Brandbergen, BRANDBERGEN

Vädurens gata 201

Varmt välkomna till Vädurens gata 201 och denna tvåa om 69 kvm i populära brf Väduren!
Här bor du med närhet till allt du kan behöva och i en lägenhet med många möjligheter.

-Entréplan
-Inglasad balkong
-Flexibelt tillträde
-Stor två med möjlighet att göra om till en trea
-Stabil HSB förening
-Stort förråd bredvid lägenheten
-Närhet till brandbergen centrum, förskolor/skolor, matbutik, idrottsanläggningar, friluftsområden, gym och kommunikationer

Här möts du av trevlig och öppen hall med gott om förvaring. Vidare in lägenheten har du ett stort sovrum med goda ytor för dubbelsäng och mycket förvaring. I anslutning till hallen och sovrummet finns en klädkammare. Klädkammaren går att göra om till ett hemmakontor men också till ett extra sovrum om du öppnar upp de mot vardagsrummet.

Lägenheten på sin 69 kvadratmetrar bjuder på ett stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och matgrupp. I anslutning till vardagsrummet har du den inglasade balkongen som erbjuder många trevliga soltimmar. Köket är ljust och trevligt med stora arbetsytor och mycket förvaring samt ordentligt med plats för matbord och stolar. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat, kommod och har ljusa väggar och golv.

Föreningen
Brf Väduren är en populär och välskött förening. Föreningen består av 913 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

Området
Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Ett stenkast bort ligger även Tyresta by, Rudans frilufsområde och nära till flertal badplatser.
Brandbergen Centrum med affär, apotek, restauranger, hårfrisör och bio på gångavstånd, samt pizzeria och mindre livsmedelsaffär nära bostaden.

Vid intresse eller visningsförfrågan kontakta ansvarig mäklare

Felix Winnersjö
070-919 27 72
felix.winnersjo@mohv.se

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 69 kvm
Avgift 4186 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1970
Pris

Ansvarig mäklare
Felix Winnersjö
Reg. Fastighetsmäklare
0709-19 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor två med inglasad balkong på éntreplan!

Planritning

Vädurens gata 201 planritning
Vädurens gata 201 planritning
Vädurens gata 201 alternativ planritning
Vädurens gata 201 alternativ planritning
Felix Winnersjö

Felix Winnersjö

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vädurens gata 201

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 69 kvm.
Hiss Nej

Bottenvåning med balkong i sutteräng. Ingång via entréplan

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 69 kvm
Byggnadsår 1970
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme/Bergvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Här välkomnas du av en öppen och luftig hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring.

Kök

Köket är ljust och trevligt med ordentliga arbetsytor och mycket förvaring. Luckorna är i en ljusgrå kulör med vita stommar. I köket finns de gott om utrymme för matbord och stolar.

Vardagsrum

Här erbjuds en stor social yta med plats för både soffgrupp och matgrupp. Vardagsrummet går att dela upp och göra till ett extra rum tillsammans med klädkammaren. Från vardagsrummet kommer du ut på balkongen som är inglasad och ligger i soligt läge.

Sovrum

Sovrummet är välplanerat med platsbyggda garderober och har plats för dubbelsäng och skrivbord.

Badrum

Badrummet har ljusa väggar i vit kulör och ett ljust golv. I badrummet har du badkar, toalett, handfat och kommod. I badrummet finns det en tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-04-29
Primärenergital 107

Ekonomi

Lägenhetsnummer 99-4163-6-200-1 i Brf Väduren
Avgift 4186 kr/mån
Driftkostnad 6 886 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 278 kr
  • Hushållsström: 3 900 kr
  • Övrigt: 708 kr

(övrigt - Internet 59kr/kr)

Andel i förening 0,09781%

Förening

Föreningsnamn Brf Väduren
Organisationsnummer 712400-2192
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF VÄDUREN
Föreningen består av 913 lägenheter fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Brf Väduren är medlem i HSB vilket innebär att alla Brf Vädurens medlemmar även måste vara med i HSB. Föreningen beskattas som äkta och äger marken huset står på.

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum.

Grilllplatser finns även på flertalet gårdar, barnvagnsrum i alla hus samt cykelrum finns i området.

TVÄTTSTUGA
Se separat karta för lokalisering av närmaste tvättstuga. Bokning sker på bokningstavlan vid tvättstugan eller via hemsidan.
Föreningens ekonomi Avgiftshöjning om 3 % från och med 2020-01-01. Avgiftshöjning om 4 % från och med 2021-01-01. Föreningen planerar en årlig höjning av avgiften 2-4%. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen.
Antal lägenheter 913
Renoveringar Utförda renoveringar (ett urval)
2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar
2013-2014 Fasadtvätt och infärgning
2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen
2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare
2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning
2018 Installation av bergvärme

2021
OVKhöghus, fortsatt spolning och filmning av stammar, ventilbyte efter stamspolning, renovering av tak höghus.

PLANERADE RENOVERINGAR
2022-2026
Fönsterrenovering, OVK låghus, Byte av entréportar, målning av fasader

En grundlig undersökning av föreningens avloppsstammar och tappvattenledningar visar att föreningen inte behöver åtgärda avlopps- eller tappvattenstammar på cirka 10 - 15 år. Ett fåtal stamledningar i källare behöver åtgärdas men kräver mindre underhållsåtgärder.

För mer info gällande utförda samt kommande renoveringar, se föreningens årsredovisning eller föreningen hemsida www.vaduren.se
Parkering Väduren äger och förvaltar 3 garage med varmplatser och kallplatser. Det finns 400 p-platser inom föreningens markområde. Kostnad för P-plats: P-plats 200 kr - HK plats / bred plats 300 kr - Kallgarage 400 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 500 kr (plats i gruppbur eller utan bur) - Varmgarage 700 kr (stor ensambur) - MC-garage 250 kr (delas med andra hyresgäster) - MC-garage med bur 350-420 kr Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Tv och bredband Kabel-TV levereras via Com Hem där grundutbudet ingår i avgiften. För att kunna ta emot de kanaler som ingår behövs en digitalbox från Com Hem. Bredband levereras genom ett gruppanslutningsavtal med Ownit där samtliga lägenheter har tillgång till bredband för 59 kronor per månad och lägenhet (obligatorisk kostnad).
Överlåtelseavgift 1108 kr
Pantsättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Lägenhetsförråd finns i källaren (höghus) eller i trapphuset (låghus). Ett fåtal mindre lägenheter saknar förråd.

Det finns även ett övernattningsrum och en festlokal för föreningens medlemmar att nyttja. Se mer info på föreningens hemsida.
http://www.vaduren.se/

Dokument

Området

Området är ett familjevänligt område med närhet till det mesta. I området finns det mesta, stort utbud av lekplatser, parker och utomhusbad. Ett stenkast bort ligger även Tyresta by, Rudans frilufsområde och nära till flertal badplatser.

Närområde

Brandbergen Centrum med affär, apotek, pizzeria och kiosk finns på gångavstånd. I närområdet finns också flertalet förskolor samt grundskola och gymnasium. 5-10 minuters bilväg bort når du flera stora handelsplatser så som Haninge Centrum Ica Maxi, Port 73 och Länna.

Kommunikation

Genom Brandbergen passerar flertalet busslinjer dygnet runt. Flera går till pendeltåget i Haninge och andra till Tyresö förbi Vendelsö. Direktbussar tar dig till Gullmarsplan och centrala Stockholm Central.

Räkna på ditt nya boende