Sävedalen, Partille

Långåkern 17

Nu kan vi erbjuda en mycket trevlig och smakfullt renoverad lägenhet i Sävedalen med kvadraten på rätt ställe. Bostaden disponeras på 3 rum och kök i en fastighet byggd 1968. Njut av stora sociala ytor i ett helrenoverat hem som erbjuder ett rymligt badrum med tvättmaskin, klädkammare, gästtoalett och två stora sovrum. Det rymliga köket inhyser alla dina gäster. Vardagslyx med parkeringsplats som ingår i avgiften samt härlig balkong i soligt söderläge. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 82.5 kvm
Avgift 4579 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1968
Pris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverad trea med balkong i söderläge och parkeringsplats!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Långåkern 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På en av Sävedalens trevligaste adresser visar vi nu en trea med ovanligt många kvalitéer. Här finns allt det där som man önskar i en lägenhet; helrenoverade ytskikt, gäst-wc, parkeringsplats som ingår i månadsavgiften, gott om plats för matsalsbord både i kök och vardagsrum, solig balkong, klädkammare samt trevlig utsikt.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82.5 kvm
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Hall

Efter att ha tagit sig in i porten och tagit ett par trappor upp i fastigheten så väntar en rymlig och välkomnande hall. Här finns möjlighet att skapa gott om förvaring. Hallen är även stor nog för fler avlastningsmöbler. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet pryds av ett ett grått klinkergolv som även löper vidare till den inre hallen.

Badrum

Badrummet är helkaklat, i kulörerna vitt och grått och utrustat med golvvärme. Övrig utrustning består av wc, handfat med tillhörande kommod, handdukstork samt en duschhörna med vikbara väggar. Ny tvättmaskin installerades under 2020.

Kök

Köksinredningen är stilren med ljusa skåpsluckor, ugn, spishäll, kyl och frys i fullhöjd, städskåp, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Diskmaskinen är integrerad. Ovan bänkskivan sitter svart kakel. Intill fönstret finns en naturlig plats för matsalsbord där ni enkelt får plats att sitta upp till åtta personer. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljusa.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rejält tilltaget i storlek. Ekparketten bryts av snyggt mot de ljusa väggarna. Här ryms bokhyllan, soffmöbeln, tevemöbeln, favoritfåtöljen samt ytterligare ett matbord om så önskas. De två stora fönsterpartierna vetter mot innergården och ger söderljuset fritt spelrum.

Wc

Mellan de två stora sovrummen finner ni ett fräscht och trevligt gäst-wc med golvvärme.

Sovrum

Två stora sovrum med bekvämt avstånd från varandra. Det ena sovrummet vetter mot norr med utsikt över Vallhamraskolan samt Sävedalens toppar. Det andra sovrummet är beläget i ett trivsamt och rofyllt läge mot innergården. Nymålade väggar i en sober nyans ger rummet både lugn och elegans. Här ryms inte bara en dubbelsäng, utan också en arbetsplats eller för den som vill en läshörna. Rummet erbjuder en god natts sömn med balkongdörren på glänt om så önskas. Mellan de två sovrummen finner ni den rejäla klädkammaren. Tack vare Elfa-hyllsystemet kan förvaringen anpassas och kompletteras efter önskemål. Mellan sovrummen ligger även lägenhetens gäst-wc.

Balkong

Från ena sovrummet nås en balkong som vetter mot den grönskande innergården. Här mår växterna bra tack vare det soliga läget mot söder.

P-plats

Till lägenheten hör en parkeringsplats som ingår i månadsavgiften.

Förråd

Några trappor ner i huset finns ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-02-22
Primärenergital 143

Ekonomi

Lägenhetsnummer 111 i Hsb Brf Hultet
Avgift 4579 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och parkeringsplats
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 814 kr
Andel i förening 0,64401%

Uteplats

Härlig balkong i söderläge

Parkering P-plats 87 tillhör lägenheten

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Hultet
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 757200-8816
Epostadress brfhultet@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/hultet/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Hultet! Föreningens fastighet har beteckningen Ugglum 8:83 och 8:84. I fastigheten finns 8 bostadshus med adresserna Långåkern 1-47.

Bostäderna fördelar sig enligt följande:
15 st 1 rok
11 st 2 rok
55 st 3 rok
66 st 4 rok
12 st 5 rok

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Köparen blir medlem i HSB Göteborg genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se och ansöka om medlemskapet där.

Är det endast en köpare som inte är medlem sedan tidigare är avgiften för att bli medlem i HSB Göteborg 825 kr. Varav 500 kr är en andel i HSB, en medlemsavgift på 300 kr som betalas en gång per hushåll samt en inträdesavgift på 25 kr. Är det två eller flera köpare debiteras alltså endast en av dem 825 kr och resterande 525 kr. Likaså om en av köparna redan är medlem i HSB, då debiteras resterande köpare 525 kr. Detta framgår även av hemsidan där köparen ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.
Antal lägenheter 159
Antal lokaler 5
Renoveringar Urval av utförda renoveringar:
Just nu pågår filmning av markledningarna, detta för att kontrollera aktuell status på markledningar.
2021 Utfördes slamsugning av dagvattenbrunnar samt OVK på Långåkern 7/47.
2020 Upprustning av lekplatser och tvättstugor.
2019 Dränering har utförts på Långåkern 1, utanför ”Yoga-lokalen”.
2019 Nytt portlåssystem med taggar installerat, belysningen i alla källargångar har bytts ut till LED-belysning.
2018 OVK-besiktningen är slutförd.
2018 Nya energideklarationer finns klara.
2018 Byte av fönster samt målning.
1990 Stambyte utfördes.
1987 och 1995 Radonmätning har gjorts. Vid båda tillfällena var resultatet under gränsvärdena.
Parkering Föreningen har 141 platser, varav 13 besöksplatser. En p-plats ingår i avgiften. Det finns 62 garageplatser för 250 kr/månad, till dessa är det separat kö. Det finns även en separat kö om man önskar extra parkeringsplats samt besöksparkeringar med betalautomat. I januari 2022 höjs avgiften för garage och parkering, p-plats kommer att kosta 200 kr/månad och garageplats 350 kr/månad. Föreningen kommer utöka med ytterligare minst fyra parkeringsplatser.
Tv och bredband Styrelsen har numera ett kollektivt avtal med Telia innehållande: TV-kanaler & Playtjänster, Bredband 500/500 samt Bredbandstelefoni. Tjänsten kostar 239 kr/månad, fast pris under avtalstiden och denna kostnad faktureras separat månadsvis till medlemmarna. För mer detaljerad information, se bilaga i nyhetsbrevet från april 2020 på hemsidan: http://www.hsb.se/goteborg/hultet
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Avgifterna var oförändrade under 2019. 2020-01-01 höjdes avgifterna med 2,5 %. I nuläget finns inga beslut tagna på att förändra avgiften framöver.

I varje uppgång finns en tvättstuga som får bokas för de boende i just den trappuppgången. Tvättstugan får användas samtliga dagar i veckan mellan kl. 08.00 och 22.00. Det finns en fritidslokal för fest och kalas och en snickerilokal. I föreningen finns både cykel- och barnvagnsförråd.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-11-09.

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik. Har du barn i skolåldern behöver de inte ens korsa en väg för att nå både förskola och Vallhamraskolan mellan årskurs 1 – 9. Tänk hur mycket tid du sparar genom att ha allt samlat utanför dörren. Istället för att åka runt med buss eller bil kan du ju spendera den tiden med nära och kära i din nya lägenhet.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende