Röda Höja, Malmö

Sergeantgatan 16

Välkommen att förvärva en 3: a om 85,5kvm på omåttligt populära Röda höja! På våning 2 finner du denna välrenoverade och genomgående bostad med balkong i soligt västerläge vänd mot innergården. Här kan du flytta rakt in och avnjuta ett stilrent och modernt kök med plats för större sällskap, generösa rum och sällskapsytor samt fina ytskikt!
Om du letar efter att bo i ett lugnt och välskött område med gröna omgivningar är Röda höja helt rätt plats. Tack vare ringvägarna i närheten bor du på ett optimalt pendlarläge, och kan snabbt och smidigt ta dig till både närliggande kommuner som till Malmös innerstad. En bostad du inte får missa!

Till lägenheten hör ett förråd beläget på samma våningsplan. Möjlighet till extraförråd finns.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 85.5 kvm
Avgift 4050 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1967
Pris 1 995 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Välrenoverad 3:a på populära Röda höja!

Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sergeantgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Bostaden disponerar sig enligt följande:

Hallen som är det första man möter när man träder in i bostaden erbjuder gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna med spegeldörrar. Väggarna är grå och på golvet löper ett fint laminatgolv enhetligt vidare genom hela lägenheten.

Köket, beläget till höger i hallen följer samma moderna tappning som resterande lägenhet och bjuder på ett smakfullt renoverat kök med mycket arbetsytor gott om förvaring. Skåpinredningen i vitt flyter väl samman med kakel i samma färg och bryts fint av med bänkskiva i grått. Utrustningen i form av inbyggd ugn, micro, spishäll, spisfläkt samt kyl och frys bryter ytterligare av mot det via och bidrar till en exklusiv känsla.
Här finns även plats för en matplats om 4–6 personer, med större fönsterpartier framför för härligt ljusinsläpp. Det är också härifrån vi når den inglasade balkongen i underbart västerläge som förlänger sommarmånaderna. Där befintlig matplats finns idag, finns möjlighet att sätta upp en vägg för att på så vis frigöra plats för ytterligare ett rum i bostaden.

Jämte köket, finns det generöst tilltagna vardagsrummet i anslutning till matplatsen. Här har man öppnat upp dörröppningen för att ansluta de två sällskapsytorna och för en luftigare känsla.
Tack vare vardagsrummets storlek finns här möjlighet till flera olika möbleringsalternativ. Här ryms både en större soffgrupp, tv möblemang samt matplats.

Sovrummet är liksom övriga ytor väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord. Längst med ena väggen löper stora inbyggda garderober som erbjuder mer än gott om praktisk förvaring.

Det andra sovrummet är också i väl tilltagen storlek och används idag som en walk-in closet men passar utmärkt som barnrum eller kontor. Skulle man vilja ha dubbelsängen i detta rum istället rym även den gott och väl.

Det helkaklade badrummet är mer än generöst tilltaget med ljust kakel samt samma ljusa kulör på klinkern på golvet. Här finns tvättställ, spegel, dusch, wc samt tvättmaskin.

Gästtoaletten som nås via hallen är också en bekvämlighet värd att nämna. Här möts man av renoverade ytskikt, wc samt tvättställ.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 85.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F
Övrigt om byggnaden Löpande underhåll pågår. Läs mer på föreningens hemsida www.rödahöja.se.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2018-06-01
Primärenergital 129

Ekonomi

Lägenhetsnummer 118 i Riksbyggens Brf Röda Höja
Pris 1 995 000 kr Accepterat pris
Avgift 4050 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel-tv, bredband

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,26761%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens Brf Röda Höja
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-8159
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 366 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan som uppfördes 1967 då även föreningen bildades. I föreningen finns även 7 lokaler. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Anteckningar Ett förråd per lägenhet ingår. Extra förråd kan hyras av föreningen i källaren. GEMENSAM EL Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.
Föreningens ekonomi 2021-01-01 höjdes månadsavgiften med 5%, vilket motsvarade ca 3% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar). Det finns en plan för årliga avgiftshöjningar vid varje årsskifte. Procentsatsen beslutas vid budgetsammanträdet i augusti och uppskattas ligga på omkring 5% på årsavgiften, vilket motsvarar ca 3% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar).
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 366
Antal lokaler 7
Renoveringar 2021-2023 (kommande) Renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering, översyn av utemiljön och byggande av gemensamhetsanläggning.
2021-2023 (pågår) Relining av avlopp och byte av tappvattenstammar.
2020 - Reparationer Dagvattennätet klart
2019 - Målning P-platser, ny luftavfuktare i tvättstuga
2017 - 2018 Byte av tvättmaskiner torktumlare samt. tvättstugor
2018 byte/renovering av Cirkulationspump.
2017 Uteplatser
2017 Byte av ledlampor (ute och inne) samt.
2016 IMD individuell elmätning
2015 - 2016 Lekplatser
2014 - 2015 Isolering av vindar
2013 Nyckel-och passersystem
2011 Garage och parkeringsplatser-
2010 - 2013 Fasader
2009 Fönster inkl. PCB-sanering
2008 Balkongrenovering
2005 Miljöhus
Parkering I föreningen finns 127 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 265 kr/månad samt 295 parkeringsplatser som går att hyra för ca 59 kr/månad och dessa kostnader planeras att höjas med 3% årligen. Kösystem tillämpas till både garageplatser och parkeringsplatser. I övrigt råder fri parkering i området.Garage 127 st, separat kösystem tillämpas Cykelförråd kan hyras i källaren.
Tv och bredband Kabel-tv från Comhem samt internet från Telenor ingår ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Ett förråd per lägenhet ingår. Extra förråd kan hyras av föreningen i källaren.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.

Dokument

Området

Parkering

P-platser samt garage.

Räkna på ditt nya boende