S:t Knut, Malmö

Skanörsgatan 3A

Med glädje kan vi presentera denna fina lägenhet med bevarat kök från 30-talet samt original golv i hela lägenheten. Tack vare den goda planlösningen har vi bra förvaringsmöjligheter samt plats för både sällskapsytor och matplats i vardagsrummet. Detta är lägenheten för dig som vill bo nära ett ökande utbud av restauranger, caféer och pubar. I samma område hittar du Folkets Park och gångavstånd till Triangeln samt den myllrande atmosfären på Möllan. Utöver det så är förbindelserna med kollektivtrafiken mycket goda och praktiskt för studenter att ta sig ner till universitetet!

Välkommen på visning!

Säljaren disponerar idag över ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Säljaren meddelar att ett eluttag i hallen är trasigt.

Enligt lägenhetsregistret är lägenheten registrerad som 1 rok.

Lägenheten har ett obligatoriskt tillfälligt tillägg om 251 kronor/månad. Detta tillägg kommer endast gälla 2023 ut. Detta avser en badrumsrenovering som är utförd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 47.6 kvm
Avgift 2386 kr/mån
Rum 1,5
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1935
Pris 1 995 000 kr som utgångsbud

Ansvarig mäklare
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad lägenhet med bevarade originaldetaljer!

Snart-har

Snart-har
Snart-har

Planritning

Åsa Öjes

Åsa Öjes

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skanörsgatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 47.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 47.6 kvm
Byggnadsår 1935
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Vi kommer in i denna fina lägenhet och möts av en hall med vackert trägolv, vita väggar och plats för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring.

Badrum

Vidare kommer vi in i ett helkaklat badrummet i vitt och svart. Badrummet har WC, handfat och dusch.

Kök

I köket finner vi ett 30-talskök som är uppfräschat 2016 med hjälp av ommålning av luckor i ljusgrått. Här har vi goda förvaringsmöjligheter i form av skåp och lådor. Köket är utrustat med en spis (Electrolux, 2017), spisfläkt (Ikea, 2016) vask och kombinerad kyl/frys (Electrolux, 2017).

Vardagsrum

Vi tar oss vidare till vardagsrummet där vi finner en vackert fiskbensparkett, vita väggar samt en träpanel som fondvägg på en av väggarna. Här har vi bra möjligheter för både sällskapsyta samt matplats om så önskas.

Sovalkov

Fiskbensparketten är genomgående till sovalkoven där det finns goda möjligheter för både förvaring samt sovplats.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-11-22
Energikonsumtion 2446 kWh/m2 år.
Primärenergital 150

Ekonomi

Lägenhetsnummer 033
Pris 1 995 000 kr som utgångsbud
Avgift 2386 kr/mån
Kommentar inkl värme, va samt kabel-tv. Lägenheten har ett tillägg om 251 kr/mån som sträcker sig hela år 2023.
Driftkostnad 5 938 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 338 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Insjön
Organisationsnummer 746000-2640
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Brf Insjön är en äkta förening som äger fastigheten Insjön 1. Byggnationen med 34 lägenheter och 1 lokal stod färdig 1935. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Föreningen har inte planerade avgiftsförändringar i dagsläget, uppgift inhämtad från berörd förening 2021-11-23.

Föreningen tillåter delat ägande, den boende ska äga minst 20 %.
Antal lägenheter 34
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
Elen renoverades 2001.
Gården renoverades 2003.
Styrelserummet renoverades 2007.
Dränering utfördes 2009.
Avloppsstammarna renoverades 2010.
Badrummen samt dörrarna renoverades 2004.
Taket, balkonger och fasad renoverades 2014.
Parkering Boendeparkering finns i området, ansök hos Malmö stad.
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till ComHem gällande kabel-tv och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband finns via ComHem eller Bredbandsbolaget och medlemmarna teckar sina egna avtal.
Övrigt Föreningen tillhandahåller en rad gemensamma utrymmen som medlemmarna får nyttja. Övernattningsrum med tillhörande toalett samt hobbyrum. Välskött och mysig gård med plats för utemöblemang, cykelparkering och grillning. Välutrustad tvättstuga finns i källaren och nås via gården.

VIKTIG INFORMATION
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Dokument

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närområde

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Räkna på ditt nya boende