Ekerö Tappsund, Ekerö

Ekebyhovsvägen 9

- Inglasad balkong
- Eftermiddags-/kvällssol
- 2 trappor med hiss
- 55+ boende
- Ogenerat läge fritt från insyn
- Granne med Ekebyhovs slott och bokskog
- Kort gångavstånd till Ekerö C

Välkommen till denna fantastiska 2:a som är belägen på Ekebyhovsvägen 9, endast ett stenkast från Ekerö centrums utbud av närservice. Centralt men framförallt väldigt lugnt med vackra Ekebyhovs bokskog som granne. Mycket välskött och populärt 55-plus boende, vilket betyder att du eller en i paret minst behöver ha fyllt 55 år för att medlemskapet ska beviljas. I fastigheten finns bland annat gemensamhetslokal och övernattningsrum att hyra, tvättstuga, cykelrum, motionsrum, bibliotek mm.

Till denna lägenhet på två trappor tar du dig smidigast med hissen. När du kliver in slås du delvis av hur välplanerad lägenheten är och vilket fint skick den har. Men den har också ett väldigt trevligt läge. Ogenerat fritt från insyn och med vy över området intill. Balkongen blir lite som pricken över i då den vetter mot väster vilket gör att du här kan njuta av solen från mitt på dagen till sen kväll. Dessutom är den inglasad och förlänger på så sätt utomhussäsongen.

Sammantaget en bostad som är väl värd ett besök. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning eller gå vidare till vår hemsida och boka in dig där.

Till lägenheten hör ett förråd i källarplanet. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Avgift 3147 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2013
Pris 2 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Niklas Bergsten
Reg. Fastighetsmäklare
0768-19 00 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mycket populärt 55+ boende - Inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssol

Bild 1 Bild 2 Stående 4 Stående 3 Stående 5 Stående 1

Bild 1
Bild 1
Bild 2
Bild 2
Stående 4
Stående 4
Stående 3
Stående 3
Stående 5
Stående 5
Stående 1
Stående 1

Planritning

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ekebyhovsvägen 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54 kvm
Byggnadsår 2013
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Övriga byggnader I byggnaden finns förråd till respektive lägenhet. I övrigt tvättstuga, källsortering, motionsrum och bibliotek. Dessutom en gemensamhetslokal med kök och ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra.

Rum

Hall

Svart klinkergolv vid entré och i övrigt ekparkett. Väggar målade i vitt. Garderob med skjutdörrar erbjuder praktisk förvaring.

Kök

Mycket välplanerat arbetskök med gott om förvaringsutrymmen i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Svart bänkskiva, vita skåpluckor och vitt kakel. Väggar målade i vitt och golv med ekparkett. Utrustat med kyl/frys, ugn, spishäll och diskmaskin. Öppen planlösning mot vardagsrummet där matplats för ett större sällskap finns.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet ges ett vackert ljusinsläpp från stort fönsterparti där även utgång finns till den inglasade balkongen. Golv med ekparkett och väggar målade i vitt.

Sovrum

Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i stor klädkammare. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt kakel och klinkergolv med grå ton som bryter av. Väl utrustat med dusch med glasvägg, WC, kommod, tvättmaskin, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja
Datum 2017-03-21
Primärenergital 80

Ekonomi

Lägenhetsnummer 11204 i Brf Ekebyhov
Pris 2 995 000 kr Utgångspris
Avgift 3147 kr/mån
Kommentar inkl värme, VA, sophantering, förråd.
Driftkostnad 6 640 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 2 200 kr
  • Övrigt: 2 640 kr

Posten övrigt avser kostnaden för TV/Bredband som medlemmen själv betalar som ett obligatoriskt tillägg på måndasavgiften (220 kr/mån).

Andel i förening 1,749%

Förening

Föreningsnamn Brf Ekebyhov
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769623-9008
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen BRF Ekebyhov fick sin ekonomiska plan registrerad 2012 och byggnaderna stod nyproducerade och inflyttningsklara året därpå. Man har en regel att för att beviljas medlemskap i föreningen måste man ha fyllt 55 år. Ett undantag finns om man är gifta, då räcker det att en i paret uppfyllt åldern. Man äger idag fastigheten Tappsund 1:75 som består av två huskroppar och totalt 41 lägenheter som alla upplåtes med bostadsrätt. Storleken på dessa varierar från 2 till 5 rok.

I föreningen finns många praktiska och uppskattade gemensamma utrymmen. I källarplanet på nummer 9 finns gemensamhetslokal (300 kr per heldygn) och övernattningsrum (100 kr/natt) att hyra. Där finns också stor gemensam tvättstuga, bibliotek, motionsrum, cykelrum och källsortering. På gården utanför 11:an finns en boule-bana där egna "boule-kvällar" arrangeras under sommartid. Även pub-aftnar förekommer, så det sociala engagemanget i föreningen är stort.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna i Stockholm. Mer info finns även i den senaste årsredovisningen.
Föreningens ekonomi Föreningens ekonomi är god och man valde därför att sänka månadsavgiften både 2019 och 2021.
Äger föreningen marken Ja, friköpt mark
Antal lägenheter 41
Renoveringar Föreningens byggnader stod nyproducerade och inflyttningsklara 2013 och är således i genomgående gott skick. Man har en underhållsplan upprättad fram till år 2033 som man följer.
Parkering Till varje lägenhet ingår att hyra en p-plats för 200 kr/mån. Önskar man motorvärmare är det en kostnad på 250 kr/månad. I dagsläget utnyttjas inte alla p-platser och dessa utnyttjas därför för gästparkering.
Tv och bredband TV/Bredband/Telefoni levereras av Telia. För detta debiteras ett obligatoriskt tillägg på 220 kr/mån som tillkommer på månadsavgiften. Om extra kanaler önskas eller snabbare bredband så kan detta tecknas av medlemmen själv.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Området Tappström är ett av de första områden som välkomnar dig när du kommer ut till Ekerö och passerar Tappströmsbron. Här bor man nära kommunikationer, Ekerö centrums stora utbud, skolor/förskolor och ett stenkast från Mälarens strand. För den idrotts- och motionsintresserade så erbjuder Mälaröarna ett stort utbud av vacker natur med fina vandringsstråk. Flera olika klubbar erbjuder bollsport, löpträning, kampsport mm. Dessutom har kommunen totalt tre golfbanor samt en av hela Stockholms bästa skidbackar samt konstsnöspår för skidåkning vintertid. Är du intresserad av båtlivet så finns en mängd olika båtklubbar vart du än vänder dig.

Närområde

I området finns Ekerö Centrum som har ett stort utbud av allt viktigt du kan tänka dig. Här finns vårdcentral, apotek, tandläkare, livsmedelsbutiker och annat som är viktigt. Dessutom systembolag, bibliotek, restauranger, klädbutiker, snabbmatställen mm. Vid Tappströmsskolan finns verksamhet från förskoleklass till högstadiet. Utöver det finns även Birkaskolan (F-9) som bedriver montessoripedagogik samt Ekendals förskola.

Kommunikation

Från hållplatsen Tappström avgår samtliga busslinjer från Ekerö mot Brommaplan, vilket gör kommunikationerna mycket goda. Till Brommaplan tar det endast ca 15 min och därifrån avgår tunnelbanans gröna linje mot city. Blåbuss 176 och 177 går dessutom hela vägen från Ekerö via Solna till Danderyd. Pendelbåt och linje 89 avgår från Tappström för en trevlig resa genom Mälarskärgården in till stan,

Räkna på ditt nya boende