Berghem, Umeå

Axtorpsvägen 17

SNART HÄR!
På Axtorpsvägen 17 hittar ni denna trevliga trea som snart saluförs!
Lägenheten är uppdaterad med ett helkaklat badrum och ett moderniserat kök. Här finns två sovrum, klädkammare och stort vardagsrum med utgång till plattlagd uteplats.

På omtyckta Berghem bor du med promenadavstånd till Universitet, sjukhus, IKSU och affärer.
Här finns alla möjligheter att skapa ditt drömhem, varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer infomation! 070 280 51 15

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 69.5 kvm
Avgift 4022 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1961
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Asplund
Reg. Fastighetsmäklare
0702-80 51 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Markplanslägenhet med plattlagd uteplats

Planritning

Johanna Asplund

Johanna Asplund

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Axtorpsvägen 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 69.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Markplan

HALL
Rymlig hall som renoveras med nya golv och tapeter. Här finns utrymme att hänga av sig ytterkläderna både på krokar och i klädkammare. Mönstrade tapeter på väggen, klinker på golvet med underliggande golvvärme.

BADRUM
Fräscht badrum med kakel och klinker i vitt och grått samt golvvärme. Här finns WC, badkar, tvättställ och spegel.

KÖK
Rymligt och ljust kök med gott om förvaring och utrymme för matplats. Köksinredning i vitt med rostfria handtag och ljust stänkskydd ovanför arbetsbänken. Här finns kyl/frys, spis, ugn, diskmaskin, fläkt samt skafferi. På golvet ligger det ekparkett och väggarna pryds av tapet.

SOVRUM
Placerat i anslutning till köket. Ekparkett på golvet och målade/tapetserade väggar. Dubbelgarderob.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med stort fönsterparti. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats, ekparkett på golvet och tapetserade väggar. I anslutning till rummet finns en rymlig uteplats i sydöstläge.

SOVRUM
Större sovrum med garderober och linneskåp. Ekparkett på golvet och målade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 69.5 kvm
Byggnadsår 1961
Övriga byggnader Separat förråd ingår

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-06-09
Primärenergital 90

Ekonomi

Lägenhetsnummer 52-3211-1-35-6 i HSB Brf Berghem
Avgift 4022 kr/mån
Kommentar Ingår: Värme, vatten och kabel-TV Tillkommer: Obligatorisk avgift för bredband 160 kr/mån samt individuell elmätning
Andel i förening 1,50983%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Berghem
Organisationsnummer 794000-0867
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Berghem ligger i Umeå på Axtorpsvägen 15,17 och 19. De tre husen byggdes 1961 och inhyser 57 bostadsrätter och 8 lokaler. HSB Berghem är en aktiv förening och ser gärna att medlemmarna är aktiva själva och engagerar sig i föreningen. Föreningen tar ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna. Föreningen är fullvärdes försäkrad i LF och har tecknat BR-tillägg för de boende. Månadsavgiften kommer att höjas med 4% 2022-01-01, enligt ordförande 2021-11-24

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Tvättstugor finns i alla tre husen. Dessa är renoverade. I föreningen finns även barnvagnsrum, cykelrum och samt dusch med bastu. Det finns en föreningslokal som kan enbart bokas/hyras av BRF Berghems medlemmar. Hyran är 250 kr per dygn/ sammankomst.
Förråd till lägenheterna finns i samma hus som bostaden i källarplanet. Man har även tillgång till ett kylt matkällarförråd. På gården finns en lekplats och man ställer ut sittmöbler på flera ställen under sommaren. Här finns även en boulebana.

HUSETS SKICK
2021-2020: Fasad, ventilation, tak och entréer.
2019: Relining av avloppsstammar.
2018: Byggnation av fyra ungdomslägenheter.
2017: Besiktning och spolning av avloppsstammar. Bergvärmepump installerad, finjusterad och tagen i bruk. Målning av carport, soprum samt källarkorridorer.
2015: Byte av frånluftsfläktar och översyn av bergvärme.
2013-2014: Omdragning av all el. Nyrenoverade tvättstugor.
2012: Stamspolning. Renoverade balkonger samt inglasning.
2010: Takbyte 2008-2009: Fönsterna är bytta till 3-glas.

PARKERING:
Här finns 24 garageplatser, 36 motorvärmarplatser och 16 carportplatser. Kostnad för dessa är: Garage 300-425 kr/mån beroende på storlek. Carport 251 kr/månad. Motorvärmarplats 126 kr/månad. Lediga p-platser med motorvärmare finns (2021-11-24). Carport är det en kort kö. Till garage har vi en längre kö som baseras på boendes tillträdesdatum i föreningen. Separata kösystem tillämpas.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING:
Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Leverantör är Tele2 och det som ingår är basutbudet.
Internet ingår inte i månadsavgiften utan specificeras separat på månadsavgiften.
Avgiften är 160 kr/mån. Internetleverantör är Bredband2. Det tillkommer en anslutningsavgift på 500 kr. Hastighet: 1000 Mbit upp och 1000 Mbit ned.

ÖVRIGT
Föreningen har kollektiv el, man behöver alltså inte skaffa sig en el-leverantör när man flyttar in.
Elen stäms av en gång om året. Extra betalning eller pengarna tillbaka i april beroende på hur mycket man har använt.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-24. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Övrigt Ordförande Anders Stenlund
Vice ordförande Ulf Figaro
Vice värd Brf Berghem
brf.berghem@gmail.com

Dokument

Inga dokument för tillfället.

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närområde

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'.

Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår.

Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum.

I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Räkna på ditt nya boende