Ekhagen, Jönköping

Örtavägen 131

Ett radhus med en flexibel planlösning, lättskött trädgård, i stort sett underhållsfritt och med en stabil och väldigt låg boendekostnad tack vare samfälligheten.

Örtavägen 131 har en trivsam planlösning med entrén och de sociala ytorna, som kök och öppet stort vardagsrum med fin utsikt över Vättern, på övre plan. Redan från gångvägen tar framsidan för sig och sticker ut från grannarna med en stilren rabatt och mur. Innanför möts man av en stenlagd gång, en lagom stor gräsyta samt en stor altan med sol från morgon till en bit efter lunch. Redan när man kommer in i hallen fångas man av den öppna och luftiga planlösningen och man ser rakt igenom vardagsrummet och får ta del av den fina utsikten över Vättern. Till vänster ligger ett rymligt kök med plats för matgrupp framför fönstret som vetter mot framsidan. Direkt till höger ligger ett mindre rum även det med fönster mot framsidan. Innan vardagsrummet breder ut sig ligger ett stort renoverat badrum som får ljusinsläpp från ett takfönster. Övre plan avslutas med en utbyggd balkong som nås från vardagsrummet och vetter mot nordväst med utsikt mot Vättern. Nedre plan som är i suterräng erbjuder två stora rum längst fram med utsikt mot trädgården, ett stort renoverat badrum med badkar, tvättstuga, stort allrum samt klädkammare och förvaring under trappen. Utgång till trädgården som har en stor altan och avslutas med en skön gräsyta -allt i nordvästligt läge.

Trots att det är friköpt finns ändå nästan samma trygghet som att bo i en bostadsrättsförening men med en betydligt lägre avgift. Tillsammans med övriga hus ingår man i en samfällighetsförening som tar hand om det mesta runt omkring men också en del underhåll som ex tak och fasader. I den låga avgiften på 1915 kr/mån ingår värme, vatten, sopor och parkering.

Här bor man lugnt och skönt och nära till det mesta. En kort promenad tar dig till A6 köpcenter, Ekhagens centrum och mysiga motionsspår i naturen. Utökas promenaden med några minuter nås Vättern, Liljeholmsparken med minigolf, Rosenlundsbadet, Bondbergets naturreservat och mycket mer.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 113 kvm + 25 kvm
Rum 4 varav 3-5 sovrum
Tomt 245 kvm
Byggnadsår 1967
Pris 3 295 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Svårslaget boende - Bekvämt, flexibelt, tryggt & låg boendekostnad!

Banner sponsor Örtavägen 131 bv copy Örtavägen 131 sv copy

Banner sponsor
Banner sponsor
Örtavägen 131 bv copy
Örtavägen 131 bv copy
Örtavägen 131 sv copy
Örtavägen 131 sv copy

Planritning

Suterrängplan
Suterrängplan
Entréplan
Entréplan
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Örtavägen 131

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3-5 sovrum
Boarea 113 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad Enplansradhus med sutterängvåning
Boarea 113 kvm
Biarea 25 kvm
Byggnadsår 1967
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Lättbetong, hålstensbetong, trä
Fasad Kalksten/trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden GJORDA RENOVERINGAR:
Nov 2021 Varmluftsugn
Nov 2019 Fönster
2012 Kök
2012 Badrum 1
2013 Badrum 2
2012 Altan entrésida, plattsättning samt entrédörr
2019 Altan vid trädgården
2020 Målning av fasaden samt bytt räcke på balkongen.
2015 Renovering trappan inne inkl räcket.
Friköpt larm kopplat till entrédörr samt altandörr nere.

BESIKTNING: Huset är besiktat. Protokoll finns under dokument.

FIBER: Anslutet till WETTERNET där tv och internet kan tecknas efter egna önskemål.

PARKERING
I samfällighetsavgiften ingår en p-plats på parkeringsdäcket. Garage finns, separat kö. Fri parkering på gatorna.
Övriga byggnader Förråd vid entrésidan. Ett större och ett mindre.

Rum

HALL

Välkomnade hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger klinker som övergår till laminat och väggarna är målade i en gråblå ton.

KÖK

Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Vita luckor möter mörkgrått kakel som stänkskydd och mörkgrå arbetsbänk. Utrustat med kyl, frys, inbyggd ugn (-21) och mikro, diskmaskin, häll, fläkt samt diskho med engreppsblandare. På golvet ligger laminat och vägarna är vitmålade. Plats för matgrupp vid fönstret med utsikt mot trädgården.

SOVRUM 1

Ca 7,5 kvm. Beläget direkt till höger med plats för säng och ytterligare möblemang. Beläget mot sydost med utsikt ut mot entrén. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

BADRUM 1

Stilrent renoverat badrum med bunt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustat med dusch, kommod md handfat, överskåp med spegeldörr och överliggande belysning, wc samt takfönster.

VARDAGSRUM

Underbart rum på ca 23 kvm med stora fönsterpartier mot nordväst med utsikt över Vättern. På golvet ligger laminat, väggarna är vitmålade och taket är bredspacklat och vitmålat. Spotlights i fönstren som styrs med Plejd.

ALLRUM /SOVRUM 2

Ca 12 kvm och är idag helt öppet ut mot vardagsrummet. Fönster mot nordväst ut mot balkongen och utsikt över Vättern. På golvet ligger laminat, väggarna är vitmålade och taket är bredspacklat och vitmålat.

BALKONG

Utbyggd balkong på ca 5,5 kvm i nordvästligt läge med utsikt mot Vättern. Nås från vardagsrummet.

NEDRE PLAN

En golvad matta med belysning i trappstegen som styrs med Plejd och snyggt glasräcke vid sidan tar dig ner till nedre plan.

TVÄTTSTUGA

Längst in till vänster finns en rymlig och praktisk tvättstuga med förvaring arbetsbänk, tvättho med engreppsblandare, tvättmaskin samt torktumlare. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

HOBBYRUM / SOVRUM 3

Innan tvättstugan finns ett stort rum på på ca 14 kvm som är perfekt för tvrum, hobbyrum eller som nuvarande ägare använder som sovrum. Svalt och skönt året runt! På golvet ligger mysig heltäckningsmatta och väggarna är klädda med en del mörklaserad liggande panel samt övriga väggar är vitmålade.

BADRUM 2

Även detta badrum är stort då man i samband med renoveringen byggde ut och ihop med den gamla tvättstugan. På golvet ligger mörkgrått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel. Utrustat med bubbelbadkar, kommod med handfat, överskåp med spegeldörr och överliggande belysning, wc, golvvärme samt spotlights i taket.

KLÄDKAMMARE

Förvaring finns i utrymmet under trappen samt i klädkammaren bredvid på ca 4 kvm. Utrustad med hyllor och upphängning. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 4

Ca 13 kvm. Stort härligt rum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger en heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade. Ljusinsläpp från nordväst och utsikt mot trädgården.

SOVRUM 5/ ALLRUM

Ca 9 kvm. Stort härligt rum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade samt har en vägg med mönstrad tapet. Ljusinsläpp från nordväst och utsikt mot trädgården. Utgång till trädgården.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-11-04
Primärenergital 83

Ekonomi

Pris 3 295 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 756 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 1 747 000 kr
  • Smahusmark: 1 009 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 747 000 kr
Värdeår 1967
Summa inteckningar 1 000 000 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 30 680 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 500 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 22 980 kr

I avgiften till samfälligheten ingår uppvärmning (fjärrvärme), vatten, sophämtning, parkering i garage eller på däck, försäkring, avsättning till underhållsfond, el till - garage, fjärrvärmecentral och gångvägar. Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetskatt på 8 524 kr/år. Ca uppgifter och baseras på två vuxna och två barn i hushållet.

Tomt

Tomtarea 245 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Altan på entrésidan i sydostligt läge. Altan i trädgården på nedre plan i nordvästligt läge.
Parkering Gratis parkering på gatorna.
Parkering En p-plats ingår i samfällighetsavgiften.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Gemensamhetsanläggning: Jönköping Ekhagen GA:1 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Övrigt
Fastigheterna Väpplingen 2-49 och vattenspegeln 2-27 utgör en samfällighet för anläggningens underhåll och drift (Värvets samfällighetsförening).
Samfälligheten har god ekonomi och i dagsläget är varken några större renoveringar eller avgiftshöjningar planerade.

Dokument

Området

Ekhagen ligger naturskönt vid foten av naturreservatet Bondberget. Från många platser ges en fin utsikt över Vättern och Jönköping. Ca 4 kilometer in till Jönköping city. Ekhagsravinen delar villaområdena och flerbostadsområdena. Flertalet förskolor, grundskola samt gymnasium.

Närområde

Vid Ekhagens centrum finns en livsmedelsaffär, en kiosk, en pizzeria, ett konditori.

Kommunikation

Ekhagen centrum är en knytpunkt för många busslinjer. Linje 2, 12, 13, 38, och även 130 och 133 stannar här.

Parkering

Gratis parkering på gatorna.

Övrigt

I området finns flertalet lekplatser, fotbollsplan, motionsspår, slalombacke och koloniområde.

Räkna på ditt nya boende