Biskopsgården, Göteborg

Badvädersgatan 27

På Badvädersgatan 27 presenteras en tvåa med välplanerade kvadratmetrar. En trivsam bostad med idel fördelar. En inglasad balkong i bästa västerläge, ett ljust vardagsrum, ett rymligt sovrum samt ett mysigt kök. Här har du också ett helkaklat badrum samt gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Här bor du med närhet till både utmärkt service och vacker natur och promenadstråk. Några minuter bort finns utmärkta kommunikationer som tar dig till Brunnsparken på under 20 minuter.

Det finns många fördelar med att bo i välskötta och stabila HSB Brf Barometern i Biskopsgården. Här har du bland annat tillgång till samlingssal, gym, bastu samt gästlägenheter. Föreningen har även välskött innergård med sittgrupper och trädgårdsmöbler runt sina hus för allmän trevnad.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 53.6 kvm
Avgift 3703 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1960-61
Pris 1 475 000 kr

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Badvädersgatan 27

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53.6 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53.6 kvm
Byggnadsår 1960-61

Rum

Hall

Välkomnande och rymlig hall där väggarna är ljusa och golvet pryds av grå klinker, både snyggt och praktiskt. Här finns plats för både avhängning och skohylla och en stor skjutdörrsgarderob tar hand om övrig förvaring.

Vardagsrum

Bostadens stora och väldisponerade vardagsrum erbjuder möjlighet till flertal möbleringsvarianter. Både soffgrupp, läshörna och matsalsbordet får enkelt plats. På golvet ligger vacker fiskbensparkett och väggarna är klassiskt vita, undantaget en fondvägg föreställande Brooklyn Bridge. Tack vare det stora fönsterpartiet och utgången till balkongen flödar ljuset fritt i rummet.

Balkong

Via vardagsrummet når du bostadens balkong i bästa västerläge. Här finns gott om plats för både utemöbler och blomster. Grå filtmatta täcker golvet vilket skapar trivsel och extra komfort. Tack vare inglasningen kan balkongen nyttjas från tidig vår till sen höst.

Kök

Bakom vita köksluckor döljer sig gott om förvaringsmöjligheter och flertalet arbetsbänkar ger plats för många kockar. Framför fönstret lämnas plats för matbord. Maskinparken består av spis med häll, fläktkåpa samt kombinerad kyl och frys. Väggarna är vita och golvet är klätt med klinkerinspirerad plastmatta.

Sovrum

I det rofyllda sovrummet kan både dubbelsäng och övrigt möblemang samsas. Den mönstrade fondväggen går ton i ton med det mörka golvet, i övrigt är väggarna vita. Förvaringsmöjligheter finner du i hela fem garderober som täcker ena väggen.

Badrum

Det helkaklade badrummet går i ljusblått och inredningen består av wc, handfat, vägghängt spegelskåp samt handdukstork. Här finns även duschutrymme bakom vikbara glasdörrar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-09-25
Primärenergital 139

Ekonomi

Lägenhetsnummer 237
Pris 1 475 000 kr
Avgift 3703 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, bredband och digital-TV
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 344 kr
Andel i förening 0,27059%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Barometern i Göteborg
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 757200-9426
Gatuadress Badvädersgatan 3-27
Epostadress brf.barometern@gmail.com
Hemsida http://www.brfbarometern.se/
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen HSB Barometern består av 322 lägenheter, 2 affärslokaler, 3 föreningslokaler samt en expeditionslokal. Föreningens adress är Badvädersgatan 3-21. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Avtalet löper till 2028. Byggår: 1960-61.
Uppvärmning: Fjärrvärme
Föreningens ekonomi Beslut om avgiftsförändringar fattas i maj.
Antal lägenheter 322
Antal lokaler 2
Renoveringar Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1993: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger. 1985: Byte till 3-glas fönster. 1993: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger. 1995: Inglasning av balkonger. 1997: Renovering och tilläggsisolering av gavlarna. 2000-07: Etappvis renovering av dräneringssystem. 2000: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. 2001-02: Byte av källardörrar till ståldörrar. 2007: Fasader renoverades och tilläggsisolerades. 2010: Byte av takfläktar, översyn av ventilationssystemet, OVK. 2012: Byte av garageportar på alla garage. Byte av porttelefonsystem och passersystem. 2013: Byte av balkongtak på översta balkongerna. 2014: Byte av termostater till alla radiatorer. 2016: Byte till rörelsestyrd belysning i alla allmänna utrymmen. 2017: Ombyggnad av källarlokal till fritidslokal. 2017: Byte och modernisering av elsystem. 3-fas till alla kök, nya elcentraler med jordfelsbrytare, mm. 2021: Renovering av föreningens gym. Just nu pågår byte av passersystem samt byte av fjärrvärmerör. 2022 planeras byte av hissar. Ny OVK är på gång. Föreningens underhållsplan upprättas och revideras varje år i samråd med HSB Göteborg.
Parkering Parkering: P-platser 217 st, hyra 300,-/mån, kö. Varmgarage 26 st, hyra 780,-/mån, lång kö. Kallgarage 20 st, hyra 570,-/mån, lång kö. MC-rum, 3 st med 8 platser/rum, hyra 165,-/mån. I dagsläget (2021-12-15) finns lediga platser men det kan förekomma kö.
Tv och bredband Kabel-TV/Bredband: Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem eller Telenor.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Övriga utrymmen: Det finns cykel/barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum, samlingslokal, bastu och övernattningslägenheter. Samlingslokalen och övernattningslägenheterna går att hyra för 300 kr/månad. Det finns även ett nyrenoverat gym i föreningen, kostnad 149 kr /månad.

Andrahandsuthyrning kräver tillstånd av styrelsen.

Juridiskt personmedlemskap endast till kommun eller landsting.
En aktiv förening som anordnar bla trivselkvällar, pubkvällar och bussresor mm. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/barometern/

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-12-15.

Dokument

Området

Biskopsgården har drygt 25 000 invånare. En mångfald av kultur och språk utmärker stadsdelen. Citynära stadsdel med goda kommunikationer och gott om naturområden.

Närområde

Stadsdelens tre större affärstorg är naturliga mötesplatser. Länsmanstorget och Vårväderstorget förvaltas av Göteborgslokaler. Friskväderstorget har många mark och fastighetsägare och här finns ett partnerskap med målsättning att förbättra torget. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

Kommunikation

Du når Länsmansgården på ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg. De linjer som går är 5, 6, 10 och buss 25.

Övrigt

Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder.
Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek. Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen.

I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Tre av dessa, Ryaskolan (F-9), Svartedalsskolan (4-9), Sjumilaskolan (F-9), Landamäreskolan (F-3), Jättestensskolan (F-9) samt Nya Skolan Länsmansgården (F-3).

För mer info se: http://www.goteborg.se/wps/portal/vastrahisingen

Räkna på ditt nya boende