Centrum, Luleå

Stationsgatan 68

Välkommen till en kvadratsmart sekelskifteslägenhet som passar utmärkt för dig som letar efter det lilla extra! Lägenhetens 50 kvadratmetrar är fördelade på 2 rum och kök med fina tidstypiska detaljer såsom generös takhöjd, stora fönster, takrosetter och höga lister.

Föreningens gemensamma utrymmen består av en tvättstuga belägen i husets källare samt en trevlig uteplats belägen på föreningens innergård. I avgiften på 3 347 kr ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg. Parkeringsplats med motorvärmare kommer finnas tillgängligt för 300 kr/mån.

Belägen på lugn gata vid hörnet av Stationsgatan och Hermelinsgatan med närhet till allt som centrumkärnan har att erbjuda såsom restauranger, shopping, goda busskommunikationer, aktiviteter och parkområden.

Varmt välkommen att anmäla intresse redan nu!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 50 kvm
Avgift 3347 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1897 / 1929
Pris 1 575 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Johanna Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 04 57
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Elegant och kvadratsmart sekelskifteslägenhet mitt i centrum!

Planritning

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stationsgatan 68

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 50 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 50 kvm
Byggnadsår 1897 / 1929
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

HALL

Från egen trapp når man denna lite undangömda pärla på andra våning. Möjlighet att nyttja översta delen av trappen som utrymme för avhägning för ytterkläder finns. Från entrédörren kliver man in i en mindre halldel som ligger i direkt anslutning till köket och vidare till höger når man badrum och sovrum.

KÖK

Ljust och generöst kök med plats för matgrupp intill fönsterpartiet som vetter in mot föreningens innergård. Köksinredningen är indelad i två sektioner, varav den ena utgörs av spishäll/ugn och fläkt samt förvaringslådor med tillhörande avställningsytor. Längs med ena väggen återfinns resterande del av den klassiskt vita köksinredningen med diskho och arbetsbänk i laminat. Vitrinskåp med inbyggd belysning och utdragbara lådor erbjuder ytterligare bra förvaringsmöjligheter intill diskmaskinen i rostfritt stål. Intill denna köksdel finns även en kombinerad kyl/frys. Vitmålade väggar och ljus laminatgolv som löper vidare i i vardagsrummet och övrig del av hallen.

VARDAGSRUM

Från köket nås det mysiga vardagsrummet som erbjuder plats för soffa och TV-möbel. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Här finns även en mindre inbyggd garderob.

SOVRUM

Innan man kliver in i sovrummet passerar man ett tidstypiskt inbyggd linneskåp med avställningsyta. Sovrummet är ljust inrett och har äldre stuckaturdetaljer i listverk samt takrosett. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt att det finns två garderober med egna dörrar. Vita väggar samt trämönstrat laminatgolv.

BADRUM

Lägenhetens helkaklade och kvadratsmarta badrum erbjuder trivsam golvvärme och duschhörna med inbyggda avställningshyllor. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med belysning, väggfast förvaringsskåp samt WC. Vita kakelplattor på väggarna, med detaljer i melerad mosaik samt mörkt klinkergolv.

ÖVRIGT

Förråd finns på källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2021-03-11
Primärenergital 117

Ekonomi

Pris 1 575 000 kr utgångspris
Avgift 3347 kr/mån
Kommentar inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV (grundutbud), bredband och bostadsrättstillägg.

Andel i förening 6,44%

Förening

Föreningsnamn Brf Gösen 1
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769622-0461
Gatuadress Stationsgatan 68
Postnummer 97234
Ort Luleå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Gösen 1 bildades 2010 i Luleå kommun och består av totalt 11 lägenheter. Flerfamiljshuset innehar adress Stationsgatan 68. Ekonomisk förvaltning sker i egen regi. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga som finns i husets källare samt en trevlig uteplats belägen på innergården.

Lägenhetsfördelning:
- 1st 1 rum och kök
- 1st 1,5 rum och kök
- 6st 2 rum och kök
- 3st 3 rum och kök
Anteckningar I föreningen hjälper man gemensamt till med enklare skötsel som städning av trapphus, skottning samt skötsel av innergården.
Föreningens ekonomi Föreningen genomförde en avgiftshöjning 2021-04-01 med 5% inför ett kommande takbyte.
Äger föreningen marken Ja, föreningen äger marken.
Antal lägenheter 11
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen håller på att ta in offerter gällande renovering/byte av tak som planeras under 2022.

Utförda renoveringar:
- Stambyte är utfört i slutet på 80-talet samt i mitten av 90-talet.
- Byte av lägenhets- och förrådsdörrar
- Gått igenom husets brandskydd med nytt brandskydd och nödbelysning installerat
- Föregående ägare av fastigheten bytte yttertaket delvist innan ombildningen 2010
Parkering Föreningen har både garageplatser och parkeringsplatser med motorvärmare som går att hyra för 600 kr/mån samt 300 kr/mån inklusive el. Till parkeringsplatserna är det separat kö.
Tv och bredband Kabel-TV (grundutbud) och bredband via ComHem ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1150 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt I föreningen hjälper man gemensamt till med enklare skötsel som städning av trapphus, skottning samt skötsel av innergården.

Dokument

Området

Luleå centrum är uppbyggt av följande stadsdelar; Innerstaden, Norra hamn, Gültzauudden, Västra strand, Oscarsvarv, Södra hamn, Stadsviken, Charlottendal & Östermalm.

Närområde

I centrum finns det förutom de stora butikskedjorna mängder av andra butiker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, omtyckt kulturhus, badhus och mycket mer. Då Luleås centrala delar är omgiven av vatten är det alltid trevligt att ta en trevlig promenad- eller cykeltur mot stadsdelen Gültzauudden där det även finns en mysig badplats. Vintertid plogas och upprätthålls den populära isvägen som sträcker sig från Norra hamn till Södra hamn. Centrala delarna erbjuder även flertalet parker; Stadsparken, Floras kulle, Hermelinsparken & Museiparken.

Kommunikation

Navet för lokaltrafiken finns på Smedjegatan/City. Länstrafiken utgår ifrån busstationen och vidare bort en liten bit finns järnvägsstationen.

Parkering

Det finns flertalet parkeringsplatser och större parkeringsytor i de centrala delarna. I tillägg till detta finns även några parkeringshus.

Övrigt

I centrum finns skolor upp till årskurs 9 och en gymnasieby. Här finns fyra förskolor och två vård- och omsorgsboenden.

Räkna på ditt nya boende