Tuna, Lund

Dag Hammarskjölds väg 3D

Välplanerad etta med sovalkov, fint originalkök, plats för matplats samt helkaklat badrum på populära Tuna! Fönster i söder skapar ett generöst ljusflöde över denna trevliga lägenhet två trappor upp. På Tuna bor du nära LTH, Ekonomihögskolan och med både matbutik och gym i området. HSB Brf Tunahus är en mycket omtyckt förening med välskötta gemensamma utrymmen, vackra grönytor och låga månadsavgifter som inkluderar värme, vatten, el, tv och bredband. Bara att flytta in!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 26 kvm
Avgift 2054 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1961
Pris 1 795 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Ulf Block
Reg. Fastighetsmäklare
0733-25 63 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevlig etta med sovalkov och låg månadsavgift nära LTH och Ekonomicentrum

Planritning

Ulf Block

Ulf Block

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Dag Hammarskjölds väg 3D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 26 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Välplanerad etta med sovalkov, fint originalkök, plats för matplats samt helkaklat badrum på populära Tuna! Fönster i söder skapar ett generöst ljusflöde över denna trevliga lägenhet två trappor upp. På Tuna bor du nära LTH, Ekonomihögskolan och med både matbutik och gym i området. HSB Brf Tunahus är en mycket omtyckt förening med välskötta gemensamma utrymmen, vackra grönytor och låga månadsavgifter som inkluderar värme, vatten, el, tv och bredband. Bara att flytta in!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 26 kvm
Byggnadsår 1961

Rum

HALL

Vi kliver in i hallen med plats att hänga av sig ytterkläderna till vänster. Övrig förvaring erbjuds i tre fasta garderober. Framför oss öppnar lägenheten upp sig med ett rymligt allrum, helkaklat badrum och ett funktionellt kök. Väggarna är ljusgråa och matchas med originalparkettgolv. Sjutillhållarlåset fungerar inte korrekt, används ej av nuvarande ägare.

ALLRUM

Rymligt och ljust allrum med sovalkov samt plats för matplats för fyra personer, skrivbord och soffa. Parkettgolv matchas med vita väggar.

KÖK

Fint originalkök med vit inredning, rostfri arbetsbänk och vitt kakel. Utrustning: Spis/Ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys. Vita väggar och snyggt klinkergolv.

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt och grått kakel samt grå klinkers. Utrustning: Dusch med duschdörrar, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Spotlights i taket ger fin belysning.

ÖVRIGT

Säljaren disponerar ett källarförråd.

Avgift bostad: 1 772 kr
Elavgift, fast: 88 kr
Elavgift, rörlig: 100 kr
Bredband: 63
Kabel-tv: 31 kr
Total månadsavgift: 2054 kr

Uppgift om vilken mätnorm som har använts vid uppmätningen har ej gått att få fram.

Föreningen tar ut en obligatorisk avgift för hushållsel som varierar beroende på den boendes förbrukning i varje enskild lägenhet. I nuläget uppgår den fasta avgiften till 88 kr/mån och den rörliga till 100 kr/mån. Avläsning görs 1 gång/år och ligger sedan till grund för kommande års elkostnad.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-10-10
Energikonsumtion 72 kWh/m2 år.
Primärenergital 115

Ekonomi

Lägenhetsnummer 141 i HSB BRF Tunahus i Lund
Pris 1 795 000 kr utgångspris
Avgift 2054 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten, bredband, tv och el
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,24181%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Tunahus i Lund
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 745000-1982
Gatuadress Dag Hammarskjölds väg 3E
Postnummer 22464
Ort Lund
Epostadress styrelsen@tunahus.se
Hemsida http://www.tunahus.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB BRF Tunahus i Lund är en äkta bostadsrättsförening bestående av 203 lägenheter fördelade på fastigheterna Reuterdahl 2 och 4 med adress Dag Hammarskjölds väg 3-5. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Husen byggdes 1961.

EKONOMI
Månadsavgiften höjdes senast med 3% 2021-01-01. Det kan bli aktuellt med en mindre avgiftsändring vid årsskiftet (föreningen höjer normalt avgiften varje år för att följa inflation och ökade kostnader). Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

Varje lägenhetsinnehavare bör ha egen hemförsäkring. I föreningens fastighetsförsäkring, som vi har via Länsförsäkringar, ingår en kollektiv bostadsrättsförsäkring vilket innebär att man inte behöver något bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen.

TV- OCH INTERNET
Kostnaden för digitalt grundutbud för TV via Tele 2 (grundutbud samt Digital-TV Small) samt bredband via Bahnhof (1000/1000 Mbit) ingår i månadsavgiften.

EL
Föreningen använder sig av gemensam upphandling av hushållsel och kostnaden för elen läggs på månadsavgiften. Elavgiften kan komma att ändras utifrån användning.

RENOVERINGAR
Stammar: Stambyte och badrumsrenovering 1995.
Fönster: Byttes 2004.
Uppvärmning: Bergvärme med frånluftsåtervinning 2007.
Tak: Garagetak och garageportar byttes 2009. Under 2012 renoverades taket och en del plåtarbeten, samt byte av takfönster.
Trapphus: Målades 2013, entrédörrar 2014.
Fasad: Renoverad 2018-2019.

PÅGÅENDE/KOMMANDE RENOVERINGAR
Installation av solceller har precis slutförts och tagits i drift. Byte av elstammar samt jorda alla lägenheter pågår under 2021-2022. Elektroniska lås på entréer, källaringångar och korridorsdörrar i källaren (projektering).

Kontroll av rör i mark/under huset (avlopp, dagvatten), byte av källarfönster, belysning i källaren (del av elrenoveringen), belysning utomhus (del av elrenovering eller utemiljö) och översyn av utemiljön (större projekt, längre sikt).

GEMENSAMHETSLOKALER
I föreningen finns fyra tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Utrustningen är ca 10 år gammal och ersätts efterhand. Tvättstugorna finns i 3C, 3D, 5A, 5F och 5I. Övernattningsrum finns att hyra (finns i 3G) för 100 kr/natt och 200 kr i deposition. Rummet består av 4 st sängar och badrum. En föreningslokal med bordtennisbord, darttavla och schack finns i källaren i trappa 3B (används ej för tillfället). Barnvagnsrum samt cykelrum finns på entréplan i vissa trapphus. Det finns en gemensam uteplats med flertalet grillar som medlemmarna fritt får nyttja. För de medlemmar som nyttjar extra förråd så kommer tillkommer en avgift.

Cykelställ finns i cykelställ utomhus och kan även placeras i cykelgaragen i källaren i 3A, 5D, 5F samt 5I.

PARKERING
Det finns 66 garageplatser och 80 st parkeringsplatser.
Det finns tre typer av parkering i föreningen:
Parkeringsplatser på framsidan kostar 200 kr/mån. Kallgarage på baksidan kostar 300 kr/mån. Varmgarage på baksidan kostar 500 kr/mån. Extrakostnad för laddning kostar 300 kr/mån + elförbrukning.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10%.

Besök gärna föreningens hemsida på www.tunahus.se för mer information.
Föreningen har inte kunnat ange vilken uppmätningsnorm som använts för att avgöra bostadsarean.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2021-11-15). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Antal lägenheter 203
Överlåtelseavgift 1163 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende