Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 54

Välkommen till ett modernt boende i hjärtat av centrala Hisingen. Här bor du på bekvämt avstånd till allt som du kan tänkas behöva. Här får du en ljus och välplanerad bostad med bra sällskapsytor. Gott om ljusinsläpp och balkong i bästa söderläge är bara några av fördelarna med denna pärla. Välkommen!

Bo i navet på Centrala Hisingen. Du har Backaplan en kort promenad bort med flertalet affärer. Centrala Göteborg ligger endast en kort spårvagnstur över Göta Älvbron. Området kring bostaden är expansivt och har på kort tid vunnit många hjärtan. Vågmästareplatsen har flera butiker och restauranger som förenklar vardagen. För den som vill ha grönska finns Hisingsparken och Flunsåsparken några minuters promenad bort.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 61 kvm
Avgift 3868 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1968/2016
Pris

Ansvarig mäklare
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fönster i två väderstreck och balkong i fritt söderläge!

Planritning

Jennie Svensson

Jennie Svensson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Övre Hallegatan 54

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Ja

När du kliver in genom dörrarna så möts du av ljuset och den trivsamma känslan som lägenheten präglas av. I entrén ligger ett mörkt klinkergolv som sedan övergår till tidlös ekparkett. I hallen finns även en stor skjutdörrsgarderob som rymmer det mesta.

Vidare från hallen så leds du in till hjärtat av bostaden, det öppna köket ihop med vardagsrummet. Köket är skräddarsytt för att passa den mest kräsna matlagaren. Samtliga materialval är gjorda med omsorg och skapar en modern och tidlös känsla i hela rummet. Vita spegelluckor och kakel bryter snyggt av mot den grå köksbänken av laminat. Vidare hittar du diskmaskin, spishäll, ugn, micro samt kombinerad kyl och frys. Matplatsen har en naturlig plats på ena sidan av rummet. Vardagsrummet får ett härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna och här ryms med enkelhet soffgrupp med tillhörande möblemang. Här finns även utgången till balkong i söderläge där du kan njuta av solens strålar hela dagen. Detta blir en förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret.

Master bedroom är beläget i anslutning till hallen och är därför avskilt från de sociala delarna. Rummet är inrett i svala toner och det finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Skjutdörrsgarderoben ger gott om förvaring.

Badrummet går i moderna toner med vitt kakel och grått klinker. Det är påkostat och inrett med handfat i kommod med tillhörande spegelskåp, dusch med glasdörrar och handduken rycker du direkt från handdukstorken. För att underlätta vardagsbestyren finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och väggskåp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 1968/2016
Kommentar till byggnadsår Byggdes om 2016

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2018-10-26
Primärenergital 72

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1304 i BRF Skålpundet
Avgift 3868 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten och Telia Triple play
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,0587%

Förening

Föreningsnamn BRF Skålpundet
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769628-8138
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Skålpunden är belägen på centrala Hisingen. De äger byggnaden Brämaregården 60:3 där fastigheten är upplåten med tomträtt. Byggnaden byggdes om från kontorslokaler till bostad och stod inflyttningsklar 2016. Brf Skålpundet består av 49 lägenheter med adresserna Virveltorget 6 och Övre Hallegatan 54.
Föreningens ekonomi Budgetarbete pågår, inga beslut fattade avseende avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken nej, tomträtt.
Antal lägenheter 49
Renoveringar Föreningen har en underhållsplan som löper på 50-år som de följer. 2021 genomfördes OVK, inga större renoveringar är planerade i dagsläget.
Parkering Föreningen har tillgång till 20 garageplatser via grannföreningen Brf Linjalen. Kostnad för dessa är 800 kr. Just nu är samtliga platser uthyrda, men det finns igen ytterligare på kö.
Tv och bredband Telia är leverantör av TV, bredband och telefon.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Det finns separata förråd till samtliga lägenheter, antingen i bostaden eller på entréplan. Det finns även barnvagnsförråd och soprum.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-09-29.

Dokument

Området

På Hisingen finns allt du kan tänkas behöva: en kombination av ett stort serviceutbud, vacker natur och närhet till vatten. I området finner ni olika typer av bebyggelse, både flerbostadshus och villor. I det äldre delarna, såsom Brämaregården, finns främst låga ladshövdingehus. Kvillebäcken är den nya bebyggelsen som snabbt hittat till mångas hjärtan. Här finns flera hundra lägenheter med många kringliggande grönytor och området utvecklas ständigt. Här bor ni med närhet till Backaplan som erbjuder ett komplett serviceutbud med butiker, mataffär, caféer etc. På Centrala Hisingen ligger Ramberget, ett välkänt landmärke, med en hänförande utsikt som lockar många besökare, både lokalbor och turister. Det finns många grundskolor och gymnasium representerade i området. Alltifrån förskolor, både kommunala och enskilda, till gymnasium.

Kommunikation

Kommunikationsmöjligheterna i området är mycket goda. Från Hjalmar Brantingsplatsen som är knutpunkten på Hisingen kan du ta dig i princip vart du vill med buss eller spårvagn. För den som gillar motion kan man även ta cykeln över bron in till city.

Räkna på ditt nya boende