Visningar

Söndag 24 Oktober KL: 11:30 - 12:30 Välkommen på visning! Boka din ankomsttid på MOHV.se, anmälan krävs. Boka
Måndag 25 Oktober KL: 17:00 - 18:00 Välkommen på visning! Boka din ankomsttid på MOHV.se, anmälan krävs. Boka
Grästorp, Jönköping

Rektangelvägen 116

Här är det bara att flytta in och börja trivas! Ett smidigt boende för den moderna familjen där alla fördelar med huslivet finns inkluderade.

Invändigt erbjuder huset en trevlig planlösning med ett entréplan för de sociala tillställningarna och ett övre plan som blir familjens egna sfär. Skicket är genomgående mycket gott med två helkaklade badrum, uppdaterat kök och modern färgsättning. Goda förvaringsmöjligheter tack vare dubbla klädkamrar, skjutdörrsgarderob samt isolerat förråd på tomten. En lättskött trädgård på husets baksida ger goda chanser till kvällssol och grinden i planket ger smidig access till parkering och garage.

Såväl in- som utvändig har huset under senare år genomgått flera stora renoveringar. Tak- och fönster är utbytta, båda badrummen är renoverade och träpanelen är utbytt bara för att nämna några av alla åtgärder.

Huset är en del av den välskötta samfälligheten Ivern och i samfällighetsavgiften ingår bland annat kostnad för garage, parkering, TV, bredand (100 Mbit), IP-telefoni, sophantering samt tillgång till och skötsel av gemensamma lekplatser och grönytor.

Här bor ni nära såväl stadspuls som härlig natur. I det direkta närområdet finns skog med elljusspår som bland annat leder till Hovslätts idrottsplats. Goda kommunikationer med cykelbana hela vägen in till centrala Jönköping samt närhet till busshållplats. I närområdet finns dessutom god skol- och barnomsorg, ett rikt föreningsliv samt matbutik.

Varmt välkomna hem till Grästorp!

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 100 kvm
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 151 kvm
Byggnadsår 1975
Pris 3 100 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart radhus i barnvänligt område

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rektangelvägen 116

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 100 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansradhus
Boarea 100 kvm
Byggnadsår 1975
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tegel & träpanel
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden UTFÖRDA RENOVERINGAR:
-Byte & målning av träpanel (övre delen) 2021
-Byte av bänkskivor i kök, disko och blandare 2020/2021
-Takbyte 2020
-Byte frånluftsfläkt, byte av köksfläkt och ventilationskontroll 2020
-Byte & målning träpanel (nedre delen) 2016/2017
-Renovering av badrum på entréplan 2016
-Takfönster badrum övre plan 2015
-Nya radiatorer 2012
-Renovering av badrum på övre plan 2008
-Fönsterbyte (3-glas) 2004

SAMFÄLLIGHETEN IVERN:
Aktuell fastighet ingår i samfälligheten Ivern.
Samfälligheten omfattar 97 fastigheter fördelade i tre etapper.

I samfällighetsvagiften (10 788 kr/år) ingår följande:

Snabbt bredband via Telia fibernät, internetuppkoppling på 100 Mbit/s, digitaltelefoni och TV (TV-basutbud som kan utökas i många varianter).

Eget garage i länga (fjärrstyrd garageport) samt tillgång till fri parkering.

Tillgång till och skötsel av tillfartsvägar, gångvägar, lekplatser och grönytor, parkeringsplatser och garage. Vissa servisledningar för vatten och avlopp -utomhusbelysning, centralantennanläggning för radio och television -utrymme och anordningar för sophantering.

Intill samfälligheten finns vintertid en isbana som sköts tillsammans med grannsamfälligheten på Cirkelvägen och kan nyttjas av medlemmarna.

Utöver detta finns även en gemensamhetslokal på området som hyrs ut till medlemmarna.

Området är uppdelat i sektioner och bildar städlag med ca fyra städdagar per år.
Övriga byggnader På tomten finns en fristående isolerad förrådsbyggnad (ca 9,5 kvm). Uteplats med tak på baksidan.

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med gott om yta för avhängning av ytterkläder direkt till vänster innanför entrén. På golvet ligger slitstarka klinkers som längre in i hallen övergår till ekmönstrad laminat. Väggarna är ljusa.

KLÄDKAMMARE

I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare för praktisk förvaring av diverse kläder och skor.

KÖK

Till höger från entrén sett ligger köket. Stilrent utförande med vita skåpsuckor och vitt kakel ovan arbetsbänk i ljusgrå laminat. Kökets maskinpark består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt samt inbyggd ugn. Matplats finns för 4-5 sittande intill fönster som bjuder på utsikt över den trevliga gården och närmsta lekplats. På golvet ligger trämönstrad laminat och väggarna är ljusa.

BADRUM

Snyggt och modernt badrum som totalrenoverades så sent som 2016. Ljusa klinkers på golv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar på tassar, vägghängd handdukstork, tvättmaskin, torktumlare, handfatskommod, badrumsspegel, WC samt varmvattenberedare.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum som erbjuder plats för såväl soffgrupp som matsalsbord om så önskas. Väggarna är ljusa och ena långsidan är målad med trendig kalkfärg. På golvet ligger trämönstrad laminat. Rummet får gott om ljusinsläpp från fönster och balkongdörr i väst.

SOVRUM 3

Det extra rummet på entréplan används idag som sällskapsrum men det fungerar utmärkt att nyttja även som sovrum ombehovet av det skulle finnas. Rummet erbjuder gott om yta samt förvaring via praktiska skjutdörrsgarderober. På golvet ligger ekmönstrad laminat och väggarna är ljusa.

UTEPLATS

Från vardagsrummet nås uteplatsen och den egna trädgården. Uteplatsen består av trädäck samt en takad del för de dagar väderleken kräver det. Plats finns för utemöbler och grill. På den egna tomten finns även en lättskött gräsmatta och en sandlåda för barnen. Här finns dessutom ett stort förråd och grind för smidig access till parkering och garage.

SOVRUM 2

Till höger ovan trappan ligger sovrum 2. Här finns gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Fönster mot den gemensamma innergården, laminat på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM 1

Till vänster ovan trappan ligger sovrum 1. Väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Mörkblå väggar och trämönstrad laminat på golv ger ett behagligt sovrumsklimat.

BADRUM

Badrummet på övre plan renoverades under 2008. Här finns dusch bakom duschvägg i klarglas, handfatskommod, WC samt takfönster. Vita helkaklade väggar och mosaik på golvet.

KLÄDKAMMARE

Även på övre plan finns en praktisk klädkammare för förvaring.

MÖBLERBAR HALL

Precis ovan trappan finns en rymlig hall som med fördel kan möbleras för att användas som exempelvis hemmakontor eller liknande.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2011-11-18
Energikonsumtion 128 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 3 100 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 1 888 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 185 000 kr
Värdeår 1975
Summa inteckningar 2 295 500 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 39 814 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 4 447 kr
 • Försäkring: 4 093 kr
 • Hushållsström: 20 486 kr
 • Vägsamfällighetsavgift: 10 788 kr

Driftkostnaderna är baserade på två vuxna och ett barn i hushållet. Kostnadsposten el avser både kostnad för uppvärmning och förbrukningsel. I samfällighetsavgiften ingår ett garage, en p-plats, sophantering samt TV, internet (100 Mbit) och ip-telefon via Telia. Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8524 kr.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 1 185 000 kr
 • Smahusmark: 703 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 151 kvm
  Tomttyp Trädgårdstomt
  Uteplats Takad uteplats och trädäck i väst.
  Parkering Tillgång till garage i länga samt parkeringsplats.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Stadsplan

  Dokument

  Området

  Grästorp är ett bostadsområde beläget ca 10 minuter med bil från centrala Jönköping, området tillhör Jönköpings tätort. Området är mycket barnvänligt tack vare att områdena är uppbyggda i form av bilfria innergårdar, att det finns flera lekplatser och att naturen ligger precis runt knuten. I närheten finns dessutom välfungerande skol- och barnomsorg med flera förskolor och skolor. Grankullens förskola ligger endast en halv km bort, i Hovslätt, och ytterligare fyra förskolor finns i närområdet. Närmsta skola, Grästorpsskolan F-3, ligger bredvid Grankullens förskola. Hovslättsskolan F-6 finns i centrala Hovslätt och för äldre grundskoleelever finns Stadsgårdsskolan 7-9 på Råslätt och Ljungarumsskolan F-9 vid Gamla Råslätt. Vid skogen mot Hovslätt finns ett populärt elljusspår. För längre vandringar finns flera vandringsleder i närheten, Hasslafallsleden, Kallebäcksleden och Södra Vätterleden. I anslutning till elljusspåret, på Hovslättssidan, finns idrottsplatsen Hovet med ett par fotbollsplaner.

  Närområde

  Vid den norra infarten till området finns en livsmedelsbutik. Ytterligare butiker finns i närområdena Hovslätt och Råslätt där det även finns ytterligare shopping, pizzerior, skola mm. Nämnas återigen bör kanske att Jönköping, med hela sitt rika utbud av butiker, nöjen och service endast är beläget ca 5 km bort.

  Kommunikation

  Goda kommunikationer med buss nr 28 som avgår med täta avgångar från hållplats belägen ca 10 minuter promenad från Rektangelvägen. Genom en gångväg och en promenad på knappa 15 min når man Hovslätts tågstation om man hellre vill ta tåget.

  Till centrala Jönköping är det endast ca 5 km så för den som har pigga ben går det utmärkt att cykla eller gå. Även bilvägen in till city och ut på E4:an är smidig.

  Räkna på ditt nya boende