Huskvarna - Petersberg, HUSKVARNA

Solhällsvägen 3

I hjärtat av Petersbergs prunkande villakvarter förmedlar vi snart en charmig och välplanerad vindstvåa på 60 kvm. Här uppe på Solhällsvägen välkomnas du till ett insynsfritt hem med genomgående ljusa och fina ytskikt, en trevlig och lättmöblerad planlösning med modernt kök samt balkong med Vättervy. Möjlighet finns dessutom att låta bygga ytterligare en balkong med fantastisk utsikt över Huskvarna och Jönköping.

Föreningen har låga avgifter och god ekonomi. Fastigheten är välskött och flera stora renoveringar har utförts under senare år. Fastigheten huserar 4 garageplatser, dubbla källarförråd, tvättstuga och cykelrum. I föreningens trädgård finns en stor trevlig uteplats med utemöbler och grill.

I närliggande kvarter hittar du mataffär, pizzeria och busshållplats som med buss nr 16 tar dig ner till Huskvarna centrum där fler bussar finns för vidare färd mot t.ex Jönköping.

Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60 kvm
Avgift 2678 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1957
Pris 1 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Maria Hyll Bjellebeck
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Carl-Johan Bengtsson
Reg. Fastighetsmäklare
0702-96 90 74
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus vindstvåa med balkong!

Solhällsvägen 3 copy Frågor Rosa

Solhällsvägen 3 copy
Solhällsvägen 3 copy
Frågor Rosa
Frågor Rosa

Planritning

Maria Hyll Bjellebeck

Maria Hyll Bjellebeck

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solhällsvägen 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens info, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1957
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. I källaren finns även tvättstuga med torkrum samt cykelförråd.

Rum

HALL

Välkommen upp via trapporna till den tredje och högsta våningen. I hallen möts du direkt av ljusinsläpp från intilliggande rum i två väderstreck. I harmoni med övriga rum har väggarna målats vita och golvet beklätts med en mörkare trestavig parkett tröskelfritt till vardagsrum och sovrum. Detta gör hallen till ett trivsamt nav då samtliga rum i bostaden nås härifrån. Här finns också förvaring i form av en rymlig klädkammare och ett städskåp.

KÖK

Till vänster i hallen kommer du in i det moderna köket med gott om arbetsytor och där det med lätthet går att bjuda in till middag för fyra. Köksutrustningen består av diskmaskin i rostfritt, inbyggnadsugn, häll, vägghängd fläkt samt ett kyl/frysskåp. Köksinredningen går i vitt med en mörk laminatbänk och kaklet ovan arbetsbänken är grått. Taket i trä är vitmålat och väggarna ljusa. På golvet ligger antracitfärgade plattor i halvförband. Här i köket finns möjlighet att låta bygga en härlig vindsbalkong mot väster.

VARDAGSRUM

Bostaden vardagsrum är stort och erbjuder en ljus och luftig atmosfär. Här får du med lätthet plats med både matplats och en mysig soffgrupp med tillhörande möblemang. Då utgång till balkongen finns här har du ljusinsläpp från både fönster och balkongdörr. Framåt kvällskvisten strömmar ljuset in från de vackra solnedgångar som ofta skådas över Vättern. Väggarna är vitmålade och på golvet samma mörka parkett som i hall och sovrum.

SOVRUM

I det mysiga sovrummet finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt ytterligare förvaring om så önskas. Rummet har vitmålade väggar och på golvet samma mörka parkett som i hall och vardagsrum.

KLÄDKAMMARE

I klädkammaren finns både hyllor och klädstång. Väggarna är vitmålade och golvet vitt, allt för att ge bra ljus åt detta lilla rum.

BADRUM

Badrummet inrymmer wc, tvättställskommod, handdukstork, väggspegel och vägghängd belysning samt längst in en rymlig duschhörna med svängbar glasvägg. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med klinker i olika färgglada kulörer.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8 i Brf Pettersberg 3
Pris 1 450 000 kr utgångspris
Avgift 2678 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-TV och bredband. Ingen avgiftshöjning planerad.
Driftkostnad 4 840 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 440 kr
  • Hushållsström: 3 400 kr

Ca uppgifter baserade på två vuxna personer i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 12,629%

Förening

Föreningsnamn Brf Pettersberg 3
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 726000-1867
Gatuadress Solhällsvägen 3
Postnummer 56138
Ort Huskvarna
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen Pettersberg 3 äger fastigheten Petersberg 3 i Jönköpings kommun. Byggnaden är uppförd 1957. I föreningen finns totalt 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Gemensamt i föreningen finns en grönskande innergård med sittgrupp och grill. Beläget i källarplan finns tvättstuga med torkrum, cykelrum och hantverksrum. Till varje lägenhet hör två källarförråd varav det ena tidigare utgjort matkällarförråd.
Anteckningar Bostadsrättsinnehavarna utför enligt rullande schema städning av trapphus och källarutrymme, gräsklippning samt viss snöskottning .
Antal lägenheter 8
Renoveringar Inga inplanerade renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 Installation av fiber samtliga lägenheter
2016 Målning och byte av belysning i trapphus, målning garage invändigt samt nya säkerhetslås till garageportar, ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan
2015 Målning husgrund, garage utvändigt och staket framsida
2011 Nya fönster och lägenhetsdörrar
2009 Proline avloppsrelining
2005 Installation bergvärme,
1999 Nya avloppsrör kök 4 lgh
1998 Nytt tak
Parkering Garage med 4 st parkeringsplatser finns i husets källarplan, kostnad 150 kr/mån. Till samtliga garageplatser är det separat kö via föreningen. Gratis parkering på gatan.
Tv och bredband Fiberanslutet via Wetternet, 1Gbit/s.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Övrigt Bostadsrättsinnehavarna utför enligt rullande schema städning av trapphus och källarutrymme, gräsklippning samt viss snöskottning .

Dokument

Området

Beläget på väg upp mot Huskvarnas höjder, sydost om centrala Huskvarna, ligger Petersberg. Här finns huvudsakligen villor som kompletteras med ett mindre antal flerfamiljshus. I närområdet finns natursköna Pustaleden som tar dig vidare mot Huskvarnafallet.

Närområde

En kortare promenad eller cykeltur tar dig till centrala Huskvarna som erbjuder alla tänkbara bekvämligheter och service såsom: livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, bibliotek, vårdcentral, apotek, träningsanläggningar med mera.

Kommunikation

Närliggande busshållplats trafikeras med trafik från linje 15 och 16. I centrala Huskvarna finns hållplats för stamlinje som tar dig runt Jönköping med omnejd.

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator.

Räkna på ditt nya boende