress!

Planritning

Entréplan
Entréplan
Ovanvåning
Ovanvåning
Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Scaniaplatsen 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Ja

våning 5-6 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 2006
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Hissen tar oss högst upp i huset där vi välkomnas av en ljus och trevlig hallmiljö redan vid hissen. Detta fantastiska penthouse innehar en mängd goda egenskaper såsom design, kvalitet och rymd. Vi tar oss in i lägenheten och möts av en ljus och härlig hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i dem platsbyggda garderoberna. Här vilar ett skeppsgolv som är genomgående genom hela lägenheten samt vita väggar.

Kök/Vardagsrum

Vidare in i detta ljuvliga penthouse finner vi ett modernt kök med vita luckor i kombination med rostfria vitvaror samt en bänkskiva i mörkare kulör. Köket har goda arbets- och förvaringsytor med stora fönsterpartier som bidrar till ett ljuvligt ljusinsläpp. Den givmilda ytan erbjuder givetvis även möjlighet till en större matplats. Från sällskapsavdelningen når vi den södervända utemiljön i form av en generös och privat terass.

Terass

Endast ett stenkast från havet men ändå med en övertygande storstadskänsla och magnifik utsikt över takåsarna finns denna underbara terassbalkong placerad. Här kommer garanterat många sköna dagar att spenderas med både vänner och familj. Terassen besitter en yta på 25 kvadratmeter. Detta är definitionen av lyx!

Sovrum

Intill vardagsrummet tar vi oss vidare in till det stora sovrummet där vi får plats med sovplats samt skrivbord för hemmaarbetaren. I direkt anslutning till sovrummet finner vi klädkammaren vilken tar hand om förvaringen bäst. Dessutom finns här en lite mer privat utgång till takterassen. Här kan du vakna till havets vita gäss och njut av närheten till ett härligt morgondopp!

Badrum

Tvärsöver sovrummet har vi det luxuösa och rymliga badrummet. På golvet ligger ett stilrent grått klinker med golvvärme. Här finns en duschhörna med vikbara glasväggar, en kombitvättmaskin med arbetsbänk och ett rymligt väggskåp. Badrummet är även utrustat med dimbara spotlights, en elektrisk handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp med eluttag och integrerad belysning.

Allrum

En våning upp finner vi ett stort allrum med möjlighet till både sällskapsyta samt sovrum om så önskas. Här finner vi en ljuvlig atmosfär med stora fönster i tre väderstreck. I allrummet finner vi även en braskamin för att öka mysfaktorn ytterligare!

Energideklaration

Utförd Nej, 2009-10-20
Energikonsumtion 1548 kWh/m2 år.
Primärenergital 160

Ekonomi

Lägenhetsnummer A52
Pris 6 995 000 kr
Avgift 7035 kr/mån
Kommentar värme, vatten & kabel-TV (obligatoriskt tillägg om 900 kr/mån för garageplats som hör till lägenheten)
Andel i förening 6,07%

Förening

Föreningsnamn Brf Falco
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769610-2339
Gatuadress Scaniaplatsen 21
Postnummer 21117
Ort Malmö
Epostadress falco.styrelsen@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Falco är en äkta bostadsrättsförening belägen i Västra Hamnen, Malmö. Föreningen bildades 2005 i samband med uppbyggnaden av fastigheten. Föreningen består utav 32 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt.
Ekonomisk förvaltare: Nabo
Teknisk förvaltare: Förvaltnings AB Malmöborg
Föreningens ekonomi Föreningen hade en avgiftshöjning med 1,5% som gäller fr o m 2022-01-01.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 32
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Installation av fågelpiggar.
2020 - Åtgärd av tätning i sockeln och schakt.
2019 - Installation av ny bil hiss.
2019 - OVK besiktning samt byte av fläktaggregat i vissa lägenheter.
2019 - Målning av ytterdörrar.
2018 - Utfördes diverse tätningar i fastigheten och löpande underhåll.
2016 - Renovering av trapphusen.
2014 - Uppfräschning av innergård.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 - Renovering av sprickor på ett parti i fasaden.
2022 - Renovering av personhiss.
I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig fram till 2034.
Parkering I föreningen finns 22 garageplatser för bil samt 2 platser för MC. Till vissa bostäder hör en garageplats, ett obligatorisk tillägg tillkommer då om 900kr/mån.
Tv och bredband Föreningen är anslutna till kabel-TV via Tele2 där basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband tecknar man individuellt.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en mysig innergård med lekplats och tillgång till utemöbler och grillplats.
Gemensamma utrymmen Cykelrum finns på källarplan.
Övrigt Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Västra Hamnen är ett delområde och bostads- och utbildningsområde i Malmö. Västra Hamnen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Från att ha varit ett industriområde på nedgång är Västra Hamnen idag en attraktiv stadsdel som påbörjade sin vändning med Bo01. Under åren har Västra Hamnen blivit ett välbesökt område under sommarsäsongen för Malmöiterna som suktar efter ett dop i det svalkande havet, en glass eller en god fika i den friska brisen.

Närområde

Västra Hamnen bjuder på närhet till många bekvämligheter där vi finner bland annat matbutiker, kaféer och flertalet restauranger som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Monster bar och steakhouse som finns belägget i anslutning till Varvsparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar, padelarena och butiker av olika slag.

Kommunikation

Genom området finner vi flertalet busslinjer enkelt tar oss in till centrala delar av Malmö och vidare ut till Malmös områden. På Västra Varvsgatan påbörjar linje 2 sin rutt och har slutdestination Lindängen. Tittar vi på den östra sidan så påbörjar linje 5 sin resa ut mot Stenkällan i Husie. Vi hittar även Malmö ringlinje som gör stopp på bland annat Värnhem, Södervärn och Erikslust. Med det centrala läget som Västra Hamnen har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området hittar vi flertalet förskolor så som Fyrens och Fregattens förskola i norra delen och Ubåtens förskola i södra delen. Vi har stort utbud av grundskolor där vi har Västra Hamnens skolan, Vittra, Neptuniskolan och Stapelbäddsskolan som tillsammans huserar ca 1450 elever fördelat över årskurserna F-9. För dem äldre barnen hittar vi både Gripens gymnasium och Kunskapsgymnasiet.

Räkna på ditt nya boende