Visningar

Centrum, HALMSTAD

Stenvinkelsgatan 7

I en av Halmstads vackraste fastigheter, anno 1917, finner du Brf Basilikan och denna underbara sekelskiftesvåning på hela 118 m2. En välrenoverad sekelskifteslägenhet där modernitet sammanförs med gammeldags charm i en enastående konstellation. Bland annat kombineras vackra fiskbensmönstrade parkettgolv, nyrenoverat kök med WOW-faktor och helkaklat badrum tillsammans med elegant takstuckatur, djupa fönsternischer, rejäla socklar samt en takhöjd på närmre 3 meter. Våningen erbjuder dessutom tidstypisk serveringsgång, representativ matsal, bra sällskapsytor och två rejäla sovrum (med goda förvaringsmöjligheter). Våningens centrala läge mitt i city innebär att du har det mesta runt husknuten. Här finner du prisade bagerier, mysiga caféer, trevliga restauranger samt puls dag som natt. Dessutom flera grönskande parker och närhet till flera promenadstråk. Vad sägs som morgonkaffet på balkongen med vy mot Gunillaparken? Varmt välkommen till Stenvinkelsgatan 7 och brf Basilikan!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 118.8 kvm
Avgift 7235 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1917
Pris 3 490 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Underbar sekelsiftesvåning!

Planritning

Stenvinkelsgatan 7 copy
Stenvinkelsgatan 7 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stenvinkelsgatan 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 118.8 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Via det vackra och tidstypiska trapphuset når du denna underbara våning på tredje våningsplan. Hallen når du via de välbevarade dörrarna som är rödmålad och matchar trapphusets schackmönster på golvet elegant. Våningen går i tidstypisk stil med vackra välbevarade golv, höga socklar, elegant takstukatur, magnifika pardörrar samt takrosetter. Rymden i våningen är enastående med sina ca 3 m takhöjd. Direkt innanför dörren öppnas rejäla och luftiga ytor upp sig. På golvet ligger en stilren och mycket välbevarad fiskbensparkett, som även återfinns i vardagsrum, matsal och sovrum. På vänster sida kan jacka samt skor ställas undan. Med sina 118 m2 är det lätt och mycket yta att trivas på. Välkommen in!

MATSAL
Direkt till vänster om entrén återfinns den pampiga matsalen. Matsalen är representativt och du kan enkelt få plats med större bjudningar och passar sig utmärkt för stora festmåltider. Två stora fönster ger ett enastående ljus åt matsalen samt trevlig vy ut mot blomstrande Gunillaparken. Återigen blir vi påminda om de tidstypiska detaljerna. Fiskbensparkett på golvet. Målade väggar i grå nyans.

SOVRUM
Det första av två sovrum nås via de stora pardörrarna från matsalen. Ett rymligt sovrum där du enkelt får plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord. Den framtagna tegelväggen ger ett kraftfullt intryck. Flera garderober erbjuder gott om förvaring på vänster sida. För dig som enbart behöver ett sovrum, passar detta rum utmärkt som sällskapsytor/vardagsrum. Fiskbensparkett på golvet och målade väggar i grå nyans. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sol från eftermiddag till kväll, samt vy mot Gunillaparken. Här passar det utmärkt att dricka morgonkaffet samt njuta av solnedgången i gott sällskap.

BADRUM
Badrummet renoverades 2016 med vitt kakel på väggarna och klinker i grågrönt utförande på golvet. Golvvärme har installerats för maximal komfort och i taket sitter spotlights. Föreningen har en renoverad tvättstuga i källarplan och är mycket uppskattad av föreningens medlemmar. Utrustning: wc, kommod, badrumsspegel samt badkar.

VARDAGSRUM
Direkt till höger om hallen finns detta möblerbara rum, som idag nyttjas som vardagsrum. Rummet möbleras och används efter tycke och smak. Ett fönster sprider ljus och erbjuder vy mot föreningens gemensamma innergård. Via vardagsrummet når du serveringsgången och vidare in mot köket. Vardagsrummet har även det tidstypiska detaljer, fiskbensparkett på golvet och målade väggar i grå nyans.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Även detta är ett rymligt sovrum som möbleras efter behov. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i platsbyggd garderob med skjutbara dörrar. På golvet ligger ett vackert vitlaserat plankgolv. Väggarna är målade i grå nyans.

KÖK
Via den vackra serveringsgången (som erbjuder gott om förvaring i sina lådor och skåp) nås köket med WOW-faktor. Köket renoverades så sent som i år med påkostade materialval. Rikligt med förvaring erbjuds i både under- och överskåp. Under överskåpen sitter en LED-slinga som ger belysning. Köksluckorna bär mörkgrön nyans och försetts med beslag av läderband för extra lyxig känsla. Den påkostade bänkskivan är av kvartssten och återfinns sedan som stänkskydd. Lyxigt nog är diskon och blandare av mässing. I köket får du plats med ett mindre matbord och det är här frukosten intas i farten samt lättare måltider. Sist men inte minst - vad vore inte en sekelskiftesvåning utan sitt skafferi för extra god förvaring och "pig-ingång" - Check på det! Dessutom ett praktiskt förråd till förvaring av diverse som används i vardagen. Köket har vackra plankgolv. Väggarna är målade i vitt utförande. Köket erbjuder utrustning i form av: induktionshäll, ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys (placerad i skafferiet).

Välkommen att flytta rakt in i en underbar våning anno 1917!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 118.8 kvm
Byggnadsår 1917
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2021 - Renovering av kök inkl. kapitalvaror (ex kyl/frys); el -arbete.

RENOVERINGAR UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE
2016 - Badrum.
Övriga byggnader Till bostaden finns ett förråd i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-02-12
Energikonsumtion 129 kWh/m2 år.
Primärenergital 105

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7 i Brf Basilikan i Halmstad
Pris 3 490 000 kr utgångspris
Avgift 7235 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 400 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbukning och avtal.

Andel i förening 9,45009%

Förening

Föreningsnamn Brf Basilikan i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769621-7384
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Basilikan ligger mitt i centrala Halmstad med vackra Gunillaparken som granne. Föreningen består av 14 stycken bostadsrätter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även två lokaler i källarplan vilka idag är uthyrda och inbringar extra inkomster till föreningen. Föreningen äger fastigheten Basilikan 11 och föreningens hus uppfördes ca 1917. Föreningen förvärvade fastigheten i samband med ombildning till bostadsrätter 2011. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos IF. Ekonomisk förvaltning och jour köps in av PART Fastighetsförvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan finns en gemensam tvättstuga. I källarplan finns även källarförråd som tillhör lägenheten. På innergården finns en trevlig gemensam uteplats samt möjlighet grillning och att parkera cykel. Varje vår och höst anordnas städdagar. Varannan vecka städas trapphusen av de boende enligt rullande schema i trapphuset.

RENOVERINGAR
Kommande renoveringar: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
2019 - OVK
2017-2019: Fönsterrenovering i etapper.
2017 - Byte av avloppsrör på gården och i samband med det omläggning av stenbeläggning.
2015 - Renovering av tvättstuga
2013 - Målning av trapphus
2012 - Nytt tak
2000 - Avloppsstammar utbytta.

PARKERING
Parkering finns utmed gatan och i närområdet. Önskas parkeringshus finns Parkeringshus Radioplan. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se. Parkeringsgarage finns även att tillgå via Nordbanegatan (Boktryckaren).

TV & INTERNET
Ett grundutbud av tv-kanaler (ComHem, kabel-TV) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (ComHem) tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg (behöver sålunda inte tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-11-19: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1120 kr
Pantsättningsavgift 448 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende