Pildammarna, Malmö

Roskildevägen 25A

På omtyckt adress hittar ni denna smakfulla och välskötta trerumslägenhet. Här möts ni av en välplanerad bostad som bland annat erbjuder stor inglasad balkong i söderläge, stora rum som ger olika möbleringsalternativ samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheten är belägen på gaveln med fönster i tre väderstreck som ger bra med ljusinsläpp. Här finns även tvättmöjligheter och gott om förvaring i klädkammare.

Här bor du på perfekt läge med närhet till stadens utbud men samtidigt lugnet av Pildammarna. I närheten finns ett bra utbud av både caféer samt restauranger och på nära avstånd ligger även Slottsparken. En kort promenad bort har du även Triangelns köpcentrum och tågstation, perfekt för dig som pendlar. Varmt välkomna på visning!

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 85 kvm
Avgift 5796 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1946
Pris 2 995 000

Ansvarig mäklare
Irma Lidén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 07
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad gavellägenhet med inglasad balkong

Till annonser Omgivning 19 Omgivning 16

Till annonser
Till annonser
Omgivning 19
Omgivning 19
Omgivning 16
Omgivning 16

Planritning

Planritning Roskildevägen 25A NY
Planritning Roskildevägen 25A NY
Irma Lidén

Irma Lidén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Roskildevägen 25A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 85 kvm. föreningens information
Hiss Ja

På omtyckt adress hittar ni denna smakfulla och välskötta trerumslägenhet. Här möts ni av en välplanerad bostad som bland annat erbjuder stor inglasad balkong i söderläge, stora rum som ger olika möbleringsalternativ samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för både stort matbord och soffgrupp. Lägenheten är belägen på gaveln med fönster i tre väderstreck som ger bra med ljusinsläpp. Här finns även tvättmöjligheter och gott om förvaring i klädkammare.

Byggnad

Boarea 85 kvm
Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet för ytterkläder och klädkammare för förvaring. Laminatgolv och vita väggar.

Vardagsrum

Stort vardagsrum som har öppen planlösning med köket. Här finns gott om plats för större matbord och soffgrupp. Här finns även utgången till den inglasade balkongen. Parkettgolv och vita väggar samt fondvägg i blå nyans.

Kök

Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Det erbjuds här vit skåpsinredning, bänkskiva i trä och kaklat stänkskydd. Ni har här spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikrovågsugn, kyl och frys. Laminatgolv och vita väggar.

Serveringsgång

I anslutning till köket ligger serveringsgången. Här finns tvättmaskin och torktumlare. Det erbjuds även arbetsbänk och förvaringsskåp. Laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 1

Här finns plats för dubbelsäng och garderober. Det finns även en klädkammare för förvaring. Parkettgolv och vita väggar samt tapetserad fondvägg.

Sovrum 2

Sovrum 2 är också rymligt och plats för dubbelsäng finns även här. Klädkammare för förvaring. Parkettgolv och vit samt rosa nyans på väggarna.

Badrum

Helkaklat badrum med wc, handfat med kommod, spegelskåp och badkar.

Balkong

Härlig inglasad balkong i söderläge och utsikt över grönskande Pildammsparken. Utgång till balkongen från vardagsrum och sovrum 2.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2018-06-20
Primärenergital 144

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1 i Hsb Brf Ringsted I Malmö
Pris 2 995 000 kr
Avgift 5796 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-tv, internet och tilläggsförsäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,47498%

Förening

Föreningsnamn Hsb Brf Ringsted I Malmö
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-6203
Gatuadress c/o Vaktmästeriet Ribevägen 1 E 217 46 Malmö
Epostadress styrelsen.ringsted@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Ringsted i Malmö är en äkta förening som bildades 1946 då husen byggdes. I föreningen finns sju hus med sammanlagt 273 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Har 5 affärslokaler fördelade på 7 hus. I föreningen finns även en kontorslokal och ca 9 källarutrymmen som hyrs ut. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2020. Finns diskussion om marken ska köpas i framtiden.
Anteckningar Gemensamma utrymmen Cykelförråd finns i källaren samt cykelställ finns utanför fastigheten. Motionsrum/gym finns att nyttja, kostar 300 kr/år endast för myndiga personer, avgift tas ut på medlemsavi. En gästlokal/ övernattningslägenhet finns för medlemmarna till en kostnad av 300 kr per natt. Vinds- och källarförråd finns tillgängligt till alla bostadsrätter. Det finns två tvättstugor i källaren, bägge utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Ett gemensamt mangelrum finns också. För mer info, besök föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/ Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes senast den 2021-01-01 med 3%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Det finns inga beslut tagna om avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 273
Antal lokaler 5
Renoveringar Utförda renoveringar
2021: Två nya miljöhus färdigställda.
2019: Nya torkskåp installerades.
2019: Renovering av lokal för gym.
2018: Uppgradering av värmecentral för att sänka kostnaderna för uppvärmning.
2016-2017: Renovering av trädgårdar.
2015-2016: Relining av avloppsstammar.
2015: Nya källarförråd klara.
2015: Återställdes trädgården till ursprungligt skick men med modernare växtval.
2014: Renoverades parkeringsplatserna och gångbanorna.
2013: Maskinparken i tvättstugorna byttes ut till energisnåla maskiner.
2013-2014: Tak- och fasadrenovering.
2012: Renoverades värmeväxlaren fjärrvärmen.
1987-89: Byte av vattenstammar i kök och badrum.
1987: Fönsterrenovering.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen följande större åtgärder:
- Belysning i trapphus och källare
- Målning i trapphus
- Renovering av hissar
- Under 2021 planerar föreningen att renovera gästlägenheten samt förbättra utebelysningen.
Parkering Föreningen har 57 parkeringsplatser att hyra till en kostnad av 300 kr per mån, för närvarande är det kö. Boendeparkering finns i området.
Tv och bredband TV Kabel-tv via Bahnhofs TV-Mellan eller Comhems grundutbud. Föreningen har avtal med såväl Banhof som Comhem när det gäller TV tom 2023. Ingår i månadsavgiften. BREDBAND Bahnhof levererar bredbandsuppkoppling som ger hastighet 1000/1000 mbit/sek. Ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Kopare
Övrigt Gemensamma utrymmen
Cykelförråd finns i källaren samt cykelställ finns utanför fastigheten.
Motionsrum/gym finns att nyttja, kostar 300 kr/år endast för myndiga personer, avgift tas ut på medlemsavi.
En gästlokal/ övernattningslägenhet finns för medlemmarna till en kostnad av 300 kr per natt.
Vinds- och källarförråd finns tillgängligt till alla bostadsrätter.

Det finns två tvättstugor i källaren, bägge utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Ett gemensamt mangelrum finns också.

För mer info, besök föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närområde

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Malmö C, Södervärn och Västra Hamnen. Vid busshållplats Dammfri går busslinje 8, som går både till Hyllie och Malmö C. Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie.
Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi ävenTriangelns tågstation där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar dig enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

Precis intill Pildammsparken finner vi Malmö stadion.
I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944.
Inne i Pildammsparken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering.
För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Räkna på ditt nya boende