Norra Sofielund, Malmö

Klaragatan 10

På Norra Sofielund presenteras detta vackra och stilfulla parhus om två plan med både källare och råvind som väntar på sina nya ägare. När Sofielund började byggas i slutet på 1800-talet låg huset vid Malmö stadsgräns och sedan dess har staden vuxit upp runt omkring. Med sin funktionella planlösning fördelat på två plan får man här plats med den stora familjen som önskar en trevlig trädgård med gräsmatta, äppelträd, vinbärsbuskar och uteplats under skärmtak. Huset har härliga sällskapsytor som bjuder in till umgänge, -och inte minst tre bra sovrum på ovanvåningen. Egen ingång finns till källaren som inrymmer tvättstuga, pannrum och förvaring. Här bor ni centralt i kulturhistoriska kvarter med närheten till stadens centrum

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea/Biarea 108 kvm + 54 kvm
Rum 6 varav 3 sovrum
Tomt 178 kvm
Byggnadsår 1909
Pris 6 500 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jerry Nyhlén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

SNART TILL SALU

bild dubbel

bild dubbel
bild dubbel
Jerry Nyhlén

Jerry Nyhlén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klaragatan 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 108 kvm. taxeringsinformation

HALL
Vi välkomnas in i en hall med ljust klinkergolv och fondvägg och ljustapet på väggarna samt goda avhängningsmöjligheter.

WC/BADRUM
I anslutning till hall, finner vi ett helkaklat badrum med dusch, wc och handfat.

VARDAGSRUM
Stort öppet vardagsrum i direkt anslutning till hall med gott om plats för familjen och goda vänner. Vardagsrummet har ljust trägolv som matchas smakfullt med ljusa väggar. Här ges plats för både soffgrupp och annat möblemang om det så önskas. Rummet har stora härliga fönsterpartier som bjuder på mycket ljus och rymd - en naturlig plats för familjen att samlas på.

MATRUM
Vid köket ligger husets matplats med plats för många gäster. Här finner vi textilmatta på golv och ljusa väggar samt fondvägg.

KÖK
Det häftiga köket öppnar upp sig från matrummet. Utrustningen består av kyl/frys samt spis med häll och varmluftsugn och fläkt. Ovan arbetsbänk i laminat finns kakel i olika nyanser. Köket har nyslipat, vitlaserat furugolv och ljusa väggar. Köksfönstret vetter mot husets trevliga bakgård, -och via kökshallen kan vi även komma vidare till ovanvåning samt husets trevliga trädgård.

OVANVÅNING
Det övre planet når man via en trappa från hall/kök. På det övre planet finns tre bra sovrum, ljust allrum, toalett samt stor klädkammare med takfönster. Ovanvåningen har högt till tak, lamprosetter och trägolv.

ALLRUM
Ljusa väggar och trägolv samt stort fönsterparti som ger härligt ljus. Allrummet går att använda som lekrum för de minsta eller tv-rum för tonåringen - det är bara fantasin som sätter gränser.

SOVRUM
Sovrummen har trägolv som snyggt matchas mot de ljusa väggar. Föräldrasovrummet har en egen klädkammare och toalett med WC, handfat och kommod. Toaletten har klinkergolv, kakel vid vask och målade vägar. Ett av de mindre sovrummen har tidigare varit ett kök.

TVÄTTSTUGA/KÄLLARE
Tvättstugan som är placerad i källaren och nås från trädgården. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare samt gott om förvaring. Här finns även villans fjärrvärmepanna. Fjärrvärmepannan är äldre slag men servad varje år. (Den gamla oljetanken finns kvar i pannrummet).

De stora ytorna och de många rummen i detta trevliga parhus, ger plats för såväl en stor familj som gäster och gemenskap. Ett hem att trivas i.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla med källare
Boarea 108 kvm
Biarea 54 kvm
Byggnadsår 1909
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Tegel
Fasad Puts
Fönster 3-glas & 2-glas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Plåt (falsad takplåt) och Eternit
Grundläggning Källare
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Fasad ommålad 2021
Ytterdörrar och fönster ommålade 2021
Tak målat 2016 - 2021
Devis nya fönster 2010
Säljaren upplyser köparen om att stuprör/avrinningsrör på tak är av gammal konstruktion med mindre dimension och bör överses vintertid så att vatten inte blir stående på tak.

Fastigheten är ansluten till Kabel-tv via och bredband via ComHem. Kontakta ComHem för utbud och abonnemangskostnad. (säljaren har ej använt ComHem)

Trevlig trädgård med uteplats under skärmtak, äppelträd, vinbärsbuskar mm.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-11-19
Primärenergital 124

Ekonomi

Pris 6 500 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 684 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 1 438 000 kr
  • Smahusmark: 1 246 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 438 000 kr
Värdeår 1929
Summa inteckningar 610 000 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 34 933 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 17 900 kr
  • Vatten/avlopp: 3 533 kr
  • Försäkring: 3 500 kr
  • Renhållning: 700 kr
  • Hushållsström: 9 300 kr

- driftkostnader är individuella och kan komma att variera beroende på avtal, förbrukning och leverantör. -driftkostnad uppvärmning och el avser perioden 2020-01-01 till 2020-12-31.

Tomt

Tomtarea 178 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Uteplats under skärmtak

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende