Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Umfors 406

Välkommen till detta mysiga fritidshus belägen ca 15 km väster om Hemavan. Bostaden har fyra sovrum, ett stort vardagsrum/kök i öppen planlösning samt badrum med dusch. Här finns gott om utrymme för ett större sällskap. En kamin är placerad i vardagsrummet som sprider värme kyliga dagar. På fastigheten finns en grillkåta samt ett skotergarage med ytterligare ett sovrum. Närhet till skoterled för att ta dig upp på fjället eller ner till sjön.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 68 kvm + 13 kvm
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1945 kvm
Byggnadsår 1976
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Artfjället & Överuman som utsikt & Norra Storfjället som kuliss!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Umfors 406

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 68 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till detta mysiga fritidshus belägen ca 15 km väster om Hemavan. Bostaden har fyra sovrum, ett stort vardagsrum/kök i öppen planlösning samt badrum med dusch. Här finns gott om utrymme för ett större sällskap. En kamin är placerad i vardagsrummet som sprider värme kyliga dagar. På fastigheten finns en grillkåta samt ett skotergarage med ytterligare ett sovrum. Närhet till skoterled för att ta dig upp på fjället eller ner till sjön.

FEM SOVRUM

KAMIN

SKOTERGARAGE

GRILLKÅTA

NÄRHET TILL SKOTERLED

Bostaden har en öppen planlösning i bostaden med sovrummen liggandes på gavlarna. Det är ett Skidstahus som uppfördes 1976. Vardagsrum/kök är hjärtat i huset och har ett rymligt utrymme för umgänge med en kamin som höjer mysfaktorn. Alla rum har vitmålad, stående träpanel på väggar samt vitmålad panel i taket. Undantaget är i köket där panelen i taket är laserat i vitt samt väggar med tapet.

HALL
Du kommer in i en hall med yta för kläder och skor direkt till höger, till vänster kommer du in i vardagsrummet, 3 platsbyggda garderober samt badrum rakt fram och två sovrum till höger. Genomgående i hall, vardagsrum och matplats ligger samma ljusa matta.

VARDAGSRUM
Ljust och rymligt rum med plats för en stor soffgrupp. Vägg mot söder har stora fönster med mycket ljusinsläpp. Kamin placerad i hörnet, längst till vänster. Från vardagsrummet tar man sig till ytterligare två sovrum rakt fram, matplats till höger med kök i direkt anslutning.

MATPLATS/KÖK
Matplatsen rymmer ett större matbord. Det är en öppen planlösning till köket, vilket avgränsas från matplatsen med en bardisk. Köket renoverades 2007/2008. Köket har vita skåpluckor, mörkbrun bänkskiva i laminat samt en maskinell utrustning bestående av spis/ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Ovan bänkskivan sitter kakel. På golvet ligger en grå matta.
SOVRUM 1 OCH 2
Dessa rum är placerade i anslutning till vardagsrum/matplats. I sovrum 1 står idag en våningssäng samt 1 inbyggd garderob och i sovrum 2 en dubbelsäng och 2 inbyggda garderober. Golven i alla fyra sovrummen har en ljus matta.

SOVRUM 3 OCH 4
Till dessa rum tar man sig från hallen. I båda rummen står idag våningssängar.

BADRUM
I delen med handfat och WC är det vitmålad träpanel på väggarna. I duschhörnan, vilken avskiljs med en duschvägg, är det våtrumstapet i diskret färg på väggen. På golvet är det en grå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegelskåp ovan handfat, badrumsskåp på väggen vid fönstret, WC samt en dusch.
ÖVRIGT
På tomten står ett garage med ett extra sovrum samt ett förråd i samma byggnad. Det är isolerat och el finns. På tomten finns även en mysig grillkåta.
Det är en altan med träddäck som sträcker sig från östra kortsidan, runt gaveln till entrédörren.
Det finns ej sotningsprotokoll på kaminen. Kaminen installerades av förra ägaren och har regelbundet sotas fram t o m nu av ägaren själv.
Vatten tas från stugföreningens gemensamma borrhåll. Man betalar en årsavgift till stugföreningen på 4 000 kr (2021). Avgiften betalas som en engångsavgift, normalt i januari. Avgiften täcker också in underhåll och skottning av vägen.
Det är en trekammarbrunn med infiltration på fastigheten. Ålder på den är ej bekräftad.

2021 Målning av fasaden (ej foder och knutar)
2021 Vattenprov taget i stugföreningens gemensamma borrhål
2016 Grillkåtan
2008 Installation av kamin
2004 Byte till aluminiumfönster i boningshus till 3-glas

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Boarea 68 kvm
Biarea 13 kvm
Byggnadsår 1976
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Vatten tas från stugföreningens gemensamma två borrhål. 2021 gjordes ett vattenprov.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direkt el, kamin
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Taxeringsvärde 982 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusmark: 341 000 kr
  • Smahusbyggnad: 641 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 641 000 kr
Värdeår 1976
Summa inteckningar 18 000 kr
Fastighetsskatt 7 365 kr
Driftkostnad 20 738 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 820 kr
  • Renhållning: 1 746 kr
  • Hushållsström: 12 401 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr
  • Övrigt: 771 kr

Tillkommer årkostnad 16 A säkring, 4 615 kr. Under 2020 nyttjades bostaden ca 3 månader. Övrig tid 12 grader. Kostnaden under väg/samfällighetsavgift täcker väg och vatten. Avgiften betalas årligen i förskott i januari månad. Kostnaden för renhållningen täcker en fast kostnad på 938 kr/år samt en hämtningsavgift på 808 kr/år. Det finns ett gemensamt kärl ståendes i Umforsbyn. Under övrigt är kostnaden för tömning av brunn. Den har tömts vart tredje år av nuvarnade ägare, senast var 2020-08-13.

Tomt

Tomtarea 1945 kvm
Tomttyp Natur och fjällmark
Uteplats Det är en altan som sträcker sig från västra gaveln runt till entrén på södra långsidan av bostaden.
Parkering Parkeringsplatser på tomten, framför skotergaraget.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende