Bromma Norra Ängby, Bromma

Björketorpsvägen 13

- Högt läge på gavel
- Renoverat kök
- Diskmaskin och tvättmaskin
- Hiss
- Stor balkong fri från insyn
- Insynsfritt läge intill allmänning
- Fem min till tunnelbana
- BRF med god ekonomi

Ljus och trivsam med ett tilltalande läge på gavel med stor balkong som bjuder in till fina stunder i solen. Ogenerad vy över grönska och trädtoppar. Yteffektiv planlösning med generösa ytor och gott om förvaringsmöjligheter i lägenhetens klädkammare plus extra förråd i källaren.

Belägen i lugnt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med endast fem minuters gångväg till tunnelbana, gym och stor livsmedelsbutik.

Välskött förening med god ekonomi som löpande amorterar flitigt på sina lån och dessutom förfogar över 28 hyresrätter som hyrs ut och ger goda intäkter. Möjlighet att hyra garageplats där kö-tid sällan förekommer. Hiss finns dessutom i huset vilket underlättar då lägenheten ligger på fjärde våningen.

Varmt välkommen att boka in dig på visning eller kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Till lägenheten hör ett förråd i källarplanet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 48 kvm
Avgift 3172 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1967/2007
Pris 1 975 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Insynsfritt läge på gavel med utsikt mot naturen - Lugnt område!

Snart har

Snart har
Snart har

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björketorpsvägen 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 48 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 48 kvm
Byggnadsår 1967/2007
Kommentar till byggnadsår Totalrenoverat och tillbyggt 2007
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång till cykel- och barnvagnsförråd finns i huset samt tvättstugor.

Husen byggdes ursprungligen 1967, men en totalrenovering genomfördes mellan 2005-2007 då byggnaderna även byggdes till med två våningar. Totalrenoveringen innefattar fasad, fönster, ny el, bergvärme, stambyte mm.

Rum

Hall

Vid entrén finns plats för avhängning samt synnerligen goda förvaringsmöjligheter i stor klädkammare. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående för hela lägenheten.

Vardagsrum

Till vänster från hallen möter vardagsrummet med plats för både sällskapshörna och matgrupp om så önskas. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti där också utgång finns till den stora balkongen med vy mot grönskan.

Kök

Renoverat 2020 på ett smakfullt sätt och med diskmaskin installerad. Här finns gott om plats för förvaring och generösa arbetsytor. Luckor i vitt, grå bänkskiva och vitt kakel. Utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn och spisfläkt. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Fint ljusinsläpp från öppningsbart fönster.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsutrymme i två garderober. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Fint ljusinsläpp från stort fönster.

Badrum

Helkaklat med vitt kakel på väggar och klinkergolv i grå och mörkbrun nyans. Utrustat med WC, handfat, dusch med vikdörrar och tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-03-05
Primärenergital 163

Ekonomi

Lägenhetsnummer 252 (01252) i Brf Långskeppet
Pris 1 975 000 kr Utgångspris
Avgift 3172 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, källarförråd & sophantering
Driftkostnad 8 700 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 200 kr
  • Hushållsström: 3 200 kr
  • Övrigt: 3 300 kr

Posten övrigt avser det obligatoriska tillägget på 275 kr/mån för TV/Bredband genom Comhem.

Andel i förening 0,8511%

Förening

Föreningsnamn Brf Långskeppet
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769614-1279
Gatuadress Björketorpsvägen 11
Postnummer 16853
Ort Bromma
Epostadress brflangskeppet@gmail.com
Hemsida http://brflangskeppet.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Långskeppet är en välskött förening med god ekonomi som består av totalt 172 lägenheter där 144 st av dessa upplåtes med bostadsrätt och ligger på Björketorpsvägen 11-13. Utöver det hyr föreningen även ut huset på Björketorpsvägen 15 med 28 lägenheter till Bromma stadsdelsnämnd. Byggnaderna totalrenoverades och byggdes till under 2005-2007 då föreningen var nybildad och lägenheterna inflyttningsklara.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare. För mer info, besök hemsidan http://brflangskeppet.bostadsratterna.se
Föreningens ekonomi För tillfället planeras inga avgiftsändringar och föreningens ekonomi är god. Inga större renoveringar planeras de närmaste åren.
Äger föreningen marken Marken innehas med tomträtt - nuvarande avgäldsperiod löper fram till år 2026.
Antal lägenheter 172
Antal hyresrätter 28
Renoveringar Mellan 2005 och 2007 så totalrenoveras husen på Björketorpsvägen 11 och 13 samt byggs på med ytterligare två våningar. Renoveringen omfattar i stort sett allt, som till exempel stambyte, ny el, ny fasad och nya fönster. Bergvärme installeras också som uppvärmningssystem.

Byggnaderna är således i genomgående gott skick och inga större renoveringar är planerade i dagsläget. Man följer sin underhållsplan löpande.

Under 2017 byttes utrustningen i tvättstugan ut och stammarna spolades i samtliga lägenheter.
Parkering Föreningen har tillgång till 37 garageplatser som kostar ca 785 kr/månad och 6 p-platser som kostar 375 kr/månad. Garageplats kan ofta finnas ledig. I annat fall tillämpas kö-system. Dessa platser hyr föreningen enligt avtal in sig på hos grannföreningen Ängby Backe.
Tv och bredband Gruppavtal är tecknat med Comhem genom föreningen. I detta ingår bredband (250/50 Mbit), TV (TIVO Silver) och IP-telefoni. Detta kostar 275 kr/mån och är ett obligatorisk tillägg utöver månadsavgiften. Det är kunden själv som aktiverar erbjudandet genom Comhems kundtjänst. Fiber finns draget till fastigheten. Inga beslut finns just nu på att dra in detta till lägenheterna, det kan dock komma i framtiden.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Lugnt och trivsamt område i utkanten av Norra Ängbys villakvarter med närhet till fina vandringsstråk och motionsmöjligheter. Vackra parkvägar som leder till Grimsta naturreservat och Mälaren på cykelavstånd. På gångavstånd finns såväl välsorterad livsmedelsbutik och gym som tunnelbanan. Behagligt pendlingsavstånd där man tar sig på endast 15-20 minuter med bil in till city.

Närområde

Nyöppnad stor Hemköp finns på kort gångavstånd och ligger precis intill tunnelbanestationen. Även gångavstånd till Cirkel K som har öppet dygnet runt samt gym. En station bort med t-banan ligger Vällingby C med ett stort utbud av allt som är viktigt i form av vårdcentral, apotek, tandläkare, banker, restauranger, bibliotek, systembolag etc.

Kommunikation

På fem minuters promenad ligger Råcksta tunnelbana som tar dig till city på ca 20-25 minuter. En promenad till Bällstavägen gör det möjligt att ta buss 113 som går sträckan Blackeberg-Sundbyberg.

Räkna på ditt nya boende