Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Fjällutsikten 40C

Välkommen till detta välplanerade, moderna och mysiga fjällboende. Läget är magiskt med utsikt mot Mortsfjället och Hemavans senaste tillskott av liftar, Fjällforsliften. Det är ski-in ski-out läge där du kan välja att knäppa på skidorna och åka till skistreeten som tar dig till Centrumliften eller åka skidor till Fjällforsliften. Speciellt är också att du kan starta skoterna och åka direkt ut på skoterleden från boendet. Längdspåret är bara en kort promenad bort. Boendet är disponerat med vardagsrum och kök i öppen planlösning, två sovrum samt badrum med bastu och tvättmaskin. Lägenheten säljs delvis möblerat. Bredband finns. Från vardagsrumsdelen tar du dig ut till altanen. I direkt anslutning till entrén har du ett skidförråd. Det är gott om parkeringsplatser framför bostaden.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 49 kvm
Rum 3 varav 2 sovrum
Tomt 196 kvm
Byggnadsår 2013
Pris 2 450 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklre
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mysigt boende med ski-in ski-out läge!

Fastighetskarta Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklre

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fjällutsikten 40C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 49 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till detta välplanerade, moderna och mysiga fjällboende. Läget är magiskt med utsikt mot Mortsfjället och Hemavans senaste tillskott av liftar, Fjällforsliften. Det är ski-in ski-out läge där du kan välja att knäppa på skidorna och åka till skistreeten som tar dig till Centrumliften eller åka skidor till Fjällforsliften. Speciellt är också att du kan starta skotern och åka direkt ut på skoterleden från boendet. Längdspåret är bara en kort promenad bort. Boendet är disponerat med vardagsrum och kök i öppen planlösning, två sovrum samt badrum med bastu och tvättmaskin. Lägenheten säljs delvis möblerat. Bredband finns. Från vardagsrumsdelen tar du dig ut till altanen. I direkt anslutning till entrén har du ett skidförråd. Det är gott om parkeringsplatser framför bostaden.

SKI-IN SKI-OUT

BASTU

BREDBAND

MORGON- OCH KVÄLLSSOL

RYMLIG PARKERING

I bostaden är det vitmålade tak och väggar klädda med vit tapet, med undantag för väggen mot norra gaveln där det är vitmålad, liggande träpanel. Sovrum 1 har en fondvägg med en tapet i grå ton samt i sovrum 2 en fondvägg med mönstrad tapet. I badrummet är väggarna klädda med vitt kakel. Golvet i hallen samt badrummet har grått klinkers med elgolvvärme, i kök/vardagsrum ligger ett exklusivt golv av hel ekplanka och i sovrummen ligger en mörkgrå heltäckningsmatta.

HALL
När du kommer in i hallen har du kök/vardagsrum rakt fram och sovrum 2 direkt till höger. I hallen finns ett torkskåp, hatthylla samt en sittbänks. Det är infällda spots i taket och golvvärme med elslingor.

KÖK/VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum har en öppen planlösning. Köksdelen ligger direkt till höger och vardagsrumsdelen rakt fram. Köksbordet är placerat mellan kök och soffa. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl/frys från Samsung, diskmaskin från Hoover, inbyggd micro samt spishäll och ugn från Cylinda. Ovan bänkskivan i oljad ek sitter mosaik som skimrar i grönt. Köksskåpen är från IKEA. I köksdelen sitter det infällda spots i taket. Rakt fram från vardagsrumsdelen tar man sig ut på altanen, till höger sovrum 1 samt badrum/bastu.

SOVRUM 1
Här inne ryms idag en dubbelsäng 160 cm bredd med en garderob på vardera sida av sängen.
Heltäckningsmatta på golvet.

BADRUM/BASTU
Möblemanget här inne är dusch, WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättmaskin samt en sittbänk. Bastun avskiljs från badrummet med en sotad glasdörr. Infällda spots i taket och golvvärme med elslingor.

SOVRUM 2
Här inne står en våningssäng med slafar som har bredden 90 cm. Det finns även utdragbar säng under nederslafen. Står en garderob här inne.

ÖVRIGT
Finns ett skidförråd i direkt anslutning till entrén.
Säljarna brukar avnjuta eftermiddags-/kvällssolen på den mindre altanen vid entrén.

2021 Förbättringsåtgärder av vind och ventiler, byte av isolering - detta pga extremväder vinter 2021.
2019 Indragning av bredband

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus i enplan
Boarea 49 kvm
Byggnadsår 2013
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tra
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Papp
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 450 000 kr
Taxeringsvärde 1 472 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 866 000 kr
  • Smahusmark: 606 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 866 000 kr
Värdeår 2013
Summa inteckningar 1 046 000 kr
Driftkostnad 23 197 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 275 kr
  • Försäkring: 1 425 kr
  • Renhållning: 1 746 kr
  • Hushållsström: 14 551 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 200 kr

16A säkring. Kostnaden för renhållning består av en fast avgift på 938 kr/år samt en kostnad för nyttjande grand <13 veckor/år i en cental uppsamlingsstation.

Tomt

Tomtarea 196 kvm
Uteplats Uteplats med trall.
Parkering Gott om parkeringsplats framför bostaden.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan Detaljplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende