Liljeholmen, Jönköping

Mellangatan 18 A

Tilltagen tvåa på 62 kvm som sträcker sig igenom huskroppen och har fördelats rättvist till alla utrymmen. Genomgående omsorgsfullt renoverade ytskikt som fångar upp bostadens karaktär som erbjuder högt i tak, vackra golv, gamla fönsterbeslag och djupa fönsternischer med stenbänkskivor. Bostaden är belägen på våning två av två vilket ger minimal insyn, lugn och ro samt rikligt med ljusflöde. Trevlig välkomnande hall som binder samman bostaden och låter ljuset flöda fritt. Köket bjuder in till större middagsbjudningar och där sällskapet lätt blir kvar och fortsätter umgås även efter middagen. Klassisk inredning med vita spegelluckor och flertalet vitrindörrar kombineras med vitt kakel med snygg förskjuten sättning och en stenbänkskiva som ger ett gediget intryck. Lättmöblerat vardagsrum med två fönsterpartier och utgång till balkongen, allt i västerläge. Badrummet har fått en uppdatering och ger plats för tvättmaskin om så önskas. Underbart sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang samt inredd med en stor skjutdörrsgarderob. God chans till p-plats.

Föreningen är belägen i början av Liljeholmen och har närhet till det mesta. I närområdet finns en grönskande park med minigolf och åt andra hållet finns Vättern med trevlig badstrand. Här finns även restauranger, matbutik, närbutik med postombud, blomsterhandel, vårdcentral och apotek. En kort promenad tar dig till Asecs köpcentrum och Jönköping city. Busshållplatser i närheten där två av av de tre stamlinjerna passerar.

Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 62 kvm
Avgift 3768 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1937-38
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ett hem med rymd och charm. God chans till p-plats!

Banner sponsor pot of gold

Banner sponsor
Banner sponsor
pot of gold
pot of gold

Planritning

Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mellangatan 18 A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. förening info, se även allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 1937-38
Kommentar till byggnadsår Ombyggnation 1983-84
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader I källaren finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Gemensam trädgård med två stora uteplatser med sittgrupper och grillar.

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är vitmålade.

KÖK

Stort härligt kök som ger plats åt större matgrupp. En plats som bjuder in till umgänge och där man gärna sitter även efter middagen. Praktiskt L-kök med gott om förvaring och arbetsyta. Ytterligare förvaring ges genom två högskåp följt av smarta platsbyggda hyllplan in mot väggen. Vitt klassiskt kök med spegelluckor blandat med vitrinluckor, stenbänkskiva och vitt kakel. Utrustat med kyl/frys (-Bosch -19) fläkt, häll (Siemens, finns även en ny inte installerad induktionshäll från Siemens), varmluftsugn (Siemens -19), integrerad diskmaskin (Asko) underlimmad ho med engreppsblandare samt belysning under och i överskåpen. På golvet ligger plankgolv och väggarna är målade i grått.

BADRUM

Tilltaget badrum som är utrustat med vit kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning, wc, dusch samt fläkt. Plats ges för tvättmaskin om så önskas (delvis förberett med framdragning av vatten). På golvet ligger en turkos våtrumsmatta och väggarna är klädda med vitmålad våtrumstapet.

SOVRUM

Stort luftigt sovrum med generöst fönsterparti. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är målade i en ljus och skön grönblå kulör. Stor inredd skjutdörrsgarderob som tar hand om förvaringen.

VARDAGARUM

Även detta rum är väl tilltaget. Två fönsterpartier och utgång till balkong som vetter mot väster ger rikligt med ljusinsläpp. Plats ges för större soffgrupp, matgrupp samt ytterligare möblemang. På golvet ligger slipat plankgolv och väggarna är målade i bruten vit samt har en ljust mönstrad fondtapet.

BALKONG

Balkong i västerläge med med sol från lunch till kväll. På golvet ligger trall.

Energideklaration

Utförd Ja, 2008-11-04
Energikonsumtion 106 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4 i Brf Swedwell 6
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 3768 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.
Driftkostnad 4 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Ca uppgifter och baseras på två vuxna i sällskapet.

Andel i förening 10,06%

Förening

Föreningsnamn Brf Swedwell 6
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769613-2518
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen ombildades 2005/2006 och äger fastigheten Fänriken 5 som består av ett flerfamiljshus med 3 uppgångar. 12 st bostadsrätter och 2 hyresrätter. Fjärrvärme.
I källaren finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt lägenhetsförråd.
Gemensam trädgård med två stora uteplatser med sittgrupper och grillar.
Skötsel av trädgård och trappstädning ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi Ingen planerad avgiftshöjning. Senaste höjningen 2012 med 4 %
Antal lägenheter 12
Renoveringar 1984 Tilläggsisolering samt ny fasad med plåt.
90-talet Vatten och avloppsstammar är utbytta. Nån lägenhet har kvar gammal brunn.
2007/2008 Målning av trapphus
2010 Takbyte
2013 Renovering av fönster & balkonger. Asfaltering på gården.
2017 Fönsterbyte källare
2020 Renovering av en hyresrätt pga vattenskada i källaren.
KOMMANDE:
Diskussion om fönsterbyte & indragning av fiber.
Parkering Föreningen har 6 p-platser som kan hyras av medlemmarna. Kostnad 200 kr/månaden. Separat kö.
Tv och bredband Ansluten till ComHem/Tele2. Ett grundutbud av tvkanaler ingår i månadsavgiften. Internet kan tecknas separat.

Dokument

Området

Eftertraktat område med närhet till såväl strand som park. Vätterstranden bjuder på naturupplevelser året runt och under sommarhalvåret blir det en självklar samlingsplats vid sandstranden och volleybollnäten. En kortare promenad eller cykeltur, med fördel utmed strandpromenaden, tar dig till centrala Jönköping. Rosenlundsbadet, Rosariet, Racketcentrum samt Elmia nås också enkelt till fots. Asecs köpcentrum med alla tänkbara bekvämligheter nås via promenad, buss eller cykeltur.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutik, restauranger, vårdcentral och apotek.

Kommunikation

Goda kommunikationer med linje 1 och 2 som tar dig till större delen av Jönköping med omnejd.

Parkering

Boendeparkering via Jönköpings kommun på omkringliggande gator för dig som är folkbokförd i området samt äger ett fordon.

Räkna på ditt nya boende