Hemavan/Tärnaby, Tärnaby

Bergsvägen 1, lgh 4A

Lägenheten är belägen på nedre delen av Laxfjället med en fantastiskt utsikt över Gäutan och fjällen. Öppen planlösning, stora sociala ytor, tre sovrum och badrum med bastu. Lägenheten är på andra plan och har en stor altan ner mot sjön. Motorvärmarstolpe vid parkeringsplatsen. Du bor nära service och kommunikation samtidigt som du har nära till naturen och Laxfjället. Gångavstånd och cykelavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Boarea 54 kvm
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 1767 kvm
Byggnadsår 1990
Pris 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lägenhet i Tärnaby med en fantastisk utsikt över Gäutan och fjällen!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bergsvägen 1, lgh 4A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 54 kvm. Taxeringsinformation

Lägenheten är belägen på nedre delen av Laxfjället med en fantastiskt utsikt över Gäutan och fjällen. Öppen planlösning, stora sociala ytor, tre sovrum och badrum med bastu. Lägenheten är på andra plan och har en stor altan ner mot sjön. Motorvärmarstolpe vid parkeringsplatsen. Du bor nära service och kommunikation samtidigt som du har nära till naturen och Laxfjället. Gångavstånd och cykelavstånd till sjukstuga, skidbacke, förskola, skola och affärer.

FANTASTISK UTSIKT

LUGNT OMRÅDE

BASTU

ÖPPEN PLANLÖSNING

3 SOVRUM

Genomgående i lägenheten är det matta på golv samt träpanel som klär taket.

HALL
Praktisk hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och med ett torkskåp. Vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Ljusblå väggar och plastmatta på golvet. Våningssäng.

VARDAGSRUM/BALKONG
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar härliga sociala ytor som inbjuder till umgänge med vänner och familj. En fondvägg med vitlaserad, liggande panel. Övriga väggar är vitmålade. Här finns utrymme både för sittgrupp och matplats. Altandörr till balkongen. Balkongen går längsmed lägenhetens kortsida, rundar hörnet och når till entrédörren där trappan ner till markplan tar vid.

KÖK
Köksinredning i trä med bra arbetsytor och bardel. Här finns spis/ugn, fläkt, kyl/frys, vask och diskmaskin. Vitt kakel ovan bänkskiva i vit laminat.

WC/DUSCH
Våtrumsmatta och våtrumstapet. I anslutning finns det en bastu. Här finns WC, dusch, tvättställ, spegelskåp samt tvättmaskin.

SOVRUM 2
Ljusa väggar. Plats för våningssäng.

SOVRUM 3
Ljusa väggar. Här inne är det plats för en dubbelsäng.

ÖVRIGT
Man får själv teckna en försäkring för lösöre.
Det finns en motorvärmarstolpe på parkeringen som tillhör lägenheten.
Ett tillhörande kallförråd.
Finns ej fiber. Anslutning finns i närhet av fastigheten.

2012/13 Yttertaket renoverades

Viktigt att ha med sig är att man köper andelar av en fastighet, vilket innebär att man söker och betalar lagfart. Fastigheten Laxvik 1:188 har 5 st lägenheter. Vid köp blir man ägare till 1/5 av fastigheten. Som köpare kan du ej kan ta ut pantbrev på lägenheten.
När man köper en andel av en fastighet innebär det att du som köpare ansvarar solidariskt för allt som rör fastigheten.
Samäganderättslagen styr.

Fastigheten har en taxeringsenhet (Hyreshusenhet, bostäder) - typkod 320 vilket innebär andra skattemässiga regler och taxeringsregler i jämförelse med småhus.
För information om detta och vad det innebär för dig som privat person eller som juridisk person så hänvisar jag till revisionsbyrå.

Hänvisar till Skatteverket vid köp av näringsfastighet som privatperson, lagfartskostnad och eventuella förmånsbeskattning, deklaration för enskild näringsverksamhet etc.

Övriga delägare i Laxvik 1:188 har förberett en bostadsrättsförening och avser att ombilda huset snarast. Mäklaren tar vidare eventuella frågor angående detta till berörd person.

Observera att pantbrevet på 600 000 kr ej tillhör denna lägenhet utan tillhör hela huset, detta pga ovan beskrivning, att man köper in sig på en andel av fastigheten och ej kan teckna pantbrev på den enskilda lägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 1990
Vatten & avlopp Kommunalt VA
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 995 000 kr
Typkod 320, Hyreshusenhet, bostäder
Summa inteckningar 600 000 kr
Driftkostnad 16 532 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Vatten/avlopp: 6 912 kr
 • Försäkring: 1 600 kr
 • Renhållning: 1 716 kr
 • Hushållsström: 3 504 kr
 • Övrigt: 2 800 kr

Försäkring är del av försäkringen för hela fastigheten (8 000 kr/år delat på 5 lägenheter). Under Övrigt är snöröjning för gångna vintern (lägenhetens del av den totala kostnaden på 14 000 kr) Den låga elförbrukningen/-kostnaden grundar sig i att säljarna ej har nyttjat lägenheten det gångna året och värmen nerställd.


Taxeringsvärde:

 • HyreshusbyggnForBostade: 795 000 kr
 • HyreshusmarkForBostader: 124 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1767 kvm
  Uteplats Balkong
  Parkering Finns motorvärmarstolpe på parkeringen.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan Detaljplan

  Dokument

  Området

  I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

  Närområde

  I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

  Kommunikation

  Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

  Övrigt

  Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
  Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
  Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
  Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

  Räkna på ditt nya boende