Berghem, UMEÅ

Nydalavägen 16

Fräsch tvåa med inglasad balkong med fantastisk utsikt och i sydvästläge på attraktiva Berghem. Lägenheten, som ligger näst högst upp i huset, erbjuder kök med matplats, lättmöblerat vardagsrum, sovrum samt ett renoverat, helkaklat badrum. Här bor du i Umeås kanske mest välmående förening med låg avgift där allt ingår i avgiften och fina faciliteter. Här bor du bekvämt vid Universitet, NUS, IKSU, naturskön miljö, fina motionsspår, mataffär och dessutom bara en kort cykelfärd till centrum. Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 60.5 kvm
Avgift 3065 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Byggnadsår 1963
Pris 2 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fräsch 2:a med inglasad balkong med kvällssol!

Planritning

Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nydalavägen 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Fräsch tvåa med inglasad balkong med fantastisk utsikt och i sydvästläge på attraktiva Berghem. Lägenheten, som ligger näst högst upp i huset, erbjuder kök med matplats, lättmöblerat vardagsrum, sovrum samt ett renoverat, helkaklat badrum. Här bor du i Umeås kanske mest välmående förening med låg avgift där allt ingår i avgiften och fina faciliteter. Här bor du bekvämt vid Universitet, NUS, IKSU, naturskön miljö, fina motionsspår, mataffär och dessutom bara en kort cykelfärd till centrum. Välkomna på visning!

- INGLASAD BALKONG I SYDVÄSTLÄGE MED FANTASTISK UTSIKT

- HELKAKLAT BADRUM MED INBYGGDA HÖGTALARE OCH TVÄTTMASKIN

- MÅNADSAVGIFTEN INKLUDERAR ALLT

- NÄRA UNIVERSITETET, NUS, GAMMLIA OCH CENTRUM

HALL
Inbjudande hall med mönstrad tapet på väggarna och laminatgolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns dessutom en generös klädkammare för ytterligare förvaring.

KÖK
Charmigt originalkök med nymålade ljusgrå luckor med stilrena, tidstypiska handtag, vitmålade väggar och kakel, rostfri diskbänk samt bänkskiva i teak. Mönstrad tapet på väggarna och parkettgolv. Kökets maskinella utrustning består av spis med ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Köket har mycket bra skåpförvaring och arbetsytor. I köket ryms matplats för ca 4 personer och härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen.

BALKONG
Rymlig och i perfekt sydvästläge kan man avnjuta middagen i solen med utsikt över stan. Balkongen har även ett nytt innertak med infällda spotlights och är utrustad med infravärme så att man kan nyttja balkongen även då det blir lite svalare utomhus. Platsbyggd bänk med förvaring ingår också.

VARDAGSRUM
Vackert parkettgolv och gråmålade väggar klär lägenhetens sociala och trevliga rum. Här finns gott om plats för soffmöbel och matbord om så önskas. Härligt ljusinsläpp från stora fönster.


SOVRUM
Lägenhetens rymliga sovrum är avdelat med en vägg till två mindre rum. Från köket nås lägenhetens mysiga sovrum med utrymme för dubbelsäng. Från vardagsrummet nås ett extrarum som kan användas som sovrum/gästrum eller kontor. Här finns även tre platsbyggda garderober. Väggen mellan rummen är byggd för att enkelt kunna tas bort om ett rymligare sovrum önskas. Rummen har parkettgolv och ljust målade väggar.


BADRUM
Stilrent badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv som renoverades 2010. Infällda spotlights och inbyggda högtalare i taket som är kopplade till Sonos vilket gör det möjligt att styra musiken via mobil eller surfplatta. En dröm för alla som gillar att sjunga i duschen!
I övrigt är badrummet utrustad med WC, handfat med kommod, spegel, dusch med vikbara duschväggar och tvättmaskin.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd
Läs gärna mer om den fina föreningen under föreningsinformationen.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60.5 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2018-05-25
Primärenergital 120

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0062 i Brf Skidstaven 1
Pris 2 195 000 kr utgångspris
Avgift 3065 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, kabel TV, internet och el mot avräkning. Det ingår även bostadsrättstillägg för försäkring.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,7027%

Uteplats

Inglasad balkong

Förening

Föreningsnamn Brf Skidstaven 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 794000-1873
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Skidstaven 1 är en fristående förening som förfogar över 141 lägenheter belägna på adresserna Nydalavägen 14 och 16 samt Skidspåret 15 och 17. Fastigheten uppfördes 1963 och är uppdelad i fyra byggnader. I de sju våningar höga husen finns lägenheter i olika storlekar (1:or, 2:or, 3:or, 4:or). Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas tekniskt av EMFA och ekonomiskt av Grant Thornton. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA, internet, kabel-tv och el (enligt schablon). Inga planer på att höja grundavgiften under 2021 eller 2022, enligt ordförande 2021-11-02.

HUSENS SKICK 2020
2021 Sökt bygglov för ett nytt varmgarage med 32 platser längs Berghemsvägen.
2020 Bytt entrédörrar, bytt postboxar, nytt cykeltak vid Nydalavägen 14 o 16.
2019 Bytt ut armaturer i parken till LED belysning, installation av bergvärme i ett av våra varmgarage för att sänka uppvärmningskostnader och målning/reparation av carport.
2018 Renoverat gästrummet, portar byts ut på ”gamla” varmgarage + brädfodring byts ut på varmgaragen, ommålning av varmgaragen.
2017 Föreningen har isolerat kallgaragen och satt in värme i form av bergvärme, så de klassas numera som varmgarage. Utebelysning garage/carportar byttes till LED-belysning.
2016 Byte av hissar och renovering av tvättstugor och trapphus. Ny LED-belysning installerad i källare och allmänna utrymmen.
2015-2014 Utvändig belysning sågs över. Relining av avloppsrör. Samma år började föreningens utemiljö ses över.
2008-2007 Byggdes balkongerna ut och glasades in.
2006/2005 Renoverades elsystemet. Övergick till gemensam elmätare med individuell mätning.
2003-2000 Byttes fönster och balkongdörrar. Installerades nya lägenhetsdörrar och postboxar.

GÅRDEN
Trevlig gård med planteringar, lekplats, grillplats och pallkragar för privat odling.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa. Digitalkort med ett utökat basutbud med ca 15 kanaler ingår i månadsavgiften. Internet 1000 MB via Bredband2 och ingår i angiven månadsavgift.

LOKALER
I föreningen finns 4 st tvättstugor utrustade med stora maskiner. Tvättstugorna inrymmer två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugorna är belägna I källaren på varje hus. Föreningen förfogar över matkällare, lägenhetsförråd, cykelförråd samt två hobbyrum. Samlingslokal går att hyra via grannföreningen Höjdpunkten. Nyrenoverat övernattningsrum med wc/dusch finns att hyra för 250:-/natt (två första nätterna) och därefter 150:-/natt (max 1 vecka i stöten).

PARKERING
Föreningen erbjuder parkeringsplats med elstolpe ca 100 kr/mån, carport ca 190 kr/mån samt varmgarage ca 320 kr/mån. Kö till samtliga platser, lång kö till varmgarage enligt ordförande 2021-11-02. Under 2021 planeras att byggas ett nytt varmgarage längs Berghemsvägen, ca 32 platser i nya garaget. När nya garaget byggs så kommer en stor del av kön till varmgarage dock att byggas bort.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd och matkällarförråd. Varje bostadsrättsinnehavare har individuell mätning av hushållselen, som avläses 1 gång/år. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.skidstaven.ac.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende