Visningar

Söndag 24 Oktober KL: 13:15 - 14:00 Varmt välkommen på visning - Boka gärna in dig via hemsidan! Boka
Måndag 25 Oktober KL: 18:30 - 19:00 Varmt välkommen på visning - Boka gärna in dig via hemsidan! Boka
Bromma Beckomberga, Bromma

Bäckbornas Väg 5

- Balkong i sydväst
- Möjlig 6:a
- Parkering och bredband ingår
- Hiss finns
- Förening med välskött ekonomi
- Barnvänlig innergård

Ljus och trivsam i genomgående fint skick med vackert ekparkettgolv och vitmålade väggar i samtliga rum. Mycket intressant och bra planlösning som gör den möjlig att bygga om till en 6:a (se alternativ planskiss). Trevligt belägen med balkong i bästa sydväst-läge mot lugn innergård.

Barnvänligt område och välskött förening som precis nu har installerat bergvärme. Hiss finns i samtliga portar och parkering samt bredband ingår i månadsavgiften.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och intresseanmälan!

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 114 kvm
Avgift 6573 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1991
Pris 3 695 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bäckbornas Väg 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 114 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 114 kvm
Byggnadsår 1991
Fönster 3-glas
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Övriga byggnader Tillgång finns till gemensamma cykel-/barnvagnsförråd och stor tvättstuga som ligger i port 9. Möjlighet finns även att hyra separat förråd där kostnaden för dessa varier beroende på storlek.

Rum

Hall

Vid entrén ges möjlighet till avhängning och här finns ett praktiskt klinkergolv i svart. I övrigt finns ett ekparkettgolv som är genomgående för hela lägenheten liksom de vitmålade väggarna.

Förråd/Extra sovrum

Intill entrén finns ett rymligt förråd som har plastmatta och inrymmer förvaringshyllor och städskåp. Detta har ett fönster vilket gör det möjligt att använda som ett extra sovrum eller arbetsrum. Dessutom kan väggen mot sovrum 3 flyttas något för att göra rummet större (se alternativ skiss).

Kök

Stort och bra kök med rymlig matplats för ett stort sällskap. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Välutrustat med kyl, frys, spis med induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin. Vitvarorna är från ca 2013 frånsett spisen som byttes 2016. Gråa skåpluckor, brun bänkskiva och glasat stänkskydd med kontrastbrytande mönster. Trevlig belysning från infällda takspottar som är dimbara.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med härlig rymd där stora fönster bjuder på ett fint ljusinsläpp. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Rummet är så pass stort att möjlighet finns att dela av till ett extra rum samt klädkammare (se alternativ skiss). På så sätt skulle lägenheten kunna bli en 6:a.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Två garderober. Utgång härifrån finns till den soliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol.

Sovrum 2

Även detta ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Två garderober.

Sovrum 3

Här finns ekparkett på golv och vitmålade väggar. Två garderober.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt. Här finns badkar, WC, handfat, stort badrumsskåp, handukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Finns även en stor tvättstuga i föreningen i port 9.

WC/Dusch

Extra wc med dusch som har svart klinker på golv och vitmålade väggar. Här finns WC, duschkabin och handfat.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2021-01-08
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 30623 i Brf Österbäcken
Pris 3 695 000 kr Utgångspris
Avgift 6573 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, bredband (500-1000 MBit), parkering & sophantering
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 500 kr
  • Hushållsström: 3 550 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,6012%

Förening

Föreningsnamn Brf Österbäcken
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716421-3345
Gatuadress Bäckbornas väg 3-15
Postnummer 16860
Ort Bromma
Epostadress info@osterbacken.se
Hemsida www.osterbacken.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Österbäcken består av sammanlagt 81 lägenheter som samtliga upplåtes med bostadsrätt. Lägenheternas storlek är varierande men främst 2-4 rok. Byggnaderna stod klara för inflytt 1991 och är således fortfarande i gott skick. Samtliga portar har hiss och en gemensam tvättstuga finns i port 9.

Vid den barnvänliga innergården finns uteplatser med tillgång till grill, lekpark samt förråd för bl.a. cykelförvaring. Förrutom det förråd som ursprungligen finns i alla lägenheter kan förråd hyras genom föreningen. Kostnaden för dessa varierar beroende på storleken och de fördelas enligt kö-system.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. För mer info besök gärna föreningens hemsida - www.osterbacken.se - eller se den senaste årsredovisningen.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi anses mycket stabil och inga beslut finns på att ändra månadsavgiften (kollat 18/7-2021). I mars 2021 kunde man lägga om ett av sina lån med lägre ränta. Installationen av bergvärme som just nu pågår beräknas också ha en positiv inverkan och sänka föreningens löpande kostnader.
Äger föreningen marken Nej, man innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 81
Renoveringar Föreningens byggnader är från 1991 och är fortfarande i gott skick. Man har och kommer regelbundet att följa sin underhållsplan. Under det gångna året har OVk utförts samt utemiljön på gården förbättrats. Det pågår löpande underhåll av balkonggolven där man successivt genomför detta vid eventuellt behov. Utöver det planerar man under det kommande året att installera bergvärme, elladd-stolpar samt att se över ballofixer samt låskolvar. I övrigt finns inga större reparationer planerade.
Parkering Möjlighet till gratis boendeparkering på gården utanför gäller för en bil per hushåll, vilket man får ansöka om hos föreningen. Ytterligare p-plats kan hyras i mån av plats mot en årlig kostnad på 2 500 kr.
Tv och bredband TV, Bredband och telefoni levereras av Comhem. Tillgång finns även till Fiber via Stockholms stadsnät där 500-1000 Mbit ingår i avgiften fram till april 2026 enligt avtal.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare

Dokument

Området

Området Söderberga Park i Bromma byggdes i början av 90-talet av JM. Ett lugnt och mycket trivsamt bostadsområde som präglas av en grönskande omgivning i parkmiljö där närhet finns till vackra vandringsstråk. Det ligger i utkanten av Beckomberga med gångavstånd till skolor, förskolor och livsmedelsbutiker samt busshållplats som ger goda kommunikationer.

Närområde

I närhet med området finns både Coop nära samt en ICA nära och en Supermarket som är välsorterad. På cykelavstånd nås Vällingby centrum med ett stort utbud av shopping, restauranger, vårdcentral, apotek, tandläkare och annat som är viktigt. Lokalt i Söderberga Park finns den privata förskolan Björntjänst. På kort gångavstånd finns även andra förskolor samt skolor. På ca 10-15 minuters cykelväg finns Bromma Blocks med ett stort utbud av shopping av allt du kan tänkas behöva.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss 117 som har hållplats i området och trafikerar sträckan Spånga Station-Brommaplan. På ca 25-30 minuter kan du från området nå ändå in till Stockholm city. Vid Spånga stn avgår pendel och vid Brommaplan finns tunnelbanans gröna linje.

Räkna på ditt nya boende