Kulladal/Gröndal, Malmö

Kulladalsgatan 22B

Välkommen upp till våning 7 i en smart planerad och genomgående trea i stabila Brf Per Albins Hem. Här finner du en lägenhet där du delvis kan renovera om efter smak och tycke! Lägenheten erbjuder ett rymligt kök med plats för större matbord, ett rejält vardagsrum, två bra sovrum, ett badrum med dusch, en extra toalett samt en härlig balkong med fri sikt och i perfekt och soligt västerläge.

På lugna Kulladal bor du med blandad bebyggelse, närhet till Mobilia och dess stora utbud men också till Hyllie och Emporia.
Här bor du billigt i välskött förening med god ekonomi!

- Säljaren disponerar ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.
- Denna lägenhet har en elförbrukning på ca 105kr/ mån.
- Enligt föreningens information är lägenheten belägen på våning 6 men man trycker på våning 7 i hissen.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 84 kvm
Avgift 4880 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1966
Pris 1 595 000 utgångspris

Ansvarig mäklare
Christina Ovallius
Fastighetsmäklare
0708-25 63 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Högt upp i huset finns en genomgående lägenhet med en stor inglasad balkong!

Planritning

Christina Ovallius

Christina Ovallius

Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kulladalsgatan 22B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Entré

En entré med gott om förvaring genom garderober. Ett laminatgolv ligger här samt väggar är tapetserade.

Kök

Från hallen till vänster hittar vi köket. Här erbjuds ett kök med sandfärgade luckor, gott om förvaring och bra med arbetsytor. Ovanför arbetsbänken sitter kakel som stänkskydd. Här tillhandahålls kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin samt fläkt. Laminatgolv och ljusa väggar. Vid fönsterpartiet ryms en matplats med plats för 4-6 personer.

Vardagsrum

Här finner vi ett rum med ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och tapetserade väggar. Vardagsrummet är ett stort rum där det finns plats för både soffgrupp och matplats. Från vardagsrummet kommer vi även till den inglasade balkongen.

Sovrum

Parkettgolv och vita tapetserade väggar. Bra med plats till dubbelsängen. Här finns även utgången till balkongen.

Sovrum

Även detta sovrum är rymligt och med parkettgolv och vita väggar. Här finns bra med förvaring genom fasta garderober.

Badrum

Ett rymligt badrum i sandfärgade toner. Klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, WC, tvättställ, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Gäst-WC

Gäst-WC med tvättställ och underskåp. Klinkergolv och tapetserade väggar.

Inglasad balkong

En härlig inglasad balkong i bästa västerläge och med en utsikt över grönskan samt över villorna i Kulladal. Balkongen är rymlig och här finns det plats för bord och stolar om så önskas.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2019-03-04
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1151 i Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 4880 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband.

Andel i förening 0,15763%

Uteplats

Inglasad balkong

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5569
Gatuadress c/o Fastighetskontoret Kulladalstorget 1
Postnummer 21564
Ort Malmö
Epostadress styrelsen@peralbinshem.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea och den tekniska Bredablick.
Anteckningar EL Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning. GEMENSAMMA UTRYMMEN Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem. Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område. På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg. På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn. Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer. Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn. Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria. ÖVRIGT För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/ Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att årligen höja avgiften med 2 % fram till 2025 enligt underhållsplanen.
Äger föreningen marken JA
Antal lägenheter 692
Antal lokaler 14
Renoveringar 1986 renoverades fasader.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades tak.
2006 renoverades trappuppgångar.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmena.
2009 byttes glasen i fönster.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2013-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2017 installerades postboxar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2019-2020 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.
2020 Markkompletteringar, cykelställ, pergola vid grillplatser
2020 Avlopsstammar

Pågående renoveringar:
2020-2023 Föreningen planerar relining gällande avloppsstammarna och arbetet planeras att påbörjas under hösten 2020. Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar mellan 2022-2025 att renovera fönster, yttertak, fasad/balkongrenovering och entrépartier. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För fler renoveringar se vidare i årsredovisningen.
Parkering I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 225 kr/mån, varmgarage ca 338 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 225 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 225 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via TELE2 digital-tv och grundutbudet "small" ingår i avgiften. Bredband finns via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem.

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Kulladal och Gröndal är två områden som gör Malmö till den fantastiska stad det är. Här ryms det ett flertalet bostäder i form av både flerbostadshus och villaområden. Samt finns det både förskolor, skolor och närbutiker. Söker man något mer i vardagen så finner man köpcentret Mobilia inom gång- och cykelavstånd. Mobilia är känd för shopping, restauranger och deras nöjesupplevelser. I närheten finns också Hyllieområdet som har Malmö Arena för sport och kulturupplevelser samt köpcentret Emporia som är ett av Malmös största köpcenter.

Kommunikation

I Kulladal och Gröndal finns det många bussförbindelser och cykelvägar. Man tar sig till Emporia, Hyllie med cykel på 7 minuter. Att ta sig till Triangeln med cykel tar 13 minuter. Vill man istället åka buss tar det 17 minuter till triangeln och 29 minuter till Emporia.
Väljer man bil så har man nära till inre ringleden som gör det lätt att ta sig runt. Då tar det 5 minuter att köra till Emporia och 10 minuter att köra till triangeln.

Räkna på ditt nya boende