Visningar

Söndag 24 Oktober KL: 12:30 - 13:30 Öppen visning - Varmt välkommen! Anmäl dig gärna Boka
Tisdag 26 Oktober KL: 17:30 - 18:30 Öppen visning - Varmt välkommen! Anmäl dig gärna Boka
Viggbyholm, Täby

Vårvägen 22

Åk från vardagens alla måsten och in ett av Täbys mest attraktiva områden Viggbyholm.
På vägen in genom villaområdet passerar du barn som cyklar, människor som är ute och joggar eller går ut med hunden och där- där uppe på höjden- ligger en stor pampig villa i vitt tegel omringat av syrener, fruktträd och bärbuskar!
Det höga läget skapar en känsla av lugn och frihet. Här kan alla kan hitta sin favoritplats! Njut av vackra planteringar och guldkorn såsom björnbär och smultron som spricker upp ur marken. Soliga dagar finns det många alternativ - slå er ner på det stora trädäcket på husets baksida eller någonstans i ett av de många "rummen" i trädgården. Oavsett var du väljer att sitta kan du göra det ostört och helt utan insyn! Se barnen leka och jaga varandra bland blåbärssnår och naturliga gömställen i "Kurragömma".
Huset är omsorgsfullt välbevarad till sin karaktär sett till detaljer, helhet och volym från 60-talet, med möjlighet att sätta er egen personliga prägel.
Den stora villan med den totala bostadsytan om 349 kvm samsas på två plan. Stora sociala ytor och generöst med ljusinsläpp skapar en ljuvlig harmoni att trivas i. Inomhuspoolen är en dröm för alla åldrar och avnjuts under alla fyra årstider!
Nedre plan öppnar upp ett flertal möjligheter. Generationsboende? Kontor? Tonårshäng? Bara fantasin sätter gränser. Det här huset kommer att få höger hjärnhalva att ryka!
Via trevliga cykelvägar tar ni er smidigt ner till Hägernäs strand för att spendera behagliga dagar på sandstranden eller bryggan eller längs de vackra promenadstråken utmed vattnet. Goda förbindelser med både buss och Roslagsbanan finns att tillgå som enkelt tar er in till Täby centrum eller Stockholms stadskärna.
Varmt välkomna hem!

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Vera Safi på 072 555 06 72 alt. vera.safi@mohv.se

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 214 kvm + 135 kvm
Rum 7 varav 5-6 sovrum
Tomt 1376 kvm
Byggnadsår 1969
Pris 11 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmäklare
0725-55 06 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Vera Safi

Vera Safi

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vårvägen 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5-6 sovrum
Boarea 214 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053

---ENTRÈPLAN---
Genom dubbla dörrar tar man sig in i den enorma hallen med starkt, ljust stengolv och vita väggar. Längre in i hallen finns ett helt kapprum. Här finns en helkaklad gästtoalett och ingång till två sovrum. Ett av rummen kan enkelt delas av och bilda två mindre rum, beroende på behov. På entréplanet finns förutom en rymlig tvättstuga, matkällare och förråd även ett större rum med öppen spis. Här finns en så kallad wet bar med rinnande vatten. Det här rummet kan också användas som ett mysigt relaxrum efter att man simmat i poolen eller badat bastu. Intill finns nämligen just en bastu med ett helkaklat stort badrum. Vidare uppför trappen från badrummet kommer man rakt upp till inomhuspoolen.

---ÖVRE PLAN---
Poolen på 25 kvm ligger på utkanten av huset och här finns en loungedel framför stora glaspartier utan den minsta insyn. Enkelt kan man öppna upp glaspartiet och kliva rakt ut på altanen och baksidan. Poolen är ett separat rum och man kan enkelt stänga om sig om man vill vara ifred.
Från poolrummet eller via en bred trapp i hallen kommer man upp till övre plan och till det öppna vardagsrummet med vacker fiskbensparkett. Det är ett stort rum som består av tre delar- delvis en vardagsrumsdel och en matsalsdel. Intill matsalen finns ett mindre rum som kan fungera som till exempel kontor eller sovrum.
Köket är separat och omfattar mörkare rejäla skåpluckor i trä från Kvänum och vitvaror i rostfritt från Miele. Bänkskivan är i sten och ett måste att behålla! Plats för matgrupp även här för vardagsmålen.
Efter köket längs en korridor med förvaring kommer man till the master bedroom. Här finns en hel skjutdörrsgarderob med spegelglas och utgång till baksida av tomten. Ytterligare en gäst-WC och ett helkaklat badrum är belägna längst in. Retrostil men fullt fungerande!

Byggnad

Typ av byggnad 2-planvilla i suterräng
Boarea 214 kvm
Biarea 135 kvm
Byggnadsår 1969
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Lättbetong/träreglar
Fasad Kalksten samt träpanel
Fönster 2-glas
Tak Plåt samt papp
Grundläggning Betongplatta på mark, suterräng
Uppvärmning Bergvärme samt eldstad
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2021-06-01
Energikonsumtion 67 kWh/m2 år.
Primärenergital 121

Ekonomi

Pris 11 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 8 023 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 4 523 000 kr
Värdeår 1969
Summa inteckningar 3 450 500 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 39 788 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 24 355 kr
 • Vatten/avlopp: 4 800 kr
 • Renhållning: 2 500 kr
 • Hushållsström: 8 133 kr

Driftkostnaden är baserad på säljarens uppgifter och kan variera. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.


Taxeringsvärde:

 • Smahusbyggnad: 4 523 000 kr
 • Smahusmark: 3 500 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea 1376 kvm
  Parkering Stor uppfart med plats för flertal bilar. Dubbelgarage.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Byggnadsplan

  Dokument

  Området

  Viggbyholm är ett omtyckt område känt för närheten till naturen, grönskan och vatten. Det är tack vare närheten till bra kommunikationer i form av Roslagsbanan likväl som fina rekreationsområden kring Rönningesjön. Sommartid erbjuds här i närheten flertalet badplatser och vintertid plogas skid- och skridskobanor upp. Stationscaféet tillsammans med Barnens handelsbod som också finns här utgör riktiga mysfaktorer för området

  Räkna på ditt nya boende