Abrahamsberg, Bromma

Abrahamsbergsvägen 17

+ Balkong i söderläge
+ Låg avgift
+ 2 minut till Abrahamsbergs tunnelbana
+ Trevligt område med grönskande omgivningar

Kommande försäljning. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Felicia Johansson för mer information och möjlighet till förhandsvisning på 0761-76 05 08 eller felicia.johansson@MOHV.se.

Varmt välkommen till denna charmiga etta med grönskan alldeles runt hörnet. Disponerat på 37 kvadratmeter finns här möjlighet att skapa sig ett ombonat och trevligt hem. Idag utgörs lägenheten av ett allrum med plats för vardagsrumsdel såväl som sovdel med utgång till balkong i söderläge, badrum samt separat kök med gott om förvaring och plats för matgrupp. Här bor du i välskötta Brf Handboken 3 som utöver de 18 bostadsrättslägenheterna även utgörs av två hyresrättslokaler med perfekt läge här i Abrahamsberg.

Lägenheten är belägen mitt i attraktiva Abrahamsberg med närservice i form av matbutik (ICA), caféer, pizzeria, sushi och gym. Bara ett stenkast bort nås Abrahamsbergs tunnelbana som enkelt och smidigt tar dig in till Stockholm City och dess puls på cirka 18 minuter. På promenadavstånd nås bland annat Lillsjöns grönområde med vacker natur, motionsspår samt utegym men även Judarskogens naturreservat med dess rofyllda natur och vatten. Varmt välkommen att höra av dig för mer info!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 37 kvm
Avgift 1729 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 2 495 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Felicia Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 05 08
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmig etta med balkong i söderläge mitt i centrala Abrahamsberg!

Stående 6 Stående 4 Stående 3

Stående 6
Stående 6
Stående 4
Stående 4
Stående 3
Stående 3

Planritning

Felicia Johansson

Felicia Johansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Abrahamsbergsvägen 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 37 kvm. föreningens information
Hiss Nej

En trappa upp från gatuplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 37 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme och fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkommen in till en rymlig och luftig hall bestående av vitmålade väggar och parkettgolv i ek. Förvaring erbjuds i form av de charmiga garderoberna som sträcker sig från golv till tak, perfekta för att gömma undan det som inte ska ligga framme. Hallens goda yta erbjuder även möjlighet att hänga av sig ytterkläder samt skor strax intill ytterdörren.

Kök

Kök med maskinpark bestående av ugn, gasspis från 2019, köksfläkt samt kyl/frys. Förvarings- samt skafferiutrymme erbjuds i vita skåp som sträcker sig upp till tak med vackra tidstypiska detaljer och plats erbjuds även för en eventuell matgrupp. Parkettgolv och vitmålade väggar som tillsammans med fönstret ger ett luftigt intryck.

Allrum

Allrum med plats för vardagsrumsdel såväl som sovrumsdel. Ljust målade väggar och vackert mönstrad ekparkett berikar golven. Här finns plats för säng, soffa, soffbord, mediamöbel och eventuellt kontorshörna. Från rummet nås även lägenhetens rymliga balkong belägen i söderläge där du enkelt möblerar med en mindre lounge grupp eller bord och stolar.

Badrum

Badrum bestående av klinkergolv i jordnära brun ton, vita, delvis kaklade väggar samt fönster som släpper in det lilla extra ljuset och är perfekt för vädring. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat med kommod samt spegelskåp.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-02-12
Primärenergital 114

Ekonomi

Lägenhetsnummer 01711 i Brf Handboken 3
Pris 2 495 000 kr föreslagen budstart
Avgift 1729 kr/mån
Kommentar Månadsavgiften inkluderar värme, VA samt bredband via ComHem/Tele2
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,91%

Förening

Föreningsnamn Brf Handboken 3
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716417-4810
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 1981 och består av 18 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt belägna med attraktivt läge i bottenplanet. Städning av trapphuset samt grovstädning sköts av entreprenör.
Föreningens ekonomi Föreningen har god ekonomi och mycket låga avgifter. Då tomträttsavgälden kommer omförhandlas under 2023 har föreningen beslutat att redan nu ta höjd för detta och kommer därav höja avgiften för 2022 med 5%. I övrigt har föreningens två lokaler väldigt attraktivt läge och inbringar fina hyresintäkter till föreningen. Den senaste årsredovisningen hittar ni bland de bifogade dokumenten.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt, nuvarande avtal löper till 2023.
Antal lägenheter 18
Antal lokaler 2
Renoveringar 1998-06: Stambyten
2004/05: Renoverades tvättstugan
2007: Målning fönster
2009: Nya elstigar, målning trapphus
2013: Renovering fönster
2016: Renovering balkonger
2020: Nya parkeringsplatser
2021: Ny bergvärmepump och byte av cirkulationspump
2021: Ommålning i trapphusen
2021: Ny låsutrustning för ytterdörrar samt de gemensamma utrymmena
Parkering Föreningen har 10st p-platser där samtliga har tillgång till laddström av hybridbil (ej helelektrisk bil). En plats kostar 600kr/månad inklusive el. I dagsläget (2021-11-17) är alla platser uthyrda och en medlem står i kö. I övrigt råder boendeparkering på gatorna i området, för mer information se www.stockholm.se/parkering.
Tv och bredband Tv och bredband levereras via ComHem/Tele2. Varje lägenhetsinnehavare tecknar själv abonnemang.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam tvättstuga samt ett cykelrum.

Dokument

Området

Abrahamsberg är ett mycket lugnt och charmigt område centralt beläget i Bromma med smidig access mot city med tunnelbanan. Området består främst av flerbostadshus byggda på 1940-talet där detta är mycket välbevarat och ger området en mycket god standard idag. Livsmedelsbutiker finns och egen tunnelbanestation. Granne med området ligger det gamla Brommas villaidyll med pittoreska små torg och butiker lite varstans. På ca 15-20 minuters gångväg finns Mälaren med vackra vandringsstråk och badplats. Bland annat Solviksbadet med eget fik och gym.

Närområde

I Abrahamsberg finns bra närservice i form av ICA-butik, vårdcentral, caféer, sushi och diverse andra småbutiker. Vid Brommaplan finns även systembolag, supermarket, bibliotek, apotek och annat som är viktigt. Avståndet är inte heller långt till Bromma Blocks med stort shoppingcenter.

Abrahamsbergsskolan är en F-9 skola som har ett bra läge mitt i området. Ett flertal förskolor finns och är utspridda över hela området. För de äldre eleverna finns Bromma gymnasium på gångavstånd.

Kommunikation

Från tunnelbanestation Abrahamsberg tar det endast 15 min in till Stockholms city. Från Brommaplan avgår flera bussar mot bl.a. Sundbyberg, Solna och Mälaröarna samt flygbussar mot Arlanda.

Parkering

Taxa 5 gäller i området. Möjlighet till boendeparkering för 300 Kr i månaden.

Räkna på ditt nya boende