Sandåkern, UMEÅ

Frida Åslunds gränd 3

Snart erbjuds denna stilsäkra och generösa tvåa med inglasad balkong i solfyllt sydvästläge! Lägenheten har genomgående hög standard, social planlösning och enhetligt parkettgolv. I harmoni fördelas modernt inrett kök med öppet läge mot matplatsen och det stora vardagsrummet, stort sovrum med mycket fin förvaring och helkaklat badrum med skön golvvärme och egen tvättavdelning. Balkong med inglasning med sol hela dagen och kvällen sätter guldkant på boendet!

Föreningen har en mycket fin innergård med grönytor, planteringar och grillplats och erbjuder tvättstuga och samlingslokal i separat gårdshus. Cykelförråd finns på gården och till lägenheten hör ett vindsförråd. I dagsläget finns möjlighet till parkeringsplats med motorvärmare.

Här bor ni i ett lugnt och omtyckt område ett stenkast från älven och vackra strandpromenaden och med cykelavstånd till centrum och dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Mycket goda kommunikationer med buss var 10 min till Universitet och NUS.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 62 kvm
Avgift 3639 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2012
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

SNART HÄR!

Frida åslundV 4

Frida åslundV 4
Frida åslundV 4

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Frida Åslunds gränd 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 62 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 62 kvm
Byggnadsår 2012
Fönster 3-glas
Ventilation FTX-System

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2016-03-14
Primärenergital 68

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212536001-0026 i RB Brf Sandåkern 1
Avgift 3639 kr/mån
Kommentar ink.värme, internet och tv
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,30031%

Förening

Föreningsnamn RB Brf Sandåkern 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769618-5417
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Sandåkern 1 är en äkta bostadsrättsförening med 3 byggnader uppförda under 2012. Föreningen förfogar över 35 st lägenheter belägna på adresserna Donners Gränd 4-6 samt Frida Åslunds Gränd 3. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen brukar höja månadsavgiften 1% varje år, enligt ordföranden 2021-11-12. Föreningen byter förvaltare f o m 1/1 2022 till Castro.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSENS SKICK
Husen är uppförda 2012 och av nybyggnadsstandard. Under 2021 målade förening om utvändigt på carportar, soprum och cykelförråd. Projektet med laddstationerna pågår och föreningen hoppas att kring årsskiftet 2021-2022 skicka ut förfrågningar till olika företag för att få in offerter. Förhoppningen är att vi i slutet av 2022 har ett antal, kanske alla, laddpunkter på plats. Hur många det blir vet föreningen inte i nuläget.

GÅRDARNA
Föreningen har en väl genomtänkt innergård med grönytor, planteringar, lekplats, sittplatser och grillplats.

TV OCH BREDBAND
TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple Play, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. Önskas högre hastighet på bredbandet betalas detta själv, för aktuellt utbud samt prisinformation se www.telia.se

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i separat byggnad på gården där även samlingslokal finns.

FÖRRÅD
Lägenhetsförråd finns på vinden.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
På gården finns cykelhus och soprum. Samlingslokal finns i separat byggnad på gården som även innehåller en tvättstuga. Gästlägenhet erbjuds på Donners gränd 4. I varje trappuppgång finns rullstolsförråd med laddare.

BILPLATSER
Föreningen har totalt 84 parkeringsplatser, samtliga med el.
Kostnad p-stolpe: 375 kr / månad (i nuläget ingen kö, ordförande 2021-11-12).
Kostnad carportplats: 485 kr / månad (i nuläget kö, ordförande 2021-11-12).
Föreningen har även 4 besöksplatser med el samt 4 besöksplatser utan el (ingår i gemensamhetsanläggningen tillsammans med RBF Sandåkern 2).
Föreningen håller även på ett el-bilsprojekt och de kommer att utrusta ett antal platser med laddpunkter (ordförande 2021-11-12).

ÖVRIGT
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Individuell elmätare för varje lägenhet. Tillsammans med Sandåkern 2 förvaltar föreningen gemensamhetsanläggningen som omfattar tvättstuga, samlingslokal, undercentral, markytor samt carportar och p-platser inom området. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närområde

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Räkna på ditt nya boende