Centrala Lerum, LERUM

Ådalavägen 11A

I centrala Lerum har vi snart nöjet att presentera denna 2,5:a på 73,3 kvm. Ett mycket bekvämt boende på markplan med uteplats i härligt västerläge. Ljust och mycket välvårdat kök från 2010 och det exklusiva badrummet renoverades 2015. Läget är toppen och från vardagsrummet har du utsikt mot Säveån.
Välskött förening där bl.a. 100/100 Mbit/s bredband ingår och där parkeringsplats för 175 kr/mån är lätt att få.

Här bor du i hjärtat av Lerum med närhet till all tänkbar service. Inom promenadavstånd nås bl.a. vårdcentral, gym, systembolag och pizzerior.

Bostaden fotograferas och visas inom kort. Välkommen att kontakta mäklaren för mer info och intresseanmälan.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73.3 kvm
Avgift 4656 kr/mån
Rum 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1992
Pris 2 795 000 utgångspris

Ansvarig mäklare
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Markplan - Uteplats - Ljust kök - Renoverat badrum - Nära till allt

snart här

snart här
snart här
Christophe Humblot

Christophe Humblot

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ådalavägen 11A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 73.3 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Bottenplan med egen entré

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 73.3 kvm
Byggnadsår 1992
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2020-04-09
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 24 i Brf Ådala 9:15
Pris 2 795 000 kr utgångspris
Avgift 4656 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband samt telefoni.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,36%

Förening

Föreningsnamn Brf Ådala 9:15
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769620-4168
Epostadress mattias@agerafastigheter.se
Hemsida https://adala915.bostadsratterna.se/hem
Äkta/oäkta förening Oäkta
Kontaktperson Åsa Modig
Telefon Kontaktperson 0733-248465
Ansvarig lägenhetsregister Gunvor Hedström
Allmänt om föreningen Brf Ådala 9:15 består av 39 lägenheter fördelade i fyra hus mitt inne i hjärtat av Lerum. 38 bostadsrätter och en hyresrätt. Husen byggdes 1992.

I avgiften ingår: värme, vatten, tv, bredband samt telefoni.

Avgiften höjs med ca 2 % årligen.
Anteckningar Nyttjanderätt till uteplats: Grundprincip: Föreningen äger all mark. Medlemmar som har boende i markplan har nyttjanderätt. Vid önskemål om tillbyggnad (plank och golv) av uteplats så ska skriftlig anmälan göras till styrelsen. Styrelsen kan avstyrka. Vid försäljning av lägenhet har man skyldighet att informera köpare om nyttjanderätt. Uteplatser ingår inte i bostadsyta. Alla medlemmar som har uteplatser, ska själva stå för underhåll av dessa. Besiktning av fastigheterna inkl. uteplatser sker årligen. Vid anmärkning på uteplats förväntas medlemmar åtgärda bristerna. Föreningen ansvarar inte heller för markläggning/golv som är lagda på uteplats. From 1 maj så har styrelsen tecknat en fullvärdesförsäkring inkl. försäkringstillägg för lägenheter med Länsförsäkringar. Det finns både cykelrum, cykelställ samt miljöhus (med återvinningskärl för bland annat tidningar, glas, plast och metall) i området. Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation per den 2021-10-08.
Antal lägenheter 39
Antal hyresrätter 1
Renoveringar 2018 besiktning av våtutrymmen i samtliga bostäder och övriga lokaler samt renovering av hyreslägenhet.
2019-2020 byte av ventilationsaggregat samt renovering och målning av takpannor.
2020 målning av ytskikt i fyra trapphus, installation av systemkopplade brandvarnare samt upprättande av energideklaration.
2021 relining av avloppsstammar. Det visade sig att det endast var lägenheter i entréplan och våning 1 som hade gjutjärnsrör, i nedre plan är det plaströr. Målning av fönster mot sydväst och entrétak har målats om. Så småningom kommer även fönster mot nordost att målas.

Underhållsplan upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2047.
Parkering Kostnaden för hyra av parkering är 175:-/månad och plats, det finns sju lediga platser i dagsläget. Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats - kontakta då någon ur styrelsen. Det finns 9 besöksplatser samt en bredare plats där det krävs handikapptillstånd. Styrelsen undersöker möjligheten att sätta upp el-laddstolpar för bilar.
Tv och bredband Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia tecknad 2017-05-09 och löper under 8 år. I avtalet ingår Telia bredband via fiber 100/100 Mbit/s, Telia bredbandstelefoni där medlemmen själv betalar för samtalsavgifter, TV-box med TV-paketet ”Lagom” och Router. Observera att router, TV-box och fjärrkontroll tillhör lägenheten och inte får tas med vid flytt.
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Nyttjanderätt till uteplats: Grundprincip: Föreningen äger all mark. Medlemmar som har boende i markplan har nyttjanderätt. Vid önskemål om tillbyggnad (plank och golv) av uteplats så ska skriftlig anmälan göras till styrelsen. Styrelsen kan avstyrka. Vid försäljning av lägenhet har man skyldighet att informera köpare om nyttjanderätt. Uteplatser ingår inte i bostadsyta. Alla medlemmar som har uteplatser, ska själva stå för underhåll av dessa. Besiktning av fastigheterna inkl. uteplatser sker årligen. Vid anmärkning på uteplats förväntas medlemmar åtgärda bristerna. Föreningen ansvarar inte heller för markläggning/golv som är lagda på uteplats.

From 1 maj så har styrelsen tecknat en fullvärdesförsäkring inkl. försäkringstillägg för lägenheter med Länsförsäkringar.

Det finns både cykelrum, cykelställ samt miljöhus (med återvinningskärl för bland annat tidningar, glas, plast och metall) i området.

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2021-10-08.

Dokument

Området

Lerums kommun har mycket att erbjuda. Centrum erbjuder flertalet butiker, mataffär, restauranger, caféer samt trevlig torghandel. Här finns även vårdcentral, tandläkare, BVC och gym. För den friluftsintresserade, är naturupplevelserna många med skogar och sjöarna Aspen och Stamsjön, som har fina badplatser. Lerum erbjuder mycket bra förskolor, skolor och gymnasium . Utbudet av idrottsföreningar är ovanligt stort. Här finns en populär kulturskola och det omtyckta Vattenpalatset. Kulturlivet i Lerum bjuder på både teater och historiska byggnader.

Kommunikation

Kommunikationerna med både buss och tåg är mycket goda. Vill man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig in till Göteborg centrum eller Alingsås finns pendeltåget från tre stycken stationer (Lerum station, Aspedalen & Aspen). Vill man hellre ta bussen finns turer som utgår från Göteborg och som stannar på de olika orterna inom kommunen.

Räkna på ditt nya boende