Visningar

Tisdag 30 November KL: 17:00 - 17:30 Föranmälan krävs! Boka
Triangeln/Rådmansvången, MALMÖ

Rådmansgatan 23F

Välkommen till denna mycket centrala tvåa på drömläge mitt i City! Med Citytunneln utanför dörren och Pildammsparken ett stenkast bort finner du här en lägenhet högt upp i huset med hiss och möjlighet att prägla sitt boende.

Lägenheten säljs med friskrivningsklausul.
Försäljningen måste godkännas av Överförmyndarnämnden.
Ingen ytterligare städning kommer att göras innan tillträdet.
Säljaren disponerar i dagsläget ett vind- och ett källarförråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 41 kvm
Avgift 3766 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1944
Pris 1 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Martina Albertsson
Reg. Fastighetsmäklare & Partner i Malmö
0766-45 57 02
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoveringschans på bästa läget!

Stationen Friisgatan. St johannes kyrka Triangeln Station Friisgatan 400 grader Triangeln köpcentrum

Stationen
Stationen
Friisgatan. St johannes kyrka
Friisgatan. St johannes kyrka
Triangeln Station
Triangeln Station
Friisgatan
Friisgatan
400 grader
400 grader
Triangeln köpcentrum
Triangeln köpcentrum

Planritning

Martina Albertsson

Martina Albertsson

Reg. Fastighetsmäklare & Partner i Malmö

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rådmansgatan 23F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Här finner du en lägenhet på en av Malmös mest attraktiva adresser. Med City runt hörnet har du allt en storstad kan erbjuda inom gångavstånd, såsom butiker, restauranger och mysiga caféer. Om du hellre vill njuta av lugnet kan du ta hissen ner till den insynsskyddade och soliga innergården som inbjuder till härliga sommardagar. Bara någon minut bort ligger Pildammsparken som erbjuder alltifrån trevliga promenadstråk, till grillkvällar och evenemang.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1944

Rum

HALL

Hall med plastmatta, ljusa väggar och goda avhängningsmöjligheter för dina ytterplagg. I hallen finner du två stora och rymliga klädkammare med gott om förvaring.

KÖK

I köket finns den gamla köksinredningen bevarad. Här ligger originalparkett och väggarna är ljusa. Det stora fönstret gör att köket känns ljust och rymligt. Köksluckor i vitt, även vitt kakel ovanför den rostfria bänkskivan. Köket bjuder på goda förvaringsmöjligheter och här finns även plats för mindre matbord. Utrustningen består av kyl och spis.

SOVRUM

Via vardagsrummet nås sovrummet och även det med vita väggar och plastmatta.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är stort och här ligger ett parkettgolv i original och ljusa väggar. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Det stora fönsterpartiet ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar till ett ljust och trevligt rum att umgås i.

BADRUM

Badrum med halvkaklade väggar i vitt och ljust klinkergolv. Här finns badkar, wc och handfat.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-05-04
Energikonsumtion 142 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 41 i HSB BRF Pildammen
Pris 1 295 000 kr
Avgift 3766 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och administrativ elavgift.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 883 kr
Andel i förening 0,73949%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Pildammen
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-5585
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Pildammen i Malmö är en äkta förening som bildades 1944. Föreningen består av 1 fastighet med 9 portar, 106 lägenheter samt 1 lokal fördelat på Rådmansgatan 23 A-F och Smedjegatan 21 A-C. Föreningen har köpt ut marken av Malmö stad under november -21. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg med Länsförsäkringar. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och ansökan görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om 1 190 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om 476 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

Bostadsrättsföreningen har en hemsida med adressen: http://www.pildammen.se/
Föreningens ekonomi Föreningen har beslutat att en höjning av månadsavgiften med 2% från den 1/1-22.
Äger föreningen marken Föreningen har köpt ut marken av Malmö stad under november månad -21.
Antal lägenheter 106
Antal lokaler 1
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020: Ny källardörr med automatik till cykelkällare är monterad i början på året. Källarnedgångar samt räcken renoverades. 3 st nya tvättmaskiner köptes in.
2018: Nytt låssystem till gården. Murning av samtliga skorstenar.
2017: Nya grindar till gården. Relining av 6 st avloppsstammar på Rådmansgatan 23 D-F. Ny belysning på innergården. Spolning av avloppsstammar
2015: Relining av en avloppsstammar på Smedjegatan 21C. Gemensamhetslokalen totalrenoverad. Räcken till källarnedgångar renoverade. Underhåll av markytor. OVK-besiktning. Inventering av radiatorer/termostater.
2014: Byte av alla fönster till moderna treglasfönster. Undercentralen (värme och vatten) uppdaterad med ny reglercentral
2013: Komplettering av grönytor med nya växter och träd
2012: Nytt porttelefonsystem och nyckelsystem med taggar
2011: Nya, säkrare källardörrar mellan trapp och källarutrymmen. Alla fönster målade utvändigt
2010: Ombyggda tvättstugor med helt ny maskinpark. Nytt föreningskontor. Uppfräschning av trapphusen
2009: Ny miljöstation för källsortering på gården
2008: Renoverad bastu
2003: Nytt tak
1993-1994: Elstammar. Vattenstammar.
1990: Nya balkonger

PLANERADE RENOVERINGAR
Hissarna på Rådmansgatan 23D-F kommer att bytas ut under -22.
Underhållsplanen är uppdaterad och de renoveringar som planeras att arbeta med är relining av de resterande stammar. När arbetet sätter igång med relining är inte helt inplanerat. Troligen kommer föreningen att låna pengar för relining av de resterande avloppsstammar.
Parkering Föreningen har ingen egen parkering, däremot finns det parkeringsplatser både på Smedjegatan, Carl Gustafs väg och på Rådmansgatan. Som boende har du möjlighet att ansöka om boendeparkering på Gatukontoret Malmö Stad.
Tv och bredband Kabel-TV: Grundutbudet från Tele2. Bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Ownit gällande bredband. Medlemmar har nu tillgång till 1000/1000 Mbit och föreningen betalar.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt GEMENSAM EL
Föreningen har infört IMD-el och medlem betalar då enbart sin förbrukningskostnad och en administrativ elavgift som debiteras via månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor: Föreningen har tre tvättstugor som finns under Smedjegatan 21B, Rådmansgatan 23E och Rådmansgatan 23B. Tvättstugorna totalrenoverades 2010 och alla har 3 tvättmaskiner, torktumlare, stort torkskåp, mangel och strykbräda.
Gemensamhetslokal: I källaren under Rådmansgatan 23E (ingång från gården eller gatan) finns föreningens gemensamhetslokal som är ett stort rum som kan användas för möten, fester, övernattning eller liknande. Det kostar 250 kr att hyra lokalen. Bokning görs hos vicevärden.
Bastu: I källaren under Rådmansgatan 23F finns en bastu som kan bokas av de boende. Bastun renoverades 2008 och är fräsch och trevlig. Från och med 2012-04-01 kostar det 250:-/år att använda bastun.
Hobbyrum: Föreningen har ett hobbyrum i källaren till Rådmansgatan 23A. Nyckeln till rummet lånar du av vicevärden.
Källsortering på gården.
Cykelparkering finns på två ställen på Rådmansgatan och några platser inne på gården. I källaren finns flera cykelförråd med gott om plats för cyklar.

Uppgifter är inhämtade via berörd förening 2021-11-20. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Trots närheten till city är området otroligt lugnt och innergården lummig och grön. Här kan du njuta av många sittplatser och grillmöjligheter finns för årets varmare månader. Här bor du på ett perfekt läge med närhet till nästan allt, så som Pildammsparken, Triangeln och Möllan. Med Citytunneln utanför dörren har du fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö och till Danmark. Du har även gångavstånd till Södervärn, som är knutpunkt för både regional och lokal busstrafik. Här har du närhet till restauranger, shopping och grönområden. Detta tillhör med andra ord ett av Malmös bästa centrala lägen!

Räkna på ditt nya boende