Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Stintbäcken 200

SNART TILL SALU! Välkommen till denna trivsamma bostad vid foten av Norra Storfjället med utsikt över vackra Artfjället. Det är ett väl underhållet hus i tre våningar med 4-5 sovrum, bastu, tvättstuga, matkällare, tre WC samt stora öppna ytor för umgänge. Enkelgarage i direkt anslutning till bostaden vilken idag används som groventré och ett fristående dubbelgarage. Uppvärmning är pellets samt att det finns en vedspis i köket och en öppen spis på suterrängplan. Huset har ett FTX-system samt centraldammsugare. På fastigheten finns också en lada vilken idag används som skoterförvaring. Säljaren har besiktigat huset. Närhet till skoterled, fina fiskevatten, topptursåkning, vandringar samt fina svamp och bär skogar. Med ca 1 mil in till Hemavan, har du butiker, restauranger och liftar nära till hands. Mer info kommer inom kort. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 120 kvm + 110 kvm
Rum 7 varav 4-5 sovrum
Tomt 5274 kvm
Byggnadsår 1993
Pris 3 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

SNART TILL SALU! Trivsamma bostad vid foten av Norra Storfjället.

AnnaG Digitalt visitkort Info-Corona Hemnet_Hemavan Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Info-Corona Hemnet_Hemavan
Info-Corona Hemnet_Hemavan
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Entrévåning
Entrévåning
Suterrängplan
Suterrängplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stintbäcken 200

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 4-5 sovrum
Boarea 120 kvm. Taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med suterräng
Boarea 120 kvm
Biarea 110 kvm
Byggnadsår 1993
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä och betong
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä och betong
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Suterräng
Uppvärmning Pellets
Ventilation FTX

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 850 000 kr
Taxeringsvärde 1 904 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusmark: 310 000 kr
  • Smahusbyggnad: 1 594 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 594 000 kr
Värdeår 1993
Summa inteckningar 850 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 58 624 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 28 000 kr
  • Vatten/avlopp: 3 488 kr
  • Försäkring: 6 477 kr
  • Renhållning: 1 746 kr
  • Hushållsström: 18 413 kr
  • Sotning: 500 kr

Kostnaden under uppvärmning är är för 12 pallar pellets. 20A säkring, årskostnad 6 590 kr. Säljaren sänker aldrig temperaturen i bostaden. Kostnaden för VA fördelas: 1 350 kr vattenförening, 2 138 kr tömning avlopp. Renhållningstaxa för fritidshus: fast taxa 938 kr/år, hämtningsavgift central uppsamlingspunkt <13 veckor/år 808 kr.

Tomt

Tomtarea 5274 kvm
Tomttyp Fjällmark
Uteplats Balkong som går runt hela framsidan samt runt gavlarna av huset.
Parkering Dubbelgarage, enkelgarage samt gott om parkeringsyta på gårdsplanen.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende