Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Högstaby 1:180

Fastighet med unikt läge vid Överumans strand. Här får du utsikt över norska Oxtindan. På fastigheten står en mindre stuga med renoveringsbehov. Vacker natur som är rik på bär och svamp. Några hundra meter upp så har du kalfjället. Goda fiskemöjligheter och närhet till skoterleder.

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 725 kvm
Pris 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Fastighet vid Överumans strand med utsikt mot norska Oxtindan.

DJI 0414 med stjärna DJI 0408 med stjärna DJI 0420 med stjärna DJI 0424 med stjärna DJI 0425 med pil Förrättningskarta Fastighetskarta Fastighetskarta

DJI 0414 med stjärna
DJI 0414 med stjärna
DJI 0408 med stjärna
DJI 0408 med stjärna
DJI 0420 med stjärna
DJI 0420 med stjärna
DJI 0424 med stjärna
DJI 0424 med stjärna
DJI 0425 med pil
DJI 0425 med pil
Förrättningskarta
Förrättningskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högstaby 1:180

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 500 000 kr

Tomt

Tomtarea 725 kvm
Övrigt Vackert belägen tomt med några kilometer till Norska gränsen. På fastigheten står en mindre stuga. Naturtomt med delvis träd, buskar och öppna ytor. Tomtpinnar i trä finns uppsatta för gränsdragning av tomten. Det finns ej VA och el på fastigheten. Det finns en anslutningspunkt för el i närheten. På fastigheten står en stuga på plintar, ca 16 kvm med byggår 1956-57. Det finns en kamin i stugan. Stugan kräver renovering. Då det på fastigheten står en stuga så har bedömning gjorts att det är en bebyggd småhusenhet, vilket ger den preliminära typkoden 220 (ej fastställd). Men då skicket på stugan är lägre och renovering krävs för bekvämt boende, säljs fastigheten som tomt. Möjligheterna för nybyggnation på fastigheten får man ta i dialog med Storumans kommun. Fastigheten ligger utanför sammanhållen bebyggelse (dvs att detaljplan och områdesbestämmelser saknas) samt inom strandskyddsområde. Då fastigheten ligger inom strandskyddsområde följer en begränsad byggrätt. Befintlig byggnad på fastigheten uppfördes före strandskyddets tillkomst. När det gäller strandskydd, byggrätt, placering, avlopp och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas enligt PBL. Det finns servitut för nyttjande av anslutningsväg till E12'n. Vad som inte framgår i annonsen är den kommunala fastighetsavgiften, vilken tillkommer. Förättningen har nyligen vunnit laga kraft och något taxeringsvärde är ej ännu fastställt.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende