Rosenlund, JÖNKÖPING

Rosenlundstorget 1B

Snart saluförs en hemtrevlig trea på Rosenlundstorget 1B fördelat över 73 kvm. Innanför entrén möts vi av en genomgående bostad med härligt ljusinsläpp. Under de senaste åren har bostaden moderniserats, varav senaste tillskottet ett helrenoverat kök. Här ryms ett ljust vardagsrum med inglasad söderbalkong, fräscht badrum och två rymliga sovrum med tillhörande garderober.

I månadsavgiften på 2 880 kr ingår värme, vatten, kabel-tv & bostadsrättstillägget. BRF Åkerrenen 4 tillhandahåller gott om parkeringsplatser och i nuläget finns inga planerade avgiftshöjningar (2021-12-15). Mer information om föreningen finns under fliken "Fakta" på vår hemsida.

Kvarteret kring denna fina lägenhet erbjuder busshållplatser, lekplats, skola & förskola, restauranger och butiker. Rosenlund har fina naturområden så som Rosenlunds bankar, rosarium och närhet till Vätterstranden. I närliggande områden hittar du matbutik, inomhusbad, skola & förskola, padelcenter, Rosenlundsbadet samt Racketcentrum.

Låter bostaden intressant? Lämna gärna en intresseanmälan så återkommer jag till dig. På hemsidan finns även en utförlig rumsbeskrivning för mer detaljerad information!
//Marcus på MOHV

Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?
Maybe it's time to MOHV?

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73 kvm
Avgift 2880 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1944
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Marcus Privén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 75
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Maria Hyll Bjellebeck
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 76
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Moderniserad trea i centrala Rosenlund!

Planritning

Marcus Privén

Marcus Privén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rosenlundstorget 1B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 73 kvm
Byggnadsår 1944
Fönster Elitfönster, 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Säljaren har sen inflyttningen 2018 lagt nya golv, målat om & renoverat köket.
Övriga byggnader Tillhörande lägenheten finns både vinds- & källarförråd. På markplan finns en gemensam tvättstuga.

Rum

HALL

Välkommen in! Här möts vi av en ljus hall med plats för klädförvaring direkt till vänster. Härifrån nås bostadens alla rum. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

KÖK

Bostadens höjdpunkt! Det nya köket har fått sig ett rejält ansiktslyft i ståtligt svart med gråmarmorerad arbetsbänk i laminat och en matchande väggskiva ovantill hela vägen upp till väggskåpen. Den integrerade maskinparken består av induktionshäll, diskmaskin, kombinerad kyl- och frys samt mikro och upphöjd ugn. Köket erbjuder gott om förvaring och här finns även plats för en mindre matgrupp. Ljusinsläpp från norr. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv med träimitation.

SOVRUM 1

Ljust sovrum á ca 6 kvm. Plats för dubbelsäng om så önskas. Ljusinsläpp från norr. Utrustat med två garderober. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

BADRUM

Lite längre in i hallen hittar vi badrummet som har vita kakelplattor på väggarna och en ljusgrå våtrumsmatta på golvet. Utrustat med ett handfat och kommod, dusch och toalett.

SOVRUM 2

Rymligt huvudsovrum á ca 12 kvm. Ljusinsläpp från söder. Utrustat med en garderob och har gott om plats för flertalet förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

VARDAGSRUM

Luftigt utrymme med god plats för både större matgrupp och soffgrupp samt mediamöblemang. Härifrån nås även bostadens inglasade söderbalkong á ca 4 kvm. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett ljust laminatgolv ovanpå en fiskbensparkett.

Energideklaration

Utförd Ja
Primärenergital 125

Ekonomi

Lägenhetsnummer 131-131-006
Pris 1 995 000 kr
Avgift 2880 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 4 200 kr

Driftkostnaderna är ca uppgifter baserade på en vuxens förbrukning.

Andel i förening 0,0835%

Förening

Föreningsnamn BRF Åkerrenen 4
Organisationsform Bostadsratt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Åkerrenen 4 i Jönköping består av 12 bostadsrätter samt 4 lokaler på fastigheten Åkerrenen 4. Lägenheterna är fördelade i ett bostadshus uppfört 1944 med adresserna Rosenlundstorget 1A, 1B och 1C. Den totala bostadsarean är 860 kvadratmeter och lokalareal är 315 kvadratmeter. Föreningen förvaltas tekniskt av Fastighetspartner i Vätterbyggden AB & ekonomiskt av Jönköpingsbostäder.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt styrelseordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framför allt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Föreningens ekonomi Inga planerade avgiftshöjningar i nuläget (2021-12-15)
Antal lägenheter 12
Antal hyresrätter 1
Antal lokaler 4
Renoveringar UTFÖRDA
* 2011 - Relining avlopp
* 2014 - Vattenservis, ny fjärrvärmecentral, nya termostater
* 2017 - Nya maskiner i tvättstugan, ny belysning trapphus & utvändigt
* 2018 - Fiber
* 2019 - Fönsterbyte, Nytt cykelförråd, förberett rör i marken för elbilsladdare

DISKUTERADE
Föreningen har inte beslutat att utföra någon större reparation eller ombyggnad av fastigheten men följande har diskuterats:
* Takbyte
* Installation av laddstolplar
* Markering av parkeringsplatser
* Skärmvägg till uteplats
* Nya innerdörrar till lägenhet
Parkering Föreningen har 20st parkeringsplatser, varav flertalet finns lediga för nya medlemmar (2021-12-15).
Tv och bredband Föreningen tillhandahåller kabel-tv från Com Hem. Bredband finns och tecknas separat via olåst leverantör.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 400 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Invändigt har föreningen inga gemensamma utrymmen men utvändigt finns en uteplats tillgänglig för alla föreningsmedlemmar att nyttja.
Övrigt * Föreningen äger en av de 12 bostadsrätterna i uthyrningssyfte

Dokument

Området

Rosenlund ligger öster om stadskärnan och har fått sitt namn efter Rosenlunds herrgård. I Rosenlund finns flera bostadsområden med friliggande villor, radhus och flerfamiljshus. Flertalet skolor och förskolor. Här finns även Rosenlunds vårdcentrum. På Rosenlund finns också ett industriområde med flertalet företag och Räddningstjänsten, Jönköping Energi, KFUM och ett bussgarage. På den östra delen av Rosenlund ligger mässområdet Elmia, Kinnarps Arena, Rosenlundsbadet och Racketcentrum. Norr om Elmia ligger Rosenlundsbankarnas naturreservat. På området finns också Rosenlunds Camping, och en anläggning med flera fotbollsplaner. Vättern ligger precis intill och i utkanten finns fin badstrand.

Närområde

Flertalet restauranger och snabbmatskedjor.

Kommunikation

Flertalet busslinjer passerar området.

Parkering

Fri parkering på kringliggande gator.

Räkna på ditt nya boende