Tomtebo/Nydalaviken, UMEÅ

Lyktvägen 79B

Ljus, modern och välplanerad 1,5a med gavelläge! Lägenheten har genomgående fin standard, stilrent kök med bra utrustning, helkaklat duschrum med golvvärme samt kombinerad tvättmaskin och tumlare. Låg avgift där värme, vatten, bredband och tv ingår. Lägenheten har ett utmärkt läge i naturskön miljö invid Nydalasjön med dess motions- och rekreationsutbud, samt cykelavstånd till Universitet, NUS, Iksu och matbutiker. Mycket bra busskommunikationer till centrum.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 40 kvm
Avgift 2245 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2017
Pris 0

Ansvarig mäklare
Jenny Bodmark
Reg. Fastighetsmäklare
0766-37 50 33
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

LyktV 79

LyktV 79
LyktV 79

Planritning

Jenny Bodmark

Jenny Bodmark

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lyktvägen 79B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 40 kvm.
Hiss Ja

Ljus, modern och välplanerad 1,5a med gavelläge! Lägenheten har genomgående fin standard, stilrent kök med bra utrustning, helkaklat duschrum med golvvärme samt kombinerad tvättmaskin och tumlare. Låg avgift där värme, vatten, bredband och tv ingår. Lägenheten har ett utmärkt läge i naturskön miljö invid Nydalasjön med dess motions- och rekreationsutbud, samt cykelavstånd till Universitet, NUS, Iksu och matbutiker. Mycket bra busskommunikationer till centrum.

HALL
Ljus och välkomnade hall med fint parkettgolv som finns genomgående i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade, vilket också är genomgående i hela lägenheten och ger en fin helhetskänsla. Hallen erbjuder god förvaring genom stor skjutdörrsgarderob samt två separata garderober.

KÖK
Stilrent kök i modernt utförande med öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Köket har vit inredning, gråa laminatbänkskivor samt vitt kakel. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis med häll, fläkt samt diskmaskin. Här finns utrymme för en rymlig matplats.

VARDAGSRUM
Ljust och trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönster och den franska balkongen. Vardagsrummet är lättmöblerat och erbjuder plats för soffa och TV-möbel.

SOVALKOV
Från vardagsrummet nås praktisk sovalkov som går att möbleras med en dubbelsäng alternativt en mindre säng och ett arbetsbord.

BADRUM
Mycket fint duschrum med ljusgrått klinkergolv (elvärme) samt vita helkaklade väggar. Här finns vikbara duschväggar, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, kombinerad tvättmaskin och tumlare samt ett fönster.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett förråd på vinden.
Bredband och TV, leverantör Umenet.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2020-11-06
Primärenergital 59

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1111 i Brf Näcken 2
Avgift 2245 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, Kabel TV och internet.
Driftkostnad 2 311 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 311 kr

Driftkostnaden är hushållsel. Kostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och utifrån ett 1-årsavtal via Umeå Energi. Inräknat är även nät- och säkringsavgiften.

Andel i förening 1,38889%

Uteplats

Fransk balkong

Förening

Föreningsnamn Brf Näcken 2
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769631-3761
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Näcken 2 i Umeå består av 72 lägenheter i ett fyravåningshus, alla upplåtna med bostadsrätt. Byggstart april 2016 och slutbesiktning maj 2017. Gatuadressen till föreningen är Lyktvägen 79 B. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning ombesörjes av Riksbyggen, som även handlägger frågor om avgiftsavisering, panthantering och överlåtelser. Överlåtelse-/pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar. Brf Näcken 1 och Brf Näcken 2 har slagits ihop årsskiftet 2020. Månadsavgiften höjdes med 3% from 2021-01-01. Ingen ytterligare höjning är fastställd i nuläget, men det vi sett tidigare år är en höjning på 2-3% årligen, så 2% kan nog vara en förväntad höjning (enligt ordförande 2021-10-11).

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 – OVK för ventilationen

MÅNADSAVGIFTEN
I månadsavgiften ingår följande: vatten, värme, 100mbit Bredband via Umenet och A3 som ISP, Viasats grundutbud av Digital-tv. Eget El-avtal tecknas med Umeå Energi, den ingår ej i avgiften.

PARKERING
Det finns 58 st inklusive besök/handikapp platser totalt. Kostar 300 kr/månad.
Det finns lediga p-platser med motorvärmarstolpe enligt ordförande 2021-10-11.

TV & BREDBAND
Lägenheterna är anslutna till stadsnätet (Umenet), vilket innefattar bredbandsaccess. Viasats grundutbud innefattar digital-TV. Kostnaden för grundutbudet i digital-TV och bredbandsaccessen ingår i månadsavgiften, därutöver kan lägenhetsinnehavare beställa utökade abonnemang.

ÖVRIGT
Förråd tillhörande lägenheten finns på vinden (portkod gäller för att ta sig in på vinden). Entréportarna är försedda med elektroniskt slutbleck som håller dem låsta nattetid och öppnas med lägenhetsnyckel eller portkod. Loftgång i direkt anslutning till lägenhet sköts av respektive bostadsrättshavare. Cykelställ placerade i anslutning till entré. Gården består av hårdgjorda ytor, gröna ytor, träd och gemensam uteplats. Brandvarnare monterad i alla lägenheter. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-10-11. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 72

Dokument

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närområde

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Räkna på ditt nya boende