Huskvarna - Egnahem, HUSKVARNA

Värnhemsvägen 38

Här erbjuds ett parhus i två plan med insynsskyddad liten trädgård, takbeklädd altan och vidbyggt trädäck. Ett perfekt boende för er som vill bo med huskänsla men med den trygghet en bostadsrättsförening ger. Ett parhus i bostadsrättsformat innebär det bästa av två världar då ni själva bestämmer över allt invändigt och kan njuta av en egen trädgård samtidigt som föreningen står för det tidskrävande och kostsamma yttre underhållet.

Lägenheten som är 85 kvm är ursprungligen en 3-rumslägenhet som idag utnyttjas som 4 rok. I entréplan återfinns kök, badrum och vardagsrum med utgång till altanen. En trappa upp finns 3 sovrum och ett större badrum med tvättavdelning. I anslutning till bostaden finns ett isolerat förråd. Trädgården bjuder även på en mindre gräsmatta och odlingslådor för den som vill odla egna grönsaker och blommor.

Här bor du i ett lugnt och tryggt område. Läget är perfekt för den lilla familjen då det är promenadavstånd till både skola och förskola samt att föreningens lekplats ligger alldeles i närheten. Föreningen erbjuder möjlighet att hyra övernattningsrum när långväga gäster kommer på besök, även festlokal och bastu finns att hyra.

Missa inte denna möjlighet! Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information.

Observera att lägenheten är registrerad som 3 rok i föreningens lägenhetsförteckning och omgjord till 4 rok. Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 85 kvm
Avgift 5226 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1991/92
Pris 0

Ansvarig mäklare
Maria Hyll Bjellebeck
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

4:a med uteplats och trädgård i fritt söderläge

Entréplan Övre plan

Entréplan
Entréplan
Övre plan
Övre plan

Planritning

Maria Hyll Bjellebeck

Maria Hyll Bjellebeck

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Värnhemsvägen 38

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 85 kvm. föreningens info, se allmänt
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 85 kvm
Byggnadsår 1991/92
Fönster 3-glas
Uppvärmning Vattenburen el (IVT-panna)
Övrigt om byggnaden För närvarande totalrenoveras den gemensamma kvartersgården. Renoveringar som står på tur enligt underhållsplanen är tak och ytterdörrar samt att föreningen löpande byter ut värmepannorna i varje bostad.
Övriga byggnader I föreningen finns en gemensam kvartersgård med allrum/kök och plats för 30 personer samt ett övernattningsrum och bastu att hyra.

På området finns även två redskapsförråd.
Renoveringar För närvarande totalrenoveras den gemensamma kvartersgården. Renoveringar som står på tur enligt underhållsplanen är tak och ytterdörrar samt att föreningen löpande byter ut värmepannorna i varje bostad.

Rum

ENTRÉPLAN

HALL

Välkommen till Värnhemsvägen 38! Här hänger du av dig ytterkläderna direkt till höger innanför dörren. Längre in finns skjutdörrsgarderob med dubbla spegeldörrar för förvaring av skor och ytterkläder samt ett städskåp. På golvet ligger ljusgrå klinker som i förlängningen mot vardagsrummet övergår i ljusa laminatgolv. Detta kombineras med målade väggar i en ljust grågrön kulör. Från hallen nås samtliga rum på nedervåningen.

WC

Direkt till vänster i hallen finns en rymlig gästtoalett med wc, tvättställ, dusch och ett helt nytt spegelskåp med inbyggd belysning. Ett mindre fönster ger ytterligare ljusinsläpp. Här är även värmepannan från IVT placerad. Väggarna är klädda med vita kakelplattor med ljusrosa bård och på golvet en ljus våtrumsmatta.

KÖK

Till höger i hallen nås köket som har ljusinsläpp från söder och utsikt mot trädgård och altan. Matplats för 4-5 sittande personer. Köksmaskinerna utgörs av spis med häll, kyl- och frysskåp och diskmaskin, allt från Electrolux, samt fläkt från Franke. Vita luckor med kromade handtag, mörk laminatbänkskiva, vita kakelplattor över arbetsbänken, ljusgrå målad vägg och laminatgolv. Nuvarande ägare har låtit göra en öppning mellan kök och vardagsrum, vilket inte bara skapar en mer öppen och social atmosfär i bostaden utan också gör att man i princip kommer ut till altanen direkt från köket. Perfekt när måltiderna intas utomhus!

VARDAGSRUM

Längst in ligger stort och rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Här ryms med enkelhet både soffgrupp, större matsalsbord och ytterligare möbler. Väggarna är målade med en ljust grågrön kulör och på golvet ligger ljusa laminatgolv. Här finns utgången till altanen.

ALTAN & TRÄDGÅRD

Härlig takbeklädd altan, ca 12 kvm, med öppning ut till stort trädäck. Här njuter du med familj och vänner under sköna dagar och kvällar eller ensam med en god bok. I trädgården finns en mindre gräsyta och ett par odlingslådor för den som vill odla själv. Här vistas du insynsskyddat under sommarhalvåret då hela trädgården omgärdas av en grönskande häck. En större gemensam gräsyta ligger omedelbart nedanför trädgården vilket bidrar till det fria läget på denna bostad.

ISOLERAT FÖRRÅD

Med ingång utifrån finns i anslutning till bostaden ett isolerat förråd om ca 8 kvm. Här ryms cyklar, skidutrustning och diverse andra prylar och pinaler du kan tänkas behöva stuva undan men ändå ha nära till hands.

ÖVRE PLAN

HALL

Den nyligen vitmålade trappan leder från vardagsrummet upp till en mindre hall på övervåningen. Här ligger nylagt ljusgrått laminatgolv och väggarna är målade i en ljust grågrön kulör. Samtliga rum på övre plan nås från hallen.

SOVRUM 1

Nuvarande ägare har gjort om bostaden från en 3:a till en 4:a genom att dela ett av sovrummen till 2 mindre sovrum. Plats finns för säng med tillhörande möblemang, hyllor och skrivbord. Rummet kan annars med fördel användas som t.ex gästrum, kontor eller varför inte en lyxig walk-in closet. Detta sovrum har endast ett mindre fönster men en öppning kan lätt göras i väggen mot sovrum 2 för att få in ytterligare ljus i rummet. Ljust rosamålade väggar med fondtapet och nylagt ljusgrått laminatgolv.

SOVRUM 2

Detta sovrum rymmer säng med tillhörande möblemang, skrivbord och hylla eller byrå. Målade väggar i en ljus blågrön kulör och fondtapet samt nylagt ljusgrått laminatgolv.

SOVRUM 3

Det större av sovrummen rymmer dubbelsäng och även byrå eller annan möbel får plats här. Här finns också en större skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i tre matchande kulörer: vitt, ljusgrått och mörkare grått. Ljusa laminatgolv.

BADRUM/TVÄTTSTUGA

Stort familjevänligt badrum med badkar, wc, tvättställ, spegelskåp och handdukstork. Här ryms även bostadens tvättstuga bestående av tvättpelare, bänk med tvättho och väggskåp ovanför. Tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens är från 2018. Väggarna är klädda med vitt kakel med ljusgrå bård och på golvet en ljus våtrumsmatta.

Energideklaration

Utförd Ja
Datum 2012-12-20
Primärenergital 101

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2051-1-9-12 i HSB Brf Fagerslätt i Huskvarna
Avgift 5226 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår kallvatten, sophantering, bostadsrättstillägg, bredband och TV. Inga avgiftshöjningar är aktuella.
Driftkostnad 13 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 7 500 kr
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på nuvarande ägares förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 207 kr
Andel i förening 2,0673%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fagerslätt i Huskvarna
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716403-2034
Hemsida https://www.hsb.se/gota/brf/fagerslatt/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskött bostadsrättsförening förvaltad av HSB. I föreningen finns totalt 21 bostadshus med 50 bostadsrätter upplåtna.
20 st 2 rok, 20 st 3 rok, 8 st 3½ rok, 2 st 4½ rok.

Trivsam och mycket barnvänlig innergårdsmiljö med upplysta gångvägar, sittplatser och fin grönska. Här finns även lekplats, basketplan och grönytor som lämpar sig utmärkt för lek. Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.
Föreningens ekonomi Inga planerade avgiftshöjningar NYCKELTAL (2020) Årsavgift: 741 kr/kvm, Lån: 5 739 kr/kvm, Skuldsaldo: 23 494 859 kr
Antal lägenheter 50
Renoveringar UTFÖRDA
2020 - Renovering kvarterslokal
2019 - Byte av termostater
2018 - Ventilationsarbete, Besiktning av samt åtgärder på lekplats, OVK-besiktning
2017 - Målning plåttak, Byte termostater
2016 - Nya parkeringsplatser, Besiktning lekplats
2015 - Besiktigat och servat samtliga IVT-pannor, Byte vissa termostater
2014 - Ny LED-belysning samtliga stolpar, Nya garageportar, Lgh-besiktning samtliga hus
2013 - Anläggning av ny lekplats, Målningsarbeten
2010 - Plåt- och markarbeten vid entréer och garageinfart
2002/2003 (vinter) - Fackmannamässig översyn ventilation
2002 - Utvändig ommålning

PLANERADE (de närmaste åren)
- Översyn/byte av ytterdörrar
- Löpande byte av värmepannor
- Takbyte
Parkering Föreningen har både garage och parkeringsplatser med elstolpe. Till garage och parkeringsplatser är det separat kö via föreningen. Totalt finns 27 garageplatser (200 kr/mån) och 30 parkeringsplatser (79 kr/mån).
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Comhem. Avgiften för digtalt grundutbud på tv, grundabonnemang bas på telefoni och bredband 50/1 mbit ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Egnahem är ett bostadsområde beläget på höjderna ca tre kilometer öster om Huskvarna centrum. Området gränsar till flera grönområden och naturreservat som erbjuder vandringsleder och motionsspår. I området finns god skol- och barnomsorg samt ett rikt föreningsliv.

Närområde

Huskvarna centrum erbjuder ett stort utbud av butiker och service.

Kommunikation

Området trafikeras av linjebussar. i Huskvarna centrum sker byte till flera av stamlinjerna som på ett smidigt sätt tar dig vidare till centrala Jönköping.

Räkna på ditt nya boende