Tärnaby

Bergsvägen 4

Vackert belägen tomt vid foten av Laxfjället i Tärnaby. Tomten ligger öster om skidsystemet. Hela 1 685 kvm naturtomt där kommunalt VA och el är framdraget till tomten.

Information

Bostadstyp Tomt
Tomt 1685 kvm
Pris 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Vackert belägen tomt vid foten av Laxfjället i Tärnaby

Fastighetskarta Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bergsvägen 4

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 350 000 kr
Taxeringsvärde 110 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark

Det finns en gemensamhetsanläggning men ingen aktivt samfällighetsförening. Kommunen bekostar för närvarande underhållet, men det är troligt att kommunen överlämnar driften i en nära framtid eftersom det blir flera fritidshus efter vägen. Uppgifter inhämtade från Storumans kommun.


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 110 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1685 kvm
  Övrigt Det är kommunalt VA och el framdraget till fastighetsgräns. Arbeten på egen mark samt anslutningskostnaden står tomtägaren för. Enligt detaljplanen för området får det byggas fristående bostadshus med ett byggnadsarea på 250m², därav får fristående uthusbebyggelse inte ha en större sammanlagd bruttoarea än 60m². Tomt får inte inrymma mer än en lägenhet. Högsta antal våningar är 1, härutöver får, där terrängens lutning så medger, suterrängvåning anordnas. För huvudbyggnad får byggnadshöjden vara högst 3,5 meter utan suterräng våning och högst 4,8 meter med suterräng våning. För mer info kontakta Storumans kommun. När det gäller byggyta, placering och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas som vanligt enligt PBL.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Detaljplan

  Dokument

  Området

  I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

  Närområde

  I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare.

  Kommunikation

  Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

  Övrigt

  Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
  Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
  Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
  Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

  Räkna på ditt nya boende