Centrum/öster, Halmstad

Österängsgatan 48

För dig som vill slippa renovering är detta den perfekta lägenhet för dig! Här bor du bekymmersfritt helt nytt kök och badrum (som erbjuder tvättmöjligheter) som renoverades så sent som 2021. Dessutom två rymliga rum och trevliga sällskapsytor som samtliga erbjuder ett fritt läge och trevlig vy ut mot grönskande parker. Pricken över i:et är den trevliga balkongen med eftermiddagssol!

HSB brf Östergård är en aktiv föreningen och mycket uppskattad tack vare närheten till det mesta. Inom loppet av några minuter når du flera förskolor, skola, matbutiker, träningsanläggningar samt goda kommunikationer mot din slutdestination, stranden för salta bad likaså. Här bor du i en välskött förening med flera mervärden såsom hiss, parkering/garage, flera tvättstugor samt övernattningslägenhet till långfarna gäster. Passa på innan någon annan hinner före! Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 81.5 kvm
Avgift 4193 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 1965-1967
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Helt nytt kök & badrum!

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 48

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Våningsplan 2 om du tar hissen.

HALL
Välkomnande och möblerbar hall. Till höger kan jacka och skor ställas undan. På vänster sida finns tre garderober som erbjuder bra förvaring av både kläder och skor. På golvet ligger ett vacker laminatgolv som återfinns i samtliga rum (parkett i vardagsrummet) . Bostadens samtliga väggar och tak är vitmålade. Större del av bostaden har genomgått omfattande renovering under nuvarande ägares tid, och är nu redo att tas över av ny lycklig ägare. Renoveringarna omfattar ett helt nytt kök och totalrenoverat badrum (från 2021), nya ytskikt samt ny el-dragning. En kul funktion är att en del utav bostadens belysning styrs med mobilfunktionen "Plejd". Detta system kan enkelt byggas på för omfatta ytterligare ny belysning som tillförs bostaden. Du kan med hjälp av en app tända/släcka samt ha olika förbestämda ljusscheman för bostadens olika rum. Detta är en toppenbostad som är väl värd sitt besök. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det helkaklade badrummet renoverades så sent som 2021 och har en riktigt WOW-faktor. På golv och väggar finns stora 60x60 granitkeramikplattor med marmorimitation. En lyxig detalj är skarvarna av aluminiumprofil. Golvvärme har installerats för maximal komfort året om, och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter i kombinerad tvätt/tork (2019). Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, badrumsskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas. Förutom tvättmöjligheterna i badrummet har även föreningen flera tvättstugor på innergården.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns till höger om hallen. Ett luftigt och möblerbart rum efter behov. Fönstret erbjuder en trevlig vy mot lugnt parkområde. Garderob erbjuder förvaring. På golvet finns ett slitstarkt laminatgolv, väggarna är målade i vitt utförande.

KÖK
Även köket är helt nyrenoverat och inbjuder till ren matlagningsglädje. Köket (EPOQ) är påkostat med mjukstängande lådor, rejäl stomme och slitstarka lådor. Skafferiet har smart förvaringslösning och städskåpet likaså. Köket har även försetts med extra kontaktuttag för att underlätta i vardagen. Kapitalvarorna är från b.la. Cylinda. Det erbjuds rejält med förvaring i smarta förvaringsutrymmen i flera under- samt överskåp, med blanka luckor. De generösa arbetsytorna erbjuds på en bänkskiva av laminat och ovanför sitter kakel i 60x60 utförande som stänkskydd. Matbordet för upp till sex personer kan placeras vid fönstret mot balkongen. I taket samt under överskåpen sitter infällda spotlights. Utrustning: induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl (Beko), frys (Beko), inbyggd ugn samt inbyggd mikro.

Parkett på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM
Fönsterpartierna i vardagsrummet gör rummet mycket ljust och luftigt, samt erbjuder en trevlig vy mot lugnt grönområde. Vardagsrummet möbleras efter behov och önskas kan det rymma både en större mat- samt soffgrupp om så önskas. På golvet finns en slipad och lackerad ekparkett, väggarna är vitmålade.

SOVRUM
Det andra och det något större sovrummet kan nås både från köket och vardagsrummet. Garderob erbjuder förvaring utav kläder och önskas ytterligare förvaring kan detta monteras på den ena kortsidan av rummet. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Härifrån nås även den mycket trevliga inglasade balkongen med trevlig utsikt och vy mot föreningens innergård. Föreningen har för avsikt att bygga ut balkongen med ca 80 cm samt glasa in den. Detta skulle ge ca 4-5 m2 större balkong! Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 81.5 kvm
Byggnadsår 1965-1967
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2017:
- Målat om samtliga väggar. Bredspacklat sovrummet.
- Nya golv.
- Slipat om och lackerat parketten i vardagsrummet.
- Ny el-dragning inkl. ny el-central samt jordfelsbrytare. Bytt ut strömbrytare och kontaktuttag.

2019:
- Ny tvätt/tork-maskin

2021:
- Nytt kök inkl. nya kapitalvaror. Spotlights i taket. Bredspacklat samt målat om i köket.
- Totalrenovering av badrum.
- Installering av PLEJD-system.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett vindsförråd och ett matkällarförråd (bägge märkta med nr 386).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-10-23
Energikonsumtion 129 kWh/m2 år.
Primärenergital 102

Ekonomi

Lägenhetsnummer 386 i HSB Brf Östergård i Halmstad
Avgift 4193 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 750 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 250 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Andel i förening 0,27668%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna och fått ett godkänt bygglov. 2021-11-25 : Föreningen har röstat JA till balkongbygget. Avgiften kommer att höjas ca 100kr/meter balkong. Fråga ansvarig mäklare för mer information för just denna bostad.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (45 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (175 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2021-07-06: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-07-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende