Fyllinge, HALMSTAD

Mörtvägen 6

Bostaden på Mörtvägen 6 har allt du kan önska dig! Med en väldigt stor tomt på framsidan med sol från tidig morgon till sen eftermiddag kan man njuta många timmar. Lägenheten var från början en 4:a men används idag som en 3:a men för den som önskar går det lätt att återskapa det sista sovrummet. Hela lägenheten går i stilfulla färg och materival och med en bra planlösning blir den perfekt för en social samvaro. Idag finns helkaklat badrum, 2 stora sovrum, delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor uteplats med eftermiddagssol samt den stora trädgården på framsidan. Här är det bara att flytta in och njuta direkt! I avgiften ingår värme, vatten, samt TV (grundutbud). I Brf Åkeslätt bor man i en bra förening med en stabil ekonomi.

Varmt välkommen att boka in dig på din privata visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 88 kvm
Avgift 6303 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1984
Pris 2 195 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Inflyttningsklart med stor trädgård!

Planritning

Mörtvägen 6 copy
Mörtvägen 6 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mörtvägen 6

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 88 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
I hallen finns en naturlig plats att hänga av sig jackan samt ställa undan skorna in till vänster. På golvet ligger ett praktiskt grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Hallen är rymlig så för den som vill går det att tillföra ytterligare förvaringsskåp eller garderobslösning.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till höger. Helkaklat badrum i stilrena färger med grå klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna. I badrummet finns både en tvättmaskin samt torktumlare med praktiska förvaringsskåp samt hyllor ovanför. I övrigt finns ett badkar, handdukstork (el), handfat med kommod, wc samt spegel. Badrummet renoverades under 2013.

KÖK
Längre ner i hallen nås köket in till höger. Köket går i samma stilrena färger som i resten av lägenheten. Här har tidigare öppnat upp en vägg och skapat en separat matplatsdel i anslutning till köket. För den som vill går det med enkla medel att bygga upp en vägg igen och skapa det extra sovrummet som tidigare varit där. På golvet ligger ett vinylgolv i ljusa färger som är genomgående i lägenheten för ett enhetligt intryck. Köket är stort med mycket plats för förvaring samt matlagning och bakning. I mitten av köket har det tillförts en praktisk köksö vilket är perfekt för att kunna sitta och äta där eller ha som extra arbetsyta. Köksluckorna är i vitt utförande, stänkskydd i vitt kakel som bryter av mot den mörkgrå bänkskivan i laminat. Köket är vidare utrustat med hel kyl- och frysskåp, fläkt, spis, dubbel diskho med blandare samt diskmaskin. Från köket nås trädgården via altandörren.
Den naturliga matplatsdelen som ligger till vänster i köket är ljus och trevlig med ljusinsläpp från flera håll och med stora fönster ut mot den egna trädgården. Här kan man sitta och njuta och ha en trevlig social samvaro mot köket och den öppna planlösningen mot vardagsrummet.

SOVRUM
Från hallen nås det stora sovrummet in till vänster. Här finns plats in till höger i rummet för att kunna ha klädförvaring i den befintliga garderoben. Sovrummet är målat i vitt samt med samma ljusa vinylgolv som i resten av lägenheten. Här ryms med lätthet en dubbelsäng samt ytterligare möblemang.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås via vardagsrummet in till höger. Ett stort och ljust rum med utsikt mot den egna trädgården. I rummet finns mycket plats för att ha det som tonårsrum eller för två barn att dela på. I garderoben finns en stor garderob med skjutdörrar till vänster. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger även här det ljusa vinylgolvet.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet rakt fram. Rummet är ljust och rymligt med plats för större soffgrupp samt matsalsbord och annat möblemang. Väggarna är målade i vitt samt ljust vinylgolv. Från vardagsrummet nås uteplatsen via altandörren.

TRÄDGÅRD
Stor trädgård sol från morgon till sen eftermiddag. Här finns ett stort träddäck som passar perfekt för att kunna ha lite loungemöbler på och bara sitta och njuta. En stor gräsmatta perfekt för sig med hund eller barn som de kan springa och leka på. I trädgården har nuvarande ägare även byggt en pergola med tak som går att ta ut. Från framsidan vid ingången till lägenheten finns det en liten passage som gör att man kan ta sig direkt till trädgården utan att behöva gå igenom hela lägenheten först. I träddäcket finns även på denna sida infälld belysning runt om samt snygga vita stenar i ytterkant av trädgården och en gång man skapat med snygga svarta stenar.

UTEPLATS
Från vardagsrummet tar man sig vidare via altandörren och ut till den stora uteplatsen. Här kan man sitta och njuta av eftermiddagssolen, med gott om plats för loungemöbler. Trall på hela uteplatsen samt med infälld belysning i ytterkant av träddäcket.

FÖRRÅD
I anslutning till trädgården finns ett större förråd som nås via en dörr till höger när man kommer ut till trädgården från köket. Här finns gott om plats att kunna förvara allt man behöver.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 88 kvm
Byggnadsår 1984
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-06-23
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 149 i Brf Åkeslätt
Pris 2 195 000 kr som utgångspris
Avgift 6303 kr/mån
Kommentar Inkl: Värme, vatten samt TV (grundutbud).
Driftkostnad 5 453 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 5 453 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Driftkostnaden som annonseras är säljarens verkliga förbrukning.

Andel i förening 0,85518%

Förening

Föreningsnamn Brf Åkeslätt
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 716408-1841
Gatuadress SBC Sveriges BostadsrättsCentrum Box 2503
Postnummer 40317
Ort Göteborg
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Ann-Catrin Loggarfe
Telefon Kontaktperson 0702708759
Allmänt om föreningen Brf Åkeslätt ligger lugnt beläggen med närhet till både natur och shopping! På gångavstånd nås skola, förskola, vårdcentral, Statsbondgården samt expanderande Hallarna!

Föreningen bildades 1984 och innehar totalt 46 byggnader, fördelat på 33 flerbostadshus i 2 plan, 3 skyddsrum varav ett används som lokal. Övriga inrymmer kallgarage. Föreningen består av 132 lägenheter. Föreningen äger fastigheterna Fyllinge 20:395, Fyllinge 20:396 samt Fyllinge 20:397.

Brf Åkeslätt är ytterst välhållen med god ekonomi och löpande underhåll sker kontinuerligt enligt underhållsplan. Föreningens kassan har även stärkts då tidigare lokal renoverades, gjordes om till två lägenheter och såldes på den öppna marknaden.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg-Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Gemensam kvarterslokal på Gäddvägen 81. Soprum i nära anslutning till bostaden vid föreningens parkeringsplats.

RENOVERINGAR
Pågående:
Måla om ytterdörrar och förrådsdörrar.
Installera 8 st laddstolpar på området (4 st på Gäddvägen samt 4st Mörtvägen).

Utförda:
2021 - Målat om ytterdörrar utvändigt.
2020 - Målat om fasader. Asfalterat i området och gjort vid befintlig asfaltering.
2019 - Byte av termostater. Fönsterbyte och balkongdörrar.
2017: Målning av balkongräcken. Förnya trädbeståndet.
2016 - Samtliga tak har setts över och gjorts rena från mossa. Nya brevlådor. Samtliga värmeväxlare har bytts ut. Byggt om tidigare lokal till två nya lägenheter. Anläggning av nya lekplatser.
2015 - Utvändiga murar och rabatter har setts över, utomhusarmaturer utbytta. Målning och lagning av murar.
2014 - Nya garage har byggts samt linjemarkering av P-platser.
2008 - Totalrenovering av fasaderna.

PARKERING
Garage går att hyra mot en avgift om 325kr/mån (Separat kö tillämpas). Fri parkering rådet i området.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring och bostadsrättstillägg.

TV & INTERNET
Ett basutbud från Viasat ingår i avgiften, övriga kanaler tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen. Kostnaden för fiber via Halmstad Stadsnät ingår i avgiften, men internetabonnemang med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2021-05-31 efter samtal med styrelsens ordförande: I dagsläget finns det inga planer på att höja avgiften.
Äger föreningen marken Föreningen äger fastigheterna Fyllinge 20:395, Fyllinge 20:396 samt Fyllinge 20:397.
Antal lägenheter 132
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”hund-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstad nya stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Förskola Gäddans förskola, Gyllebolets förskola, Klackens förskola, Fyllinge förskola

Grundskola Fyllingeskolan F-9

Räkna på ditt nya boende