Tomtebo/Nydalaviken, UMEÅ

Lyktvägen 26B

På mycket fint gavelläge finns denna nyproducerade trea (2015/2016) med stor härlig terrass som erbjuder sol från morgon till kväll. Generös takhöjd om 2,70 m och stora fönster ger fint ljusinsläpp och rymd. Lägenheten erbjuder en spännande och social planlösning med inbjudande kök och vardagsrum, två sovrum och helkaklat badrum med golvvärme. Enhetligt parkettgolv och ljusa materialval ger bostaden modern och tidlös karaktär. Parkeringsplats invid lägenheten överlåts till ny köpare. Här bor du bekvämt nära lekplatser, fantastisk natur och fina strövområden runt Nydalasjön. Cykelavstånd till Universitet, NUS, IKSU samt god kommunikation till centrum. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 66 kvm
Avgift 3444 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 2015/2016
Pris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Gaveltrea med fantastisk terrass

Balkong kopiera Dubbel LyktV 23

Balkong kopiera
Balkong kopiera
Dubbel
Dubbel
LyktV 23
LyktV 23

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lyktvägen 26B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 66 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På mycket fint gavelläge finns denna nyproducerade trea (2015/2016) med stor härlig terrass som erbjuder sol från morgon till kväll. Generös takhöjd om 2,70 m och stora fönster ger fint ljusinsläpp och rymd. Lägenheten erbjuder en spännande och social planlösning med inbjudande kök och vardagsrum, två sovrum och helkaklat badrum med golvvärme. Enhetligt parkettgolv och ljusa materialval ger bostaden modern och tidlös karaktär. Parkeringsplats invid lägenheten överlåts till ny köpare. Här bor du bekvämt nära lekplatser, fantastisk natur och fina strövområden runt Nydalasjön. Cykelavstånd till Universitet, NUS, IKSU samt god kommunikation till centrum. Varmt välkommen på visning!

- GENERÖS TERRASS MED SOL FRÅN MORGON TILL KVÄLL

- NYPRODUCERAD 2015/2016

- LJUSA OCH TILLTALANDE YTSKIKT

- NATURSKÖN OCH MYCKET BARNVÄNLIG MILJÖ

- TAKHÖJD PÅ 2,70 M

- P PLATS UTANFÖR ENTRÈ

- CYKELAVSTÅND TILL UNIVERSITET, NUS OCH IKSU

- HELKAKLAT BADRUM MED GOLVVÄRME

ENTRÈ
Egen trapp och ingång med parkering och lägenhetsförråd just bredvid. Hallen bjuder in dig till bostaden och erbjuder fin plats för avhängning samt förvaring. Vackert parkettgolv löper enhetligt vidare in i samtliga rum.

KÖK
Med fritt och öppet läge mot vardagsrummet finns det sociala köket i modernt och tidlöst utförande. Klassisk vit inredning, stilfulla handtag, grå bänkskiva och marmormönstrat kakel karaktäriserar det inbjudande köket. Spis med keramikhäll och ugn, fläkt, diskmaskin och bekvämligheten av hel kyl och frys är kökets maskinella utrustning. I köket finns utrymme för en stor matplats. Vill man ha mer arbetsyta så finns en rullbar köksö.

VARDAGSRUM
Den härliga takhöjden om 2,70 m i kombination med vackra fönsterpartier ger rymd, ljus och en luftig känsla till det sociala rummet. Här finns utrymme för soffgrupp och tv- möbel. Placeringen invid köket bjuder in till besök. Klassiskt parkettgolv och vita väggar ramar fint in rummet.

BADRUM
Komfortabelt badrum med kakel och klinker i stilrent utförande. Här finns kombinerad tvätt och torktumlare samt praktisk bänk för klädvård och skåp till förvaring. WC, handfat, dusch med vikbara väggar och spegelskåp är badrummets inredning. Golvvärme värmer skönt under fötterna.

SOVRUM
Lägenhetens stora sovrum har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Stor fin skjutdörrsgarderob slukar kläder och ger god möjlighet till förvaring. Väggarna är målade i en beige nyans och på golvet ligger smakfullt parkettgolv.

SOVRUM
I anslutning från det stora sovrummet eller köket nås bostadens andra sovrum som alternativt kan användas som kontor. Rummet har gråmålade väggar. En garderob finns i detta rum.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd på markplan.
Bilplats finns praktiskt invid lägenheten och följer med till ny ägare, 250 kr/mån.
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärme tillförs via kornischer ovan fönstren.
Andelstal av årsavgift har inte redovisats.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 66 kvm
Byggnadsår 2015/2016
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-03-06
Primärenergital 113

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3020-1-66-2 i Brf Lyckoslanten
Avgift 3444 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, nät och nätavgift, br-tillägg
Driftkostnad 4 166 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 166 kr

Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares avtal och förbrukning och kan därför komma att ändras. Nät- och säkringsavgift är inräknat i kostnaden.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,36065%

Förening

Föreningsnamn Brf Lyckoslanten
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769627-5556
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Lyckoslanten är en bostadsrättsförening som bildades 2014. Byggnaderna uppfördes 2015-2016 på fastigheten Lyckoslanten 3 med adresserna Alfens Allé 15-21 udda nummer samt jämna nummer mellan Lyktvägen 2-4 och 14-32. Föreningen förfogar 71 st lägenheter bestående av 1:or - 4:or varvid samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen avgiftsändring är planerad under 2021, gällande avgiftsändringar 2022 så börjar budgetplanerandet nu till hösten (styrelsen 2021-08-16).

HUSENS SKICK
OVK genomförd i januari 2019. Under år 2020 och 2021 genomfördes 5-årsgarantbesiktning. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-11-16. Husen är nybyggda och uppförda 2015-2016 och består av både två- och fyravåningshus. Brf Lyckoslanten har en stomme helt i platsgjuten betong med isolering av cellplast. Lägenhetsskiljande väggar, golv samt tak är tillverkade av betong. Varje lägenhet utgör en egen brandcell, vilket gör att eventuell lägenhetsbrand inte kan spridas till närliggande lägenheter. Materialvalet ger en tyst inomhusmiljö samt gör att bostaden är energisnål. Byggherre Svenska hyreshus. Byggare NCC. Under september 2020 uppdaterades alla värmeaggregaten (varje lägenhet har en egen) för att minska värmekostnaderna och få jämnare värme i föreningen.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gräsyta mellan byggnaderna. Renovering av gräsmattan ska eventuellt göras. Här finns träd, bärbuskar, smultron, rabarber samt lekplats/grillplats. Föreningen har bildat en trädgårdsgrupp vars uppgift är att sköta och utveckla vår utemiljö. Under år 2020 har häckplantering kommit i gång vid Lyktvägen nertill. Även 10 st pallkragar har skaffats för att boende kan odla i mindre skala.

TVÄTTHANTERING
Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

TV OCH BREDBAND
Nätet och nätavgiften betalas av föreningen och inkluderas i månadsavgiften. Föreningen har avtal med Umeå Energin Ume.net (stadsnätet) och via den portalen väljer boende själva hastigheten och internetleverantören o eventuell telefoni samt IPTV. Dessa tjänster betalar boende själva.

PARKERING
45 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (250 kr/mån), ingen kö, men för carportarna är det kö 2021-08-16. I de låga husen på Lyktvägen garanteras nya köpare en motorvärmarplats i anslutning till huset, dessa boende kan inte ställa sig i kö till carport. 20 st carportplatser (350 kr/mån), separat kösystem. Föreningen har även 6 st handikapplatser med elstolpe, varav en är reserverad. Dessa p-platser är inte uthyrningsbara utan används som gästparkering. Rutiner och möjlighet finns att på området ha elbil, men det är den boende själv som bekostar laddningsstolpen. Tilldelning av bilplats sköts via HSB Norr kundservice via mejl kundservice.norr@hsb.se eller 010-303 20 00.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
För hushållssopor och matavfall finns containers under jord. Enklare cykelställ utomhus och utrymme under carport finns för cykelförvaring.

ÖVRIGT
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärmen tillförs via kornischer ovan fönstren. Filterbyte till värmesystemet görs 1 gång/år av HSB för att behålla god inomhusmiljö och bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Föregående årskostnad uppgick till ca 630 kr. 2-våningshusen har eget kallförråd. Föreningen har kallförråd (6 st) till uthyrning (200 kr/månad), men det är kö till dessa (2021-08-16) och det är endast boende vid Alfens Allé som får hyra. Fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg är gemensamt tecknat och inkluderat genom föreningen. Hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brf-lyckoslanten.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-08-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1137 kr
Pantsättningsavgift 455 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende