Kaverös, VÄSTRA FRÖLUNDA

Basungatan 40

En kvadratsmart och helt perfekt etta i hjärtat av Ruddalen!

I omtyckta Kaverös finner ni denna välplanerade lägenhet med fin vy mot naturen! Lägenheten har en uppbyggd sovalkov vilket gör den möblerbar under och det skapar extra plats och upplevs större. I vardagsrummet ryms både soffa och matbord med möblemang. Separat kök och ett helkaklat badrum med dusch. Bra förvaringsmöjligheter i entréhall och tillhörande förråd.

- Nära Ruddalen motionsanläggning, natursköna omgivningar och kort väg till havet.
- Lugnt läge nära kommunikationer och närsevice, matbutiker
- Stabil förening med bl.a övernattningslgh, gym & bastu
- Optimalt pendelläge

Här är vardagslivet bekvämt!

Ekonomiskt stabil förening i tryggt område som erbjuder bl.a gästlägenhet, gym, bastu och föreningslokal för sina medlemmar. I nära anslutning ligger Frölunda Torg med dess stora utbud av service och butiker, Ruddalens motionsområde finns nära och även Slottsskogen och Änggårdsbergens grönska ligger på kort avstånd. Närhet till goda kommunikationer som smidigt tar er både till centrala Göteborg och salta havsbad. Området har blivit mycket populärt de senaste åren mycket tack vare det fina läget och dess natursköna omgivningar.

Kan detta bekväma boende vara Din nya drömbostad? Anmäl intresse till bostaden redan idag för möjlighet till förhandsvisning.

Välkommen till en hemtrevlig upplevelse!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 26 kvm
Avgift 1554 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 8
Hiss Ja
Pris

Ansvarig mäklare
Anders Rosin
Reg. Fastighetsmäklare
0733-90 55 05
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Kvadratsmart lägenhet med naturen som granne och låg avgift!

Fotas snart park webb

Fotas snart
Fotas snart
park webb
park webb
Anders Rosin

Anders Rosin

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Basungatan 40

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 26 kvm. Info från bostadsrättsförening
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 26 kvm
Ventilation Mekanisk FTX,X

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2020-07-02
Energikonsumtion 133 kWh/m2 år.
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 58 i HSB BRF Kaverös i Göteborg
Avgift 1554 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 2 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 1 750 kr

Kostnader kan variera beroende på avtal, familjesammansättning, väderlek m.m. Schablonberäknade driftskostnader.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 7 385 kr
Andel i förening 0,13039%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Kaverös i Göteborg
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 757200-7966
Epostadress brfkaveros@telia.com
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/kaveros/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Kaverös, är en populär bostadsrättsförening som har nära till allt!. Området är mycket lugnt och omges av andra bostadsrättsföreningar. Fastigheten ligger på en återvändsgata precis inpå naturen. Cykelavstånd till såväl Sisjön som havet och Göteborgs bästa badplatser. HSB Brf Kaverös är känd för att vara en ordentligt etablerad förening med ordning och reda.

Föreningen har flera tvättstugor som är belägna i källarplan och utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I föreningen finns även samlingslokal, gästlägenhet, bastu, gym, hobbyrum, pingisrum samt cykelrum i samtliga uppgångar.

I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg. Inga planerade avgiftsförändringar per dagens datum.
Anteckningar Föreningens förtroendeman är Lars Magnusson. Förtroendemannen hjälper dig med överlåtelser, uttag ur inre fond, parkering samt övriga frågor som rör ditt boende. Lars finns på expeditionen onsdagar mellan kl.19.00 - 20.00. Besöksadress: Basungatan 18. Telefon: 031-45 60 80 på expeditionstid. Mejladress: brfkaveros@telia.com Fastigheten ligger direkt inpå skogsområdet Ruddalen med dess rika friluftsliv, fina promenadstigar, underbara natur, bandybana, tennisbanor, hockeyrink, skrinnarbana, flertalet fotbollsplaner (konstgräs- och grusplaner), gym, bastu, elljusspår i skog med mera. Några av stadens bättre backar för kälkåkning på vintern för barnen återfinns också i Ruddalen. Elljusspåret i Ruddalen går även förbi en mosse med 2 grillplatser. Någon minuts gång bort ligger spårvagnshållplatsen "Musikvägen" med linje 1, 7 och 8 in mot centrum och andra delar av stan. Här finns även ytterligare en hockeyrink och en stor förskola. In till stan tar det ca. 11 minuter med spårvagnen och 10-15 minuter med cykel på de fina cykelbanorna längs "Dag Hammarskjöldsleden". Perfekta alternativ för den som ska in till stan och vill slippa trängselskatt för bil. Med bil tar det ännu kortare tid att komma in till stan och vill man ut på ringleden och E6/E20 tar det inte många minuter heller. Området är lugnt och trivsamt nära alla nödvändigheter. Från Basungatan finns bra cykelvägar till flera badplatser i väster, såväl Sisjön som havet och några av Göteborgs absolut bästa badplatser. Härifrån har du dessutom gångavstånd till Frölunda Torg med ett brett utbud av butiker och service. Det finns även några butiker på närmre avstånd, t.ex. Orientkungen, Lidl, frisörer, thaimat, tobak & spelbutik, pizzerior m.fl. Andra populära shoppingcentrum är Sisjön, Kållered och köpcentret 421 i Högsbo som bara ligger några minuters bilfärd bort. Basungatan ligger för övrigt bara några minuter bort från goda kommunikationer till centrum med spårvagn 1, 2, 7 och 8 samt nära till Frölunda Torg där det finns en stor bussterminal. I området finns även flera skolor och dagis, bibliotek, simhall, gym och mycket mer. Föreningsinformation per den 2021-10-12.
Antal lägenheter 364
Renoveringar Översikt:
1995 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2008-2009 försågs samtliga lägenheter med säkerhetsdörr och entrédörrar fick nytt låssystem.
2009-2010 utfördes en fasadtvätt av kort- och långhuset, ett nytt låssystem för de yttre källardörrarna installerades och garagen längst ner på gatan renoverades.
2010-2011 sattes nya armaturer upp utanför portar i långhuset. Under samma period påbörjades ett arbete med att se över ventilationssystemet och balkongtaken målades om på ett antal balkonger i korthuset.
2011-2012 målades taken vid gavlarna, ett stort ventilationsarbete utfördes med installering av nya fläktkåpor med motor i de lägenheter där sådana saknades. Under samma period monterades friskluftsventiler upp i sov- och vardagsrum och köksavloppen i samtliga lägenheter spolades .
2012-2013 justerades takpannor, markarbete utfördes för att förbättra brister i dräneringen samt för att reparera skador och plattor byttes ut, asfalt anlades utanför entréerna och trottoaren på långhuset.
2013-2014 justerades takpannor med översyn av takräcken. Fasadtvätt utfördes på båda fastigheter, 21 hissar renoverades, löpande renovering gjordes av radiatorer, handdukstorkare och backventiler samt ny styr- och reglercentral installerades i långhuset.
2014-2015 slutfördes hissrenoveringen.
2016 moderniserades gymmet med ny utrustning och i bastun installerades nytt aggregat.
2017 sågs värme- och vattensystem över. Köksstammar i samtliga lägenheter spolades. Genomgång av samtliga balkonger genomfördes också och föreningen beslutade att utbyggnad och inglasning av balkonger skall utföras. Samma år tvättades även fasaderna.
2018 byttes några av avloppsstammarna i källaren som och utrustningen i föreningens gym uppdaterades och servades.
2018-2019 utfördes en omfattande balkongrenovering där samtliga balkonger byggdes ut och glasades in. Slutbesiktning skedde i maj 2019 med godkända resultat. Elen drogs även om i samtliga lägenheter.
Det planeras en relining av liggande avloppsrör i källare, med start under hösten 2021. Det påverkar inte bostäderna.
Parkering Det finns totalt ca 195 parkeringsplatser inklusive besöksparkering. P-plats med el-uttag kan hyras till en kostnad om ca 197 kr/månad och p-plats utan el-uttag ca 156 kr/månad. Dessutom finns över 82 garageplatser samt 10 platser för MC-garage. Garageplats i kallgarage kan hyras till en kostnad om ca 312 kr/månad och plats i varmgarage kan hyras till en kostnad om ca 387 kr/månad. Plats för MC-garage kan hyras till en kostnad om ca 266 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Föreningens förtroendeman är Lars Magnusson. Förtroendemannen hjälper dig med överlåtelser, uttag ur inre fond, parkering samt övriga frågor som rör ditt boende. Lars finns på expeditionen onsdagar mellan kl.19.00 - 20.00. Besöksadress: Basungatan 18. Telefon: 031-45 60 80 på expeditionstid. Mejladress: brfkaveros@telia.com


Fastigheten ligger direkt inpå skogsområdet Ruddalen med dess rika friluftsliv, fina promenadstigar, underbara natur, bandybana, tennisbanor, hockeyrink, skrinnarbana, flertalet fotbollsplaner (konstgräs- och grusplaner), gym, bastu, elljusspår i skog med mera. Några av stadens bättre backar för kälkåkning på vintern för barnen återfinns också i Ruddalen. Elljusspåret i Ruddalen går även förbi en mosse med 2 grillplatser.

Någon minuts gång bort ligger spårvagnshållplatsen "Musikvägen" med linje 1, 7 och 8 in mot centrum och andra delar av stan. Här finns även ytterligare en hockeyrink och en stor förskola. In till stan tar det ca. 11 minuter med spårvagnen och 10-15 minuter med cykel på de fina cykelbanorna längs "Dag Hammarskjöldsleden". Perfekta alternativ för den som ska in till stan och vill slippa trängselskatt för bil.

Med bil tar det ännu kortare tid att komma in till stan och vill man ut på ringleden och E6/E20 tar det inte många minuter heller.

Området är lugnt och trivsamt nära alla nödvändigheter. Från Basungatan finns bra cykelvägar till flera badplatser i väster, såväl Sisjön som havet och några av Göteborgs absolut bästa badplatser.

Härifrån har du dessutom gångavstånd till Frölunda Torg med ett brett utbud av butiker och service. Det finns även några butiker på närmre avstånd, t.ex. Orientkungen, Lidl, frisörer, thaimat, tobak & spelbutik, pizzerior m.fl.

Andra populära shoppingcentrum är Sisjön, Kållered och köpcentret 421 i Högsbo som bara ligger några minuters bilfärd bort. Basungatan ligger för övrigt bara några minuter bort från goda kommunikationer till centrum med spårvagn 1, 2, 7 och 8 samt nära till Frölunda Torg där det finns en stor bussterminal.

I området finns även flera skolor och dagis, bibliotek, simhall, gym och mycket mer.

Föreningsinformation per den 2021-10-12.

Dokument

Området

På de gröna gårdarna erbjuds bl a fina lekplatser för barnen. Här bor du nära Ruddalens strövområden där man kan ta sig en promenad i grönskan eller en löparrunda i den fina naturen eller om man hellre vill gå över till Änggårdsbergen så ligger inte heller det långt bort. Salta bad ligger på cykelavstånd! Andra populära shoppingcentrum är Sisjön och 421 i Högsbo som båda ligger några minuters bilfärd bort.

Närområde

Inom gångavstånd finns Axel Dahlströms torg som erbjuder bibliotek, apotek, bank, restauranger samt caféer. Det är även gångavstånd till Frölunda torg som har ett mycket stort och bra utbud av handel, service och kommunikationer.
Skolor och förskolor ligger också i området.

Kommunikation

Alldeles i närheten ligger goda kommunikationer. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn. Till Chalmers och Sahlgrenska tar det bara några minuter med spårvagn 7 och 8. Till City, Slottsskogen, Göteborgs Universitet och Handels går det också snabbt att åka.

Parkering

P-plats utan eller med el finns att hyra till en kostnad av ca 140 kr/mån respektive ca 235 kr/mån. Kort kö, brukar gå att få p-plats omgående. Det finns även ett antal MC-platser för ca 100kr/mån. Gällande frågor kring p-platser kontakta Anette Ankarbjörk 010-442 20 59.

Räkna på ditt nya boende