Visningar

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 42

Spännande kontraster uppstår när det historiska varvsområdet möter modern arkitektur. I de gamla kvarteren på Bratterås växer nu en ny stadsdel upp. Här får du ett boende, mitt i hjärtat av Eriksberg med bekvämt avstånd till allt som du kan tänkas behöva. Bostaden är inredd i skandinaviska toner och fina materialval. Generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum bjuder in till social sammankomster och den rymliga balkongen blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret.

Nära bostaden, längs kajkanten hittar du mysiga caféer och flertalet restauranger. I området finns trevliga promenadstråk både vid vattnet och i omgivande natur. Norra Älvstranden är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min. bort. Du väljer själv, buss eller båt. Hållplatser finner du ett stenkast från bostaden.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 56 kvm
Avgift 3351 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Pris 3 150 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus lägenhet med stor balkong i hjärtat av Eriksberg

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bratteråsgatan 42

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56 kvm. föreningens information
Hiss Ja

En trappa upp från entrén.

Redan när du stiger in genom dörren slås du av ljuset och den trivsamma känslan bostaden präglas av.
i hallen finns plats för förvaring i form av en rymlig garderob. Golvet är klätt med en tidlös parkett som löper vidare in genom hela bostaden.
Från hallen leds du in i hjärtat av bostaden, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Samtliga val är gjorda med stor omsorg och skapar på så sett en modern känsla. Köket är i stilrent utförande med ljusa skåpsluckor och en mörkare arbetsbänk som harmoniserar fint med det lite mörkare kaklet. Vidare hittar du spishäll, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Matplatsen har sin naturliga plats invid fönstret.

Vardagsrummet är bra i storlek och rymmer med lätthet soffa med tillhörande tv-möbel. Här finner du även den trevliga balkongen som blir en förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Sovrummet når du från vardagsrummet. Ett rogivande rum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns gott om förvaring i form av skjutdörrsgarderob.

Badrummet följer den moderna trenden med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Handfat i kommod med tillhörande spegelskåp. Rymlig duschhörna som med glasdörrar. Här finns även en tvättavdelning med kombinerad tvätt och torktumlare. Badrummet är även utrustat med golvvärme som ger guldkant på vardagen.

Här är det enkelt att trivas!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56 kvm

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-11-16
Primärenergital 80

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41102 i BRF Kvarnliden på Norra Älvstranden
Pris 3 150 000 kr utgångspris
Avgift 3351 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår: värme, kallvatten samt ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play
Driftkostnad 3 100 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Hushållsström: 1 300 kr

Andel i förening 1,1969%

Förening

Föreningsnamn BRF Kvarnliden på Norra Älvstranden
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769628-9508
Hemsida https://kvarnliden.smartbrf.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2014. I föreningen finns 74 lägenheter.
Till föreningen hör adresserna: Bratteråsgatan 42, 44, 46 & 48.

Gemensam innergård med utemöbler. I föreningen finns även cykel- och barnvagnsförråd samt rullstolsförråd. Till varje bostad hör även ett lägenhetsförråd.

Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggning Sannegården GA:10 avseende sopsug (förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening) och även gemensamhetsanläggningar avseende vattenledningar, spillvattenledningar, trappa och köryta samt eventuella andra för fastigheten erforderliga gemensamma anläggningar.
Föreningens ekonomi Föreningen sänkte avgiften med 3 % 2021-01-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 74
Renoveringar Då husen är nybyggda finns inget underhåll planerat. Dock pågår utredning om hur entréerna kan göras mer välkomnande samt arbete med att eventuellt installera laddplatser i garagen.
Parkering Parkering: I föreningen finns 39 garageplatser, laddstationer för elbil finns på samtliga platser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 950 kr/månad + eventuell kostnad för förbrukad el.
Tv och bredband I avgiften ingår ett paket från Telia Triple Play
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://brfkvarnliden.se

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-10-20.

Dokument

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Räkna på ditt nya boende