Sorgenfri, Malmö

Torekovsgatan 9A

En bit in från Nobeltorget finner du denna kvadratsmarta 1:a med låg månadsavgift. En perfekt bostad för dig som är student eller söker en övernattningslägenhet på bra läge. Lägenheten har stor potential och är snyggt renoverad under 2021 med genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns behändig kokvrå samt fristående arbetsbänk med förvaring undertill. Nyrenoverat helkaklat badrum i sobra färger. Här är det bara att flytta rakt in!

På Östra Sorgenfri bor du med närhet till det mesta. På kort gångavstånd finner du flera matbutiker, mysiga caféer och restauranger. Dessutom på ca 10 min cykelväg når man Malmö Universitet eller Malmö Centralstation.

Välkommen med din visningsanmälan!

- Säljaren disponerar ett vinds- samt ett källarförråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 19 kvm
Avgift 1412 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1952
Pris 725 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecca Ekblad
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Christina Ovallius
Fastighetsmäklare
0708-25 63 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Yteffektivt boende vid Nobeltorget med låg månadsavgift!

Planritning

Rebecca Ekblad

Rebecca Ekblad

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Torekovsgatan 9A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 19 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Bostaden har under 2021 genomgått en totalrenovering. På golvet ligger genomgående ljust parkettgolv och väggarna är släta och målade i en vit kulör.
Kokvrån har ersatts av ett litet kök med portabel spisplatta, vask och inbyggd mikrovågsugn. Köksinredningen går i blått och arbetsbänken i ljusgrå laminat.
Intill kokvrån har en arbetsbänk byggts med ytterligare förvaring undertill samt inbyggd kyl med frysfack.
Förvaring ges i inbyggd skjutdörrsgarderob med tillhörande hyllsystem. Möjlighet till möblering av mindre säng eller bäddsoffa samt mindre matbord.
Badrummet har även detta renoverats under 2021 i ett helkaklat utförande med vitt kakel med mosaikbård på väggar och grått klinker på golv.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 19 kvm
Byggnadsår 1952
Ventilation Självdrag

Rum

Entré

Bra planerad hall med praktisk avhängningsyta samt mer plats till förvaring.

Rum

Rymligt allrum med vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns skjutdörrsgarderob och plats för både bäddsoffa/säng och matbord. Det stora fönsterpartiet skänker både ljus och rymd.

Köksdelen är direkt in till vänster i rummet och har en lös kokplatta, micro samt kyl med frysfack. Skåpsluckorna går i en blå ton och i rummet finns också en extra skänk för förvaring.

Badrum

Mycket smakfullt och helkaklat badrum i vitt och grått. Handfat med vit kommod, spegel, WC i vitt porslin och dusch.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-05-08
Primärenergital 135

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2084-1-2-5
Pris 725 000 kr utgångspris
Avgift 1412 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, bostadsrättstillägg, kabel-tv & bredband. Årsavgift: 1 243 kr samt obligatoriskt tillägg för uppkoppling 169 kr.
Inre reparationsfond 922 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Arildsgården
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5510
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Arildsgårdens hus byggdes 1952 och består idag av 32 lägenheter. Föreningen innehar marken med tomträtt.
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen ombesörjs av HSB.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att höja månadsavgiften med ca 3-4 % under andra kvartalet 2022.
Äger föreningen marken Nej, föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavtalet löper ut 2028-12-31.
Antal lägenheter 32
Renoveringar 2021 Relining av två avloppsstammar
2019 Renovering av balkongerna
2015-2016 Taket och fönster byttes
2011 Fasaden renoverades
2000-1999 Trapphusen renoverades
1997 V/A stammar och elstigare renoverades

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen tar in offerter gällande att relina klart de resterande nio stammarna. Arbetet beräknas att starta under våren/sommaren 2022 men inget är beslutat.

2022 OVK besiktning
2024 - Enligt underhållsplan ska översyn av samtliga radiatorer och kopplingar till de. Undersöka skicket. Inom en fyra års period.
Parkering Boendeparkering råder i området. För mer information kontakta Malmö Stad.
Tv och bredband Ansluten till kabel-TV och bredband via Telia. Nytt avtal tecknades i augusti 2021. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Övrigt Tvättstuga:
Gemensam tvättstuga belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, en mangel samt ett torkrum.

Gemensamhetslokal:
Föreningen har en fritidslokal i källaren som kan användas av medlemmarna, tex snickeri. Ingen kostnad för medlemmarna. Cykelparkering finns på innergården samt ett cykel. och barnvagnsrum i källaren.
Toalett och dusch finns till förfogande.
En gemensam takterrass finns också till förfogande för medlemmarna samt sitt och grillmöjligheter på innergården.

Dokument

Området

Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden. Området består till största delen av bostadsrätter med byggnation från 50- och 60-talet. Här har vi närhet till Möllevångstorget, Folkets Park, S:t Knut och Triangeln med stort utbud av restauranger, caféer och shopping. Det tar ca 5 min att komma till den nya tågstationen som tar dig vidare till både Hyllie och centralen.

Närområde

På Sorgenfri finner vi mindre bekvämligheter så som matbutiker, frisör, kaféer samt flertalet restauranger som erbjuder olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På ett bekvämt gångavstånd når vi busshållplats där Malmö express stadsbusslinje 5 går som tar oss genom centrala Malmö från Stenkällan i östra Malmö till Västra Hamnen. Härifrån avgår även flertalet andra stadsbussar som t.ex. linje 32 som tar oss mellan Käglinge till Norra Hamnen med stopp i centrala Malmö. Malmö City har vi mindre än 2 km bort som vi når på ca 5 minuter med cykel.

Parkering

I området finns parkerings- och garageplatser att hyra, utöver det gäller boendeparkering i området och parkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi förskolor för dem minsta och för dem äldre barnen har vi grundskolan Stenkulaskolan som huserar ca 560 elever som är fördelade över årskurserna F-9. På bekvämt promenadavstånd finner vi Folkets park som erbjuder lekplatser, matställen och utomhusevenemang som marknader och konserter.

Räkna på ditt nya boende