Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Kvarnstensvägen 168

Lägenhet inklusive skotergarage! Välkommen till denna renoverade, yteffektiva och mysiga lägenhet på andra plan med 4 rum samt kök/vardagsrum. Lägenheten disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning med takhöjd upp till nock vilken ger en härlig rymd i rummet. 3 sovrum, badrum med bastu samt hall. Fiber finns. Uteplats i härligt syd-väst läge med utsikt mot Jofjället. Med lägenheten följer ett skotergarage som rymmer upp till 4 snöskotrar och en parkering med motorvärmarstolpe. Välmående förening med låg avgift. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdskidsspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen och låt den stå tills det är dags att åka hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 1587 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1990
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverad lägenhet med låg månadsavgift i välmående förningen.

Fastighetskarta Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvarnstensvägen 168

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 54 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna renoverade, yteffektiva och mysiga lägenhet på andra plan med 4 rum samt kök. Lägenheten disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning med takhöjd upp till nock vilken ger en härlig rymd i rummet. 3 sovrum, badrum med bastu samt hall. Fiber finns. Uteplats i härligt sydväst läge med utsikt mot Jofjället. Med lägenheten följer ett skotergarage och en parkering med motorvärmarstolpe. Välmående förening med låg avgift. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdskidsspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen och låt den stå tills det är dags att åka hem!

GÅNGAVSTÅND TILL SKIDÅKNING, BUTIKER, RESTAURANGER

SKOTERGARAGE, RYMMER 2 SKOTRAR

3 SOVRUM

FIBER

BASTU

STABIL FÖRENING MED LÅG MÅNADSAVGIFT

Lägenheten är nyligen renoverad och samtliga tak och väggar har bredspacklats och fått nya ytskikt. Samtliga innerdörrar och garderober är utbytta. Nya golvsocklar och dörrfoder. Väggarna är målade med diskreta färger vilket ger ett modernt och fräscht intryck. Ägarna har platsbyggt en hallmöbel. Genomgående i lägenheten ligger matta på golvet.

HALL
Hall med platsbyggd hallmöbel och torkskåp. Hallen leder dig till sovrum 1 samt vardagsrum/kök.

SOVRUM 1 OCH 2
Dessa sovrum är inredda med våningssängar, vilka är målade i en gråbeige ton. I båda sovrummen står en garderob. Nederslafen(105cm) är bredare än överslafen(80cm).

VARDAGSRUM OCH KÖK
Rakt fram öppnar kök och vardagsrum upp i en integrerad planlösning. Flertalet fönsterpartier i sydvästligt läge ger fint ljusinsläpp och takhöjden upp till nock ger en härlig rymd i rummet. Från denna del av bostaden når man uteplatsen. Köksdelen är avdelad med en bardisk och har köksluckor i massiv trä. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn samt diskmaskin. Ovan bänkskiva som är i massivt trä sitter ett vitt kakel. Mellan vardagsrumdelen och köket ryms matplatsen. Från köksdelen tar man sig till sovrum 2 och 3 samt badrum/bastu.

SOVRUM 3
Detta rum rymmer en dubbelsäng. Ägarna har platsbyggt förvaring som går längs med väggen vid huvudgaveln. Bredden på sängen är 160 cm bred.


BADRUM
Badrum med matta på golv och vitt kakel på vägg. Dusch med vikbara väggar, wc, tvättställ och spegelskåp är badrummets inredning. Från badrummet nås bastun genom en sotad glasdörr.

ÖVRIGT
Till lägenheten ingår skotergarage nr 12 (2x6 meter) samt ett skidförråd placerad på husets norra gavel i markplan. I föreningen finns gemensam vallabod, tvättstuga, grillplats och grillkåta.
Fiber finns

2021 Renovering av ytskikt, byte av innerdörrar och garderober. Nya dörrfoder och golvsocklar.
2018 Diskmaskin
2017 Spis/ugn och kyl/frys

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 4554-1-168 i Brf Storfjället
Pris 2 495 000 kr
Avgift 1587 kr/mån
Kommentar Månadsavgiften inkluderar kallvatten, motorvärmarplats, fastighetesskatt, sopor, skottning samt skotergarage.
Driftkostnad 6 108 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 6 108 kr

Lägenhetssäkring 16A årskostnad 1 770 kr. Lägenheten kallställs till 13 grader (badrum 15 grader) då ägarna ej är där. Lägenheten har nyttjats ca 8 veckor det senaste året.

Andel i förening 2,31%

Uteplats

Balkong i sydvästligt läge.

Parkering Parkeringsplats med motorvärmarstolpe.

Förening

Föreningsnamn Brf Storfjället
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716463-7535
Gatuadress Norra Obbolavägen 131A
Postnummer 90422
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Storfjället äger och förvaltar fastigheten Björkfors 1:596 i Storumans Kommun. På fastigheten uppfördes under 1990 11 st flerbostadshus med totalt 44 bostadsrätter. Ekonomisk förvaltning sköts av Eureco AB, medan teknisk förvaltning sköts via Hemavan Service. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Utmärkande för Brf Storfjället är det optimala läget med gångavstånd till allt som Hemavan har att erbjuda. De gemensamhetsutrymmen som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga, vallabod, grillkåta med ytterligare en separat grillplats utanför kåtan. Föreningen har en god och stark ekonomi med låg belåning.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 44
Renoveringar 2019/2020/2021 - takrenoveringar
2019 - montering av laddstationer för el-bilar, 2 stycken
2018 - indragning av bredband 100 Mbt, utomhus ledbelysning
2017 - Grillplats vid grillkåta
2016 & 2012 - Skotergarage (2 etapper)
2014 - Montering av grillkåta på fastigheten
2013 - tvättstuga, vallabod
2010 - nya motorvärmare
Parkering Bilplats med motorvärmare finns (ingår i månadsavgiften), 44 stycken. Det finns 2 st laddstationer för el-bilar. Övriga parkeringsplatser, 40 stycken.
Tv och bredband Centralantenn för markbundet. Bredband indraget med egna abonnemang, leverantör A3.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-04-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende