Visningar

Söndag 5 December KL: 12:30 - 13:15 Bokad visning. Varmt välkommen! Boka
Furulund, PARTILLE

Timmerslätt 52C

I populära Timmerslätt finner ni denna ljusa 4:a på andra våning med en härlig balkong som vetter mot grönskan. Lägenheten är belägen i ett fördelaktigt gavelläge utan insyn. Detta är en helrenoverad lägenhet med ett stiligt kök med öppning mot vardagsrummet, två helkaklade badrum, tre stora sovrum, klädkammare och ett rymligt vardagsrum med utgång till den trevliga balkongen. Detta är ett perfekt boende för dig som söker radhusboendets fördelar kombinerat med bostadsrättens bekvämlighet. I avgiften ingår bredband, värme, vatten, TV via fiber, förråd samt garageplats.

Timmerslätt är ett populärt och barnvänligt område med trevliga omgivningar, flera lekplatser och bilfria innergårdar. På kort gångavstånd finns kollektivtrafik, förskola, skola och Furulund centrum. Köpcentrumet Allum finns också i närområdet. Välkommen att lämna en intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 98.7 kvm
Avgift 6617 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1983
Pris 3 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Totalrenoverad gavellägenhet med möjlighet att inreda vinden.

Den oinredda vinden

Den oinredda vinden
Den oinredda vinden

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Timmerslätt 52C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 98.7 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Våning 2 med möjlighet att inreda vinden.

En otroligt trevlig 4:a i gavelläge med tre stora sovrum samt två helkaklade badrum. Balkongen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Njut av genomgående Vitvaxad ekparkett och helkaklade badrum. När ni lagar mat så kan gästerna slå sig ner på andra sidan öppningen och bli serverade snacks under tiden. Om ni på sikt vill ha en större bostad så finns det möjlighet att inreda vinden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 98.7 kvm
Byggnadsår 1983
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Rum

Entré/hall

Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. Redan när man tar gångvägen upp till lägenheten och skymtar vändplan så känns det som att man har hittat hem. Allt är fint och välskött. En trappa upp finner ni den egna entrén. Här finns plats för ett kaffebord om så önskas. Själva hallen har goda förvaringsmöjligheter på både höger och vänster sida. Väggarna är nymålade i vitt och golvet pryds av grått klinker som sedan övergår till den genomgående vitvaxade ekparketten. Längre in i hallen finner ni en klädkammare. Via en vikbar stege som fälls ut när man öppnar en taklucka nås vindsutrymmet som verkligen är guld värt för förvaring.

Badrum 1

från hallen nås ett rymligt och smakfullt badrum med genomgående noga utvalda detaljer samt utformning. Badrummet är helkaklat med stora gråa plattor på väggar och golv av granitkeramik från Italien. Självklart finns golvvärme. Förvaring erbjuds i en kommod under handfatet samt i ett par utdragbara lådor under tvätthon. Ovanför handfatet sitter en stor spegel med inbyggd belysning. Badrummet är vidare utrustat med wc, takdusch, duschvägg i glas samt tvättmaskin och torktumlare av märket Samsung. Ett fönster finns för naturligt ljusinsläpp.

Kök

Stort renoverat kök i vinkel med mörka släta handtagslösa luckor. Köket är vidare utrustat med vit bänkskiva, grått kakel, inbyggd diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll, kolfilterfläkt samt ugn (med självrengörning). Samtliga maskiner är ifrån 2020. Här erbjuds gott om plats för ett rejält matbord vid det stora fönsterpartiet. Öppenheten mot vardagsrummet gör detta hem perfekt för dig som gillar sociala tillställningar.

Sovrum

3 praktiskt utformade sovrum med plats för säng och ytterligare sidomöbler. Ett sovrum har idag en stor garderob. Ett annat sovrum har tillgång till ett eget badrum.

Vardagsrum

Vardagsrummet är det största av alla rummen, också det ett underbart rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och läshörna. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen. Här finns plats för utemöbler samt grill.

Badrum 2

Det andra badrummet nås från ett av sovrummen. Även detta badrum är helkaklat med stora gråa plattor från golv till tak av granitkeramik från Italien. Utrustat med dusch, wc, handfat med tillhörande kommod samt ovansittande spegel med inbyggd belysning. Golvvärme finns även i detta badrum.

Förråd

I bostadens klädkammare finns idag en vindslucka för förvaring. Framför entrén finns även ett externt förråd som hör till lägenheten.

Garage

Till bostaden hör en garageplats som ingår i avgiften.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Primärenergital 139

Ekonomi

Lägenhetsnummer 153 i HSB Brf Mellangården I Partille
Pris 3 395 000 kr utgångspris
Avgift 6617 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår: värme, vatten, garage samt Telia Triple Play
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,01065%

Uteplats

Trevlig balkong med utsikt över grönskan

Parkering Garageplats i närheten ingår i avgiften

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Mellangården I Partille
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-5636
Gatuadress c/o HSB Göteborg, Box 311 11
Postnummer 40032
Ort Göteborg
Epostadress styrelsen.mellangarden@gmail.com
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/mellangarden/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen har funnits sedan 1983 och består av två-våningshus, totalt 111 stycken lägenheter och en lokal. Storleken på lägenheterna varierar mellan 2-5 rum och kök och fördelar sig enligt följande:

22 st 2 rok
38 st 3 rok
44 st 4 rok
7 st 5 rok

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett övernattningsrum som hyrs ut för ca 250 kr/natt.

Föreningen har även en samlingslokal med sittplats för 25 personer. I anslutning finns ett fullt utrustat kök med porslin. Det utgår ingen hyra för samlingslokalen men en deposition på 500 kr måste erläggas. Här finns också ett bordtennisrum.

Föreningen har fem stycken lekplatser, varav en med enbart gungor. Under 2019 genomfördes planerat underhåll av lekplatserna, vilket resulterade i några förändringar. Alla lekplatser besiktigas och godkänns varje år.

I avgiften ingår: värme, vatten, garage samt Telia Triple Play.
Föreningens ekonomi 2021-01-01 höjdes avgifterna med 2 % och en ytterligare höjning om 2 % kommer ske 2022-01-01.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 111
Antal lokaler 1
Renoveringar Nyligen utförda renoveringar/underhåll:
-2016/17 Byte av samtliga fönster förutom badrumsfönster samt fönsterdörr.
-I november 2018 genomfördes OVK-besiktning.
-Under 2018 genomfördes planerat underhåll av garagen.
-Våren 2019 renoverades lekplatserna
-2019 Renovering av vita originalstaket på uteplats på framsidan.
-2019 Spolning av samtliga avlopp.
-2020 Betongarbeten/reparation av trappor och husgrund samt utbyte av alla förrådsdörrar mot gångbanor. Under året utfördes även fasadarbeten och energideklaration upprättades.

-2021-2022 Målning och renovering av fasader.
-2022 Byte av ytterdörrar.

Föreningen har en underhållsplan som de följer, underhållsplanen revideras årligen. Mer information finns att ta del av i årsredovisningar samt i nyhetsuppdateringar på hemsidan.
Parkering Samtliga lägenheter har ett garage som tillhör lägenheten och som ingår i månadsavgiften. Garagen målades senast om 2018. Under 2015 har automatiska portar installerats på samtliga garage. I samband med portbytet bytes också alla gamla el-installationer ut och varje garage fick också separat jordfelsbrytare. På föreningens fastighet finns 46 stycken parkeringsplatser som kan nyttjas av boende eller besökare. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda.
Tv och bredband Optisk fiber via TeliaSonera. Telia Triple Play (bredband, TV, IP-telefoni) ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Som köpare av lägenhet med inredd vind skall avtal skrivas med föreningen om att man har underhållsansvaret för vinden. För mer information, vänligen kontakta styrelsen: styrelsen.mellangarden@gmail.com

De flesta innehavare av lägenheter i markplan har haft möjlighet att teckna dispositionsavtal för fram- och baksidan av husen och har därför uteplats. Innehavare med lägenheter på övervåning har haft möjlighet att teckna dispositionsavtal för att inreda vind, vilket en del har utnyttjat. Avtal om inredning av vind kan göras med föreningen, kostnad ca 20 000 kr (uppgift från styrelsen 2018-01-16). Bygglov skall sökas först.

Besök gärna föreningens hemsida med mycket bra information, om trivselregler, information och vad som gäller för renovering i den enskilda bostaden mm: www.brfmellangarden.se

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemsskap i HSB-föreningen. Köparen blir medlem i HSB Göteborg genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se och ansöka om medlemskapet där.

Är det endast en köpare som inte är medlem sedan tidigare är avgiften för att bli medlem i HSB Göteborg 825 kr. Varav 500 kr är en andel i HSB, en medlemsavgift på 300 kr som betalas en gång per hushåll samt en inträdesavgift på 25 kr. Är det två eller flera köpare debiteras alltså endast en av dem 825 kr och resterande 525 kr. Likaså om en av köparna redan är medlem i HSB, då debiteras resterande köpare 525 kr. Detta framgår även av hemsidan där köparen ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.

Ovanstående information är baserad på tidigare kunskap, samtal med styrelsen, årsredovisningar samt hemsida. Den köpare som anser att en viss uppgift är viktig för köpets fullbordan uppmanas undersöka saken vidare.

Föreningsinformation per den 2021-10-20.

Dokument

Området

Närheten till kommunikationerna gör det här till ett eftertraktat område att bo i med stort köpcentrum i närheten, flera skolor samt förskolor. Men man är heller aldrig långt borta från vackra naturområden och promenadstråk som vackra Kåsjön med fin badplats för de varma sommardagarna. Partille är en kommun i ständig utveckling och här satsas det nu för fullt med flera samhällsbyggnadsprojekt med fokus på Partille centrum.

Närområde

I Furulund Centrum finns en kyrka, mataffär, frisör, pizzeria, spelbutik/kiosk, vårdcentral samt posthantering. Vid Furulund Centrum finns även Furulunds skola (F-9). På några minuter nås Kåsjöns populära badplats.

Bekvämt avstånd till shopping i Allum med dess utbud av 100 butiker, mataffärer, restauranger och caféer.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss till Göteborg och med buss ner till Partille Centrum. Från Furulund tar du dig in till Göteborg på ca 20 minuter. Du har busslinjer som 513, 515, 503, 502, 506, Gul Express som tar dig till Göteborg, Härryda Kommun och Partille Centrum för att där kunna ta dig vidare med pendeltåg till Alingsås eller Lerum eller byta till annan buss mot Göteborg.

Övrigt

I Furulund finns gott om aktiviteter. Furulunds IK erbjuder fotboll för stora och små och på nära avstånd nås Partilles ridklubb. Det finns även gym och simhall inom nära räckhåll.

Räkna på ditt nya boende